17 Prosjekter funnet
SeaSoil
Det overordna målet med dette prosjektet er å fremje verdiskaping, inkludert økosystemtjenester, og ein videre ekspansjon av tarenæringa i Europa.
Tidsrom
2022 - 2025
Finansiert av
ERA-NET BlueBio Joint Funding, Norges Forskningsråd finansierer norsk aktivitet
Genomics4robust
Det er økende interesse fra forskere og industri for å utvikle genomiske ressurser, som brukes til å studere DNA-et, til de etablerte oppdrettsartene og til arter i fremvekst.
2021 - 2023
Nofima
EATFISH
I dette prosjektet undersøker vi hvordan resistens mot amøbegjellesykdom bør måles når vi skal avle laks for bedre gjellehelse.
2021 - 2024
EU - Horisont 2020
NoLice
Hovedmålet med dette prosjektet er å identifisere hvilke stoffer atlantisk laks produserer, som har sammenheng med hvor mottagelig eller resistent laksen blir mot to lusearter. I tillegg skal vi i prosjektet utvikle verktøy som kan brukes til å øke laksens resistens og redusere luseinfeksjoner i Norge.
Norges forskningsråd
CrispResist
Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? Dette skal forskerne nå finne svarene på, og de skal bruke genredigeringsmetoden CRISPR-Cas9.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
MacroALGAQUA
Prosjektet vil gi et viktig bidrag til utviklingen av en ny oppdrettsnæring i Nord-Norge og bidra med verdifull kunnskap og teknikker innen genetisk avl, biomasseforedling og muligheter for industriell bruk som vil komme næringen i hele Norge til gode.
Eksisterende genomsekvensdata er brukt til å oppdage genomiske SNP-varianter og utvikle SNP-panel spesifikk for den norske torskebestanden. Bruk av SNP-panelet er demonstrert ved å analysere data fra torskeavlsprogram.
2020 - 2022
MABIT
CMSEdit
I prosjektet skal vi identifisere og validere gener for resistens mot CMS (kardiomyopati-syndrom) i atlantisk laks ved hjelp av genredigering.
2020 - 2023
NewTechAqua
I dette prosjektet tester og utvikler vi nye løsninger i europeisk akvakultur.
2020 - 2024
AquaIMPACT
Laksens skinn er et effektivt førstelinjeforsvar mot sykdomsfremkallende bakterier. I dette prosjektet undersøker forskerne hvordan omega-3-fettsyrer og sink påvirker robustheten til barrierevev som skinn, gjeller og innvoller.
2019 - 2022
FutureEUAqua
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakking, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
2018 - 2023
MedAID
Prosjektet tar for seg viktige faktorer for å forbedre oppdrett i Middelhavet, spesielt for havbrasmer og havabbor. Nofima er involvert i forskningen på genetikk og avl.
2017 - 2021
BALANCE
I BALANCE vil vi øke den grunnleggende forståelsen av hvordan næringsstoffer i fôret, i samspill med genetisk bakgrunn, påvirker forekomst av metabolsk induserte helse og kvalitetsproblemer i atlantisk laks.
2017 - 2020
PROGRESS
PROGRESS er et strategisk instituttprosjekt som vil øke vår forståelse av hvordan epigenetisk programmering kan bidra til å skape en robust oppdrettslaks.
QuantEscape2
Dette prosjektet tallfester økologiske konsekvenser av genetisk innblanding av rømt oppdrettslaks på villaks, og undersøker genetiske endringer hos vill Atlantisk laks.
2016 - 2018
FISHBOOST
Prosjektet har som mål å bringe europeisk havbruk videre til et nytt nivå innen avl. Nofima koordinerer dette femårige prosjektet, som er finansiert av EUs 7. rammeprogram.
2014 - 2019
EU - 7. rammeprogram
Nofima driver Nasjonalt avlsprogram for torsk, som er et viktig grunnlag for å utvikle en lønnsom torskeoppdrettsnæring.
2001
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid