Foto: Nofima

Podkast: Matnyttig forskning

Ny episode hver mandag.

Abonner på:

eller der du hører på podkaster.

I en serie på sju episoder tar vi for oss spennende temaer som hva slags mat vi skal spise i fremtiden, matindustriens grønne omstilling og verdiskaping i sjømatnæringen.

Møt gjester som:

  • Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad
  • Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen
  • Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp)
  • Konserndirektør Håkon Mageli i Orkla
  • Vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren
  • Direktør bærekraft Alvhild Hedstein i Bama

med flere.

Programleder for podkasten er Nofimas direktør Øyvind Fylling-Jensen.

Ny episode legges ut hver mandag morgen.

Ny episode

Episoder

9. nov. 2020:
Matindustrien møter tøff konkurranse
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og konserndirektør i Orkla Håkon Mageli er gjester i studioet.
Lenke: Hør episoden

16. nov. 2020:
Fremtidens mat – er det bare science fiction?
Vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren og seniorforsker i Nofima, Sissel Beate Rønning forteller om fremtiden som allerede er her.
Lenke: Hør episoden

23. nov. 2020:
Nasjonal verdiskaping i sjømatnæringen
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og forskningssjef i Nofima, Ragnhild Dragøy tar lytterne på en reise som forteller om store muligheter.
Lenke: Hør episoden

30. nov. 2020:
Er bærekraft og kvalitet to sider av samme sak?
Forskningssjef Mari Moren og forsker Svein Kristian Stormo – begge fra Nofima gir lytterne er lite dypdykk innenfor sine fagfelt.
Lenke: Hør episoden

7. des. 2020:
Næringsmiddelforskning viktig for distriktene
Stortingsrepresentant Geir Pollestad og seniorrådgiver i Nofima Stine Alm Hersleth snakker både om politikk og matprodusenter som er lykkelig som små.
Lenke: Hør episoden

14. des. 2020
Matindustriens grønne omstilling
Direktør for bærekraft og innovasjon i Bama, Alvhild Hedstein og seniorforsker i Nofima, Svein Halvor Knutsen gir deg som lytter eksempler på hvor matindustrien er i dag og hvordan forskningen kan hjelpe til med en bærekraftig produksjon.
Lenke: Hør episoden

21. des. 2020
Pølsemesteren og seniorforskeren diskuterer julemat
Pølsemakermester Tom Chr. Johannessen ble «flasket opp» på juletorsk i barndommen. Nå serverer han kjøtt på julaften. Er han og seniorforsker Dagbjørn Skipnes enig om hva som er den beste julematen. Hør podkasten og få gode tips du selv kan bruke på kjøkkenet julaften.
Lenke: Hør episoden

Les mer om:

Relatert innhold