Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi Turid Mørkøre

Jeg jobber med optimalisering av teknologisk, ernæringsmessig og sensorisk kvalitet av fiskeprodukter gjennom økt forståelse av underliggende biologiske og miljømessige årsaker til variasjon i kvalitet. Videre har jeg aktiviteter rettet mot oppgradering/videreforedling av villfisk og oppdrettsfisk. Jeg jobber altså langs med verdikjenden, fra gen til gane – mest med oppdrettet laks og regnbueørret, men har også aktiviteter på villfisk (f.eks. sei, sild, makrell). Mitt håp er at forskningen bidrar til økt verdiskapning innen sjømatsektoren og at flere folk spiser mer og bedre fisk. Jeg ble utdannet sivilagronom i 1995 og har en Dr. Scient.grad fra 2002 med tittelen: «Texture, fat content and product yield of salmonids» fra Universitetet formiljø- og biovitenskap (UMB).

Turid har 48 vitenskapelige publikasjoner i Cristin:

Åsli, Magnus; Ofstad, Ragni; Böcker, Ulrike; Jessen, Flemming; Einen, Olai; Mørkøre, Turid; 2016: Effect of sodium bicarbonate and varying concentrations of sodium chloride in brine on the liquid retention of fish (Pollachius virens L.) muscle

Kousoulaki, Katerina; Mørkøre, Turid; Nengas, Ioannis; Berge, Rolf Kristian; Sweetman, John W.; 2016: Microalgae and organic minerals enhance lipid retention efficiency and fillet quality in Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Moreno, H.M.; Jacq, Celeste; Montero, M.P.; Gomez-Guillen, M.C.; Borderias, A.J.; Mørkøre, Turid; 2016: Effect of selective breeding on collagen properties of Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Krasnov, Aleksei; Moghadam, Hooman; Larsson, Thomas; Afanasyev, Sergey; Mørkøre, Turid; 2016: Gene expression profiling in melanised sites of Atlantic salmon fillets

Moghadam, Hooman; Mørkøre, Turid; Robinson, Nicholas Andrew; 2015: Epigenetics—Potential for Programming Fish for Aquaculture?

Kousoulaki, Katerina; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Torgersen, Jacob Seilø; Mørkøre, Turid; Sweetman, John W.; 2015: Metabolism, health and fillet nutritional quality in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets containing n-3-rich microalgae

Ingebrigtsen, Ingrid Augusta Aursnes; Berge, Gerd Marit; Ruyter, Bente; Kjær, Marte Avranden; Mørkøre, Turid; Sørensen, Mette; Gjøen, Tor; 2014: Growth and quality of Atlantic cod (Gadus morhua) fed with high and low fat diets supplemented with glutamate

Torgersen, Jacob Seilø; Koppang, Erling Olaf; Stien, Lars Helge; Kohler, Achim; Pedersen, Mona Elisabeth; Mørkøre, Turid; 2014: Soft texture of Atlantic salmon fillets is associated with glycogen accumulation

Larsson, Thomas; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Terjesen, Bendik Fyhn; Krasnov, Aleksei; Moreno, Helena Maria; Rørvik, Kjell-Arne; Thomassen, Magny Skinlo; Mørkøre, Turid; 2014: Fillet quality and health of Atlantic salmon (Salmo salar L.) fed a diet supplemented with glutamate

Åsli, Magnus; Rødbotten, Marit; Vogt, Kjell Gjermund; Afanasyev, Sergey; Mørkøre, Turid; 2013: Quality Assessment of Lightly Salted Atlantic Salmon Fillets Injected With Brine Solutions Containing Sodium Bicarbonate

Lerfall, Jørgen; Larsson, Thomas; Birkeland, Sveinung; Taksdal, Torunn; Dalgaard, Paw; Afanasyev, Sergey; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Mørkøre, Turid; 2012: Effect of pancreas disease (PD) on quality attributes of raw and smoked fillets of Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Hansen, Anlaug Ådland; Rødbotten, Marit; Eie, Thomas; Lea, Per; Rudi, Knut; Mørkøre, Turid; 2012: The Effect of Crowding Stress on Bacterial Growth and Sensory Properties of Chilled Atlantic Salmon Fillets

Larsson, Thomas; Krasnov, Aleksei; Lerfall, Jørgen; Taksdal, Torunn; Pedersen, Mona Elisabeth; Mørkøre, Turid; 2012: Fillet quality and gene transcriptome profiling of heart tissue of Atlantic salmon with pancreas disease (PD)

Larsson, Thomas; Mørkøre, Turid; Kolstad, Kari; Østbye, Tone-Kari K; Afanasyev, Sergey; Krasnov, Aleksei; 2012: Gene Expression Profiling of Soft and Firm Atlantic Salmon Fillet

Gaarder, Mari; Bahuaud, Diane; Veiseth, Eva; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; 2012: Relevance of calpain and calpastatin activity for texture in super-chilled and ice-stored Atlantic salmon (Salmo salar L.) fillets

