I går under kåringen av NM i kjøtt mottok Nofimas pølsemaker Tom Johannessen Matmerks hederspris for å bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i kjøttbransjen og i norsk matproduksjon.

Sist oppdatert

Publisert

Wenche Aale Hægermark  

Tom, som er på fornavn med alle Norges kjøttprodusenter, var både overrasket og rørt entret scenen til stående applaus.

«Alle kjenner Tom»

Nina Sundqvist, adm. direktør i Matmerk, som delte ut prisen oppsummerte med følgende ord: – En hel bransje er takknemlig for at du er så generøs og deler av din kunnskap, enten det er til store eller små aktører.

Og selv om ingen i salen var det minste i tvil om at hedersprisen var gitt til riktig mann, er grunnene for utnevnelsen verdt en gjentakelse:

  • Årets hederspris går en person som alle her i lokalet kjenner.
  • Personen har jobbet både med de mange store aktører i kjøttindustrien og en lang, lang rekke med mindre lokalmatprodusenter over det ganske land.
  • Vedkomne har vært dommer under NM i kjøttprodukter i 15-16 år
  • Han har kunnskap om hele kjøttproduksjonen fra nedskjæring av slakt til ferdig produkt – mulig mest på spekemat
  • Han er like interessert i fremtidskjøtt i reagensrør, gamle håndverkstradisjoner, råvarer, sensorikk…ja lista er lang! Og lurer du noe innen regelverket i EU på kjøtt, ja så har han jammen peiling på det også.
Nofimas Tom Johannessen og Lene Øverby omkranser tre av lokalmatprodusentene de har hjulpet og jobbet med i flere år. Alle med edle medaljer etter kveldens kåringer. Det er Bakken Øvre Gårdsmat, Skjåkmat og Hadeland Viltslakteri. Foto/cc: Wenche Aale Hægermark/Nofima

Engasjert, Inkluderende, Nyskapende, Ansvarlig og Raus

Det sier det meste om Tom, når han sier at det største belønning for han er når det lykkes for bedriftene han jobber med. En av dem Tom har hjulpet gjennom mange år er lokalmatprodusenten Hadeland Viltslakteri med Tor Egil Torp. Han var svært stolt i går da de som eneste bedrift fikk gull for sin julepølse. Til medisterkakene ble det sølv.

Det mangler ikke på gratulasjoner i løpet av kvelden – og alle mener prisen er særdeles velfortjent. Superlativene strømmer på. Tom er rett og slett en levendegjøring av Nofimas verdier: Engasjert, Inkluderende, Nyskapende, Ansvarlig og Raus.

For Hadeland Viltslakteri og Tor Egil Torp er gleden stor over en gull- og en sølvmedalje under NM-kåringen i kjøttprodukter. Her blir han fotografert og intervjuet av Kjøttbransjens redaktør Per Sleipnes. Foto/CC: Wenche Aale Hægermark/Nofima.

Kontaktpersoner

Temaer

Kjøtt