27 Prosjekter funnet
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
Tidsrom
2023 - 2027
Finansiert av
Norges forskningsråd
Keto4cells
I dette prosjektet skal vi undersøke hvilke sammenhenger det er mellom ketolinsyre fra fiskeolje og redusert utvikling av psoriasis ved bruk in vitro cellemodeller.
2023 - 2025
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
2022 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Chicken-Health
I prosjektet «Chicken-Health» skal vi undersøke de molekylære mekanismene som er avgjørende for at noen kyllinger utvikler sykdommen Wooden Breast.
I dette prosjektet undersøkte vi egenskaper ved kvaliteten til pukkellaks.
2021 - 2021
Nofima
Fiskesaus
Det overordnede målet for dette prosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus.
2021 - 2023
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
SusHealth
Programmets hovedmål er å bidra til økt verdiskaping, bærekraft og helsefortrinn gjennom innovativ utnyttelse av tradisjonelle og nye norske landbruksprodukter.
2021 - 2024
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
Poultrynsect
Prosjektet tar sikte på å teste effekten av levende insektlarver som fôringrediens i produksjonen av langsomt voksende organisk kylling. Dette for å øke bærekraften i produksjonen av fjærfekjøtt, forbedre dyrevelferden og møte forbrukernes krav til sunnere, mer naturlige og smakfulle kjøttprodukter.
2020 - 2023
JPI - SusFood2 Core Organic co-fund
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
CarbHealth
Det er nødvendig med innsats for å utvikle matprodukter rike på kostfiber som vil være til nytte for middelaldrende voksne med prediabetes. I dette prosjektet studerer vi et brød beriket med korn beta-glukan.
2020 - 2024
Norges forskningsråd - via JPI Cofund
Mathvete
I dette prosjektet undersøker vi tilpasninger i den norske verdikjeden for mathvete for å oppnå god bakekvalitet og høy norskandel i et utfordrende klima.
2019 - 2023
FJM - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
Wildberries
I dette prosjektet vil vi fremskaffe kunnskap og innovative løsninger for økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær.
2019 - 2022
OPTIEgg
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare i matindustrien, og hvilken betydning egg og eggeprodukter kan ha for folkehelsa.
2018 - 2021
Whitefish
Norske fabrikktrålere innen hvitfisksektoren genererer store mengder restråstoff. Kun en mindre andel anvendes grunnet mangel på økonomiske insentiver og anvendelig teknologi ombord i båtene. Restråstoffet fra prosessering av hvitfisk har næringsmiddelkvalitet og stort potensiale for verdiskapning gjennom utvikling av nye næringsmiddelprodukter.
2018 - 2023
Norges forskningsråd: MARINFORSK-Marine ressurser og miljø
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
2017 - 2021
Spectec
Med denne satsingen ønsker vi å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.
2017 - 2022
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 27 prosjekter. Viser side 1 av 2