Larsen, Hilde; Austbø, Lars; Mørkøre, Turid; Thorsen, Jim; Hordvik, Ivar; Fischer, Uwe; Jirillo, Emilio; Rimstad, Espen; Koppang, Erling Olaf; 2012: Pigment-producing granulomatous myopathy in Atlantic salmon: A novel inflammatory response

Moreno, H.M.; Montero, M.; Gomez-Guillen, M.C.; Fernandez-Martin, F.; Mørkøre, Turid; Borderias, J; 2012: Collagen characteristics of farmed Atlantic salmon with firm and soft fillet texture

Taksdal, Torunn; Wiik-Nielsen, Jannicke; Birkeland, Sveinung; Dalgaard, Paw; Mørkøre, Turid; 2012: Quality of raw and smoked fillets from clinically healthy Atlantic salmon, Salmo salar L., following an outbreak of pancreas disease (PD)

Åsli, Magnus; Mørkøre, Turid; 2012: Brines added sodium bicarbonate improve liquid retention and sensory attributes of lightly salted Atlantic cod

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari K; Torstensen, Bente Elisabeth; Veiseth, Eva; Ruyter, Bente; Ofstad, Ragni; Thomassen, Magny Skinlo; 2010: Atlantic salmon (Salmo salar L.) flesh quality - role of lysosomal cathepsins B and L in muscle degradation

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari K; Veiseth, Eva; Thomassen, Magny Skinlo; Ofstad, Ragni; 2010: Muscle structure responses and lysosomal cathepsins B and L in farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) pre- and post-rigor fillets exposed to short and long-term crowding stress

Mørkøre, Turid; Rødbotten, Marit; Vogt, Kjell Gjermund; Fjæra, Svein Olav; Kristiansen, Inger Øien; Manseth, Even; 2010: Relevance of season and nucleotide catabolism on changes in fillet quality during chilled storage of raw Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Olli, Jan Josef; Breivik, Harald; Mørkøre, Turid; Ruyter, Bente; Johansen, Johan; Reynolds, Patric; Thorstad, Olav; Berge, Gunnar; 2010: Removal of persistent organic pollutants from Atlantic salmon (Salmo solar L.) diets: Influence on growth, feed utilization efficiency and product quality

Sampels, Sabine; Åsli, Magnus; Vogt, Kjell Gjermund; Mørkøre, Turid; 2010: Berry Marinades Enhance Oxidative Stability of Herring Fillets

Hansen, Anlaug Ådland; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Langsrud, Øyvind; Langsrud, Øyvind; Eie, Thomas; Eie, Thomas; 2009: The combined effect of superchilling and modified atmosphere packaging using CO2 emitter on quality during chilled storage of pre-rigor salmon fillets (Salmo salar)

Hansen, Anlaug Ådland; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Rødbotten, Marit; Bjerke, Frøydis; Eie, Thomas; Eie, Thomas; 2009: Quality Changes of Prerigor Filleted Atlantic Salmon (Salmo salar L.) Packaged in Modified Atmosphere Using CO2 Emitter, Traditional MAP, and Vacuum

Mørkøre, Turid; Ruohonen, Kari; Kiessling, Anders; 2009: VARIATION IN TEXTURE OF FARMED ATLANTIC SALMON (SALMO SALAR L). RELEVANCE OF MUSCLE FIBER CROSS-SECTIONAL AREA

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Langsrud, Øyvind; Sinnes, K.; Veiseth, E.; Ofstad, Ragni; Thomassen, Magny Skinlo; Veiseth, Eva; 2008: Effects of -1.5 degrees C Super-chilling on quality of Atlantic salmon (Salmo salar) pre-rigor Fillets: Cathepsin activity, muscle histology, texture and liquid leakage

Folkestad, Are; Rørvik, Kjell-Arne; Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; 2008: Growth rates of individual farmed Atlantic salmon Salmo salar L. influence the texture of raw and smoked fillets

Folkestad, Are; Wold, Jens-Petter; Rørvik, Kjell-Arne; Tschudi, Jon; Haugholt, Karl Henrik; Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; 2008: Rapid and non-invasive measurements of fat and pigment concentrations in live and slaughtered Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; 2008: Quantification of dry matter % and liquid leakage in Atlantic cod (Gadus morhua) using computerised X-ray tomography (CT)

Mørkøre, Turid; Mazo Traversi, Pablo Ignacio; Tahirovic, Vildana; Einen, Olai; 2008: Impact of starvation and handling stress on rigor development and quality of Atlantic salmon (Salmon salar L)

Hansen, Anlaug Ådland; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Olsen, Elisabeth; Olsen, Elisabeth Fjærvoll; Eie, Thomas; Eie, Thomas; 2007: Quality Changes during Refrigerated Storage of MA-Packaged Pre-rigor Fillets of Farmed Atlantic Cod (Gadus morhua L.) Using Traditional MAP, CO(2) Emitter, and Vacuum

Mørkøre, Turid; Lilleholt, Reidun; 2007: Impact of freezing temperature on quality of farmed Atlantic cod (Gadus Morhua L.)

