Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi Vibeke Høst

Jeg er senioringeniør i avdeling Råvare og Prosess og har jobbet her siden 1993. Jeg er utdannet Bioingeniør fra Rikshospitalet og jobbet ved avdeling for Patologi på Rikshospitalet tidligere. Jeg jobber med mikroskopiske teknikker som lysmikroskopi, inkludert fluorescence- og konfokal-mikroskopi, samt skanning elektronmikroskopi og anvendelse av disse på ulike vev, matvarer, emballasje og emulsjoner. Jeg jobber også med ulike proteinanalyser som gel-elektroforese (1D, 2D og zymografi), proteaseaktivitet (kalpain, katepsiner og MMP’er) og proteomikk for å forstå hvordan proteiner påvirker råvarekvalitet og funksjonalitet. For å analysere spesifikke proteiner bruker jeg immunologiske metoder som Western blotting og immunohistokjemi.

Vibeke har 8 vitenskapelige publikasjoner i Cristin:

Veiseth, Eva; Hollung, Kristin; Høst, Vibeke; Rødbotten, Rune; 2014: Protein changes in muscles with varying meat tenderness

Najbjerg, Heidi; Young, Jette F.; Bertram, Hanne C.; Afseth, Nils Kristian; Høst, Vibeke; Kohler, Achim; 2013: High-throughput FTIR spectroscopy of intact HepG2 cells reveals additive and non-additive effects of individual fatty acids when given as mixtures

Ofstad, Ragni; Langsrud, Øyvind; Nyvold, Tone; Enersen, Grethe; Høst, Vibeke; Willers, Ene; Nordvi, Berit; Egelandsdal, Bjørg; 2005: Heat processed whey-protein food emulsions and growth of shear-induced cracks during cooling

Ofstad, Ragni; Langsrud, Øyvind; Høst, Vibeke; Høst, Vibeke; Enersen, Grethe; Enersen, Grethe; Willers, Ene; Norvi, Berit; Egelandsdal, Bjørg; 2005: Microstructure of heat processed whey protein food emulsions and growth of shear-induced cracks during cooling

Kirschner, C.; Ofstad, Ragni; Skarpeid, Hans Jakob; Høst, Vibeke; Kohler, Achim; 2004: Monitoring of denaturation processes in aged beef loin by FT-IR microspectroscopy

Kohler, Achim; Høst, Vibeke; Enersen, Grethe; Ofstad, Ragni; 2003: Identification of fat, protein matrix, and water/starch on microscopy images of sausages by a principal component analysis-based segmentation scheme

Kohler, Achim; Høst, Vibeke; Ofstad, Ragni; 2001: Image analysis of particle dispersions in microscopy images of cryo-sectioned sausages

Egelandsdal, Bjørg; Christiansen, Kirsti Forstrøm; Høst, Vibeke; Høst, Vibeke; Lundby, Frank; Lundby, Frank; Wold, Jens-Petter; Kvaal, Knut; 1999: Evaluation of scanning electron microscopy images of a model dressing using image feature extraction techniques and principal component analysis.Food structure and functionality

Vibeke har 7 andre publikasjoner i Cristin:

Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Høst, Vibeke; Aronsen, Jan Magnus; Liland, Kristian Hovde; Stang, Espen; Kolset, Svein Olav; Christensen, Geir Arve; Pedersen, Mona Elisabeth; 2016: Syndecan-4 is important for normal skeletal muscle fibre development

Høst, Vibeke; Sanden, Karen Wahlstrøm; Afseth, Nils Kristian; Ofstad, Ragni; Veiseth, Eva; 2015: Choice of meat raw material and NaCl levels affects textural properties and the microstructure of model meat sausages

Perisic, Nebojsa; Afseth, Nils Kristian; Ofstad, Ragni; Sanden, Karen Wahlstrøm; Høst, Vibeke; Kohler, Achim; 2014: Linking FTIR-imaging, WHC and textural properties in meat products added different salts

Veiseth, Eva; Hollung, Kristin; Høst, Vibeke; Rødbotten, Rune; 2014: Proteolytic activity and protein changes in four different muscles with varying meat tenderness levels from Norwegian red heifers

Høst, Vibeke; Hollung, Kristin; Rødbotten, Rune; Veiseth, Eva; 2013: Changes in proteolytic activity and protein composition during beef aging

Høst, Vibeke; Høst, Vibeke; Veiseth, Eva; Hollung, Kristin; Frøystein, Terje; Jia, Xiaohong; Aass, Laila; Hildrum, Kjell Ivar; 2006: Effects of low voltage electrical stimulation on bovine longissimus and adductor muscles

Ofstad, Ragni; Langsrud, Øyvind; Høst, Vibeke; Høst, Vibeke; Enersen, Grethe; Enersen, Grethe; Nyvold, Tone; Willers, Ene; Nordvi, Berit; Egelandsdal, Bjørg; 2002: Microstructure of heat processed whey protein emulsion and growth of shear- induced cracks during cooling