
+47 915 13 065
+47 64 97 02 85
vibeke.host@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/vibeke-host/
Senioringeniør
+47 915 13 065
+47 64 97 02 85
vibeke.host@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Senioringeniør
Jeg er senioringeniør i avdeling Råvare og Prosess og har jobbet her siden 1993. Jeg er utdannet Bioingeniør fra Rikshospitalet og jobbet ved avdeling for Patologi på Rikshospitalet tidligere. Jeg jobber med mikroskopiske teknikker som lysmikroskopi, inkludert fluorescence- og konfokal-mikroskopi, samt skanning elektronmikroskopi og anvendelse av disse på ulike vev, matvarer, emballasje og emulsjoner. Jeg jobber også med ulike proteinanalyser som gel-elektroforese (1D, 2D og zymografi), proteaseaktivitet (kalpain, katepsiner og MMP’er) og proteomikk for å forstå hvordan proteiner påvirker råvarekvalitet og funksjonalitet. For å analysere spesifikke proteiner bruker jeg immunologiske metoder som Western blotting og immunohistokjemi.
Sanden, Karen Wahlstrøm; Böcker, Ulrike; Ofstad, Ragni; Pedersen, Mona Elisabeth; Høst, Vibeke; Afseth, Nils Kristian; Rønning, Sissel Beate; Pleshko, Nancy
2021
Processed Eggshell Membrane Powder Is a Promising Biomaterial for Use in Tissue Engineering
Rønning, Sissel Beate; Berg, Ragnhild Stenberg; Høst, Vibeke; Veiseth-Kent, Eva; Wilhelmsen, Christian R.; Haugen, Eirik; Suso, Henri-Pierre; Barham, Paul; Schmidt, Ralf; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Ytteborg, Elisabeth; Hansen, Øyvind J; Høst, Vibeke; Afanasyev, Sergey; Vieweg, Ireen; Nahrgang, Jasmine; Krasnov, Aleksei
2020
Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Aronsen, Jan Magnus; Pisconti, Addolorata; Høst, Vibeke; Lunde, Marianne; Liland, Kristian Hovde; Sjaastad, Ivar; Kolset, Svein Olav; Christensen, Geir Arve; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Aronsen, Jan Magnus; Addolorata, Pisconti; Høst, Vibeke; Lunde, Marianne; Liland, Kristian Hovde; Sjaastad, Ivar; Svein Olav, Kolset; Christensen, Geir Arve; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Holm, Helle Jodaa; Ytteborg, Elisabeth; Høst, Vibeke; Reed, Anne Katrine; Dalum, Alf Seljenes; Bæverfjord, Grete
2020
Grønlien, Krister Gjestvang; Pedersen, Mona Elisabeth; Sanden, Karen Wahlstrøm; Høst, Vibeke; Karlsen, Jan; Tønnesen, Hanne Hjorth
2019
Veiseth-Kent, Eva; Høst, Vibeke; Pedersen, Mona Elisabeth
2018
Vuong, Tram Thu; Rønning, Sissel Beate; Ahmed, Tamer A.E.; Brathagen, Kristiane; Høst, Vibeke; Hincke, Maxwell T.; Suso, Henri-Pierre; Pedersen, Mona Elisabeth
2018
Atlantic salmon skin barrier functions gradually enhance after seawater transfer
Karlsen, Christian; Ytteborg, Elisabeth; Timmerhaus, Gerrit; Høst, Vibeke; Handeland, Sigurd O; Jørgensen, Sven Martin; Krasnov, Aleksei
2018
Wold, Jens Petter; Veiseth-Kent, Eva; Høst, Vibeke; Løvland, Atle
2017
Protein changes in muscles with varying meat tenderness
Veiseth-Kent, Eva; Hollung, Kristin; Høst, Vibeke; Rødbotten, Rune
2014
Najbjerg, Heidi; Young, Jette F.; Bertram, Hanne C.; Afseth, Nils Kristian; Høst, Vibeke; Kohler, Achim
2013
Heat processed whey-protein food emulsions and growth of shear-induced cracks during cooling
Ofstad, Ragni; Langsrud, Øyvind; Nyvold, Tone; Enersen, Grethe; Høst, Vibeke; Willers, Ene; Nordvi, Berit; Egelandsdal, Bjørg
2005
Ofstad, Ragni; Langsrud, Øyvind; Høst, Vibeke; Enersen, Grethe; Willers, Ene; Norvi, Berit; Egelandsdal, Bjørg
2005
Monitoring of denaturation processes in aged beef loin by FT-IR microspectroscopy
Kirschner, C.; Ofstad, Ragni; Skarpeid, Hans Jakob; Høst, Vibeke; Kohler, Achim
2004
Kohler, Achim; Høst, Vibeke; Enersen, Grethe; Ofstad, Ragni
2003
Image analysis of particle dispersions in microscopy images of cryo-sectioned sausages
Kohler, Achim; Høst, Vibeke; Ofstad, Ragni
2001
Egelandsdal, Bjørg; Christiansen, Kirsti Forstrøm; Høst, Vibeke; Lundby, Frank; Wold, Jens Petter; Kvaal, Knut
1999
1. mai 2018 – 30. april 2021
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare inn mot matindustrien, samt betydningen egg og eggprodukter kan ha inn mot folkehelsa.
1. januar 2018 – 31. desember 2020
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
1. januar 2018 – 31. desember 2020
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
I BALANCE vil vi øke den grunnleggende forståelsen av hvordan næringsstoffer i fôret, i samspill med genetisk bakgrunn, påvirker forekomst av metabolsk induserte helse og kvalitetsproblemer i atlantisk laks.