Mørkøre, Turid; Netteberg, Charlotte; Johnsson, Lars; Pickova, Jana; 2007: Impact of dietary oil source on product quality of farmed Atlantic cod, Gadus morhua

Pickova, J.; Mørkøre, Turid; 2007: Alternate oils in fish feeds

Kiessling, Anders; Bjørnevik, Marit; Rørå, Mia B.; Thomassen, Magny Skinlo; Mørkøre, Turid; Rørå, Anna Maria Bencze; Mørkøre, Turid; Roth, Bjørn; Erikson, Ulf; Jordheim, Odd; 2007: From cage to table

Førde-Skjærvik, Oddhild; Skjærvik, Olaf; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; Rørvik, Kjell-Arne; 2006: Dietary influence on quality of farmed Atlantic cod (Gadus morhua): Effect on glycolysis and buffering capacity in white muscle

Mørkøre, Turid; 2006: Relevance of dietary oil source for contraction and quality of pre-rigor filleted Atlantic cod, Gadus morhua

Kiessling, Anders; Espe, Marit; Ruohonen, Kari; Mørkøre, Turid; 2004: Texture, gaping and colour of fresh and frozen Atlantic salmon flesh as affected by pre-slaughter iso-eugenol or CO2 anaesthesia

Mørkøre, Turid; Austreng, Erland; 2004: Temporal changes in texture, gaping, composition and copper status of Atlantic salmon (Salmo salar, L) fed moist feed or extruded dry feed

Mørkøre, Turid; Einen, Olai; 2003: Relating sensory and instrumental texture analyses of Atlantic salmon

Mørkøre, Turid; Hansen, Anlaug Ådland; Unander, E.; Einen, Olai; 2002: Composition, liquid leakage and mechanical properties of farmed rainbow trout: Variation between fillet sections and the impact of ice and frozen storage

Cardinal, M; Knockaert, C; Torrissen, Ole; Sigurgísladóttir, Sjöfn; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; Vallet, Jean-Luc; 2001: Relation of smoking parameters to the yield, colour and sensory quality of smoked Atlantic salmon (Salmo salar)

Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; 2001: Seasonal variations in growth, feed utilisation and product quality of farmed Atlantic salmon (Salmo salar) transferred to seawater as 0 + smolts or 1 + smolts

Mørkøre, Turid; Vallet, J.L.; Cardinall, M; Gomez-Guillen, M.C.; Montero, P; Torrisen, Ole; Nortvedt, R; Sigurgisladottir, Sjøfn; Thomassen, Magny Skinlo; 2001: Fat content and fillet shape of Atlantic salmon. Relevance for processing yield and quality of raw and smoked products

Rørvik, Kjell-Arne; Skjervold, Per Olav; Fjæra, Svein Olav; Mørkøre, Turid; Steien, Svein Hallbjørn; 2001: Body temperature and seawater adaption in farmed Atlantic salmon and rainbow trout during prolonged chilling

Einen, Olai; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørå, A. M. B.; Rørå, Anna Maria Bencze; Thomassen, Magny Skinlo; 1999: Feed ration prior to slaughter - a potential tool for managing product quality of Atlantic salmon (Salmo salar)

Turid har 85 andre publikasjoner i Cristin:

Åsgård, Torbjørn Einar; Mørkøre, Turid; 2016: The impact of fish feed on the final production cost and product quality

Sissener, Nini; Torstensen, Bente Elisabeth; Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Waagbø, Rune; Jørgensen, Sven Martin; Hatlen, Bjarne; Liland, Nina Sylvia; Ytteborg, Elisabeth; Sæle, Øystein; Rud, Ida; Remø, Sofie C.; Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; Skjerven, Kaja; Ytrestøyl, Trine; Holen, Elisabeth; Berge, Gerd Marit; Adam, Anne-Catrin; 2016: Effekter av endret fettsyresammensetning i fôr til laks relatert til fiskens helse, velferd og robusthet (Fett for fiskehelse): Oppdatering 2016

Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; Jimenez, Raul; Rørvik, Kjell-Arne; 2016: Effekt av fôr på melaninflekker i laks infisert med både PRV og SAV

Larsson, Thomas; Mørkøre, Turid; 2016: Utvikling av melaninflekker i laksefilet - Resultater basert på registreringer i filetindustrien

Berge, Gerd Marit; Østbye, Tone-Kari K; Kjær, Marte Avranden; Sonesson, Anna Kristina; Mørkøre, Turid; Ruyter, Bente; 2015: Betydning av genetisk bakgrunn og ulike nivå av omega-3-fettsyrer i fôr i tidlig livsfaser for fiskehelse, fettsyresammensetning og muskelkvalitet ved slaktestørrelse FHF-prosjekt 900770 – delrapport 2

Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Kjær, Marte Avranden; Sonesson, Anna Kristina; Mørkøre, Turid; Berge, Gerd Marit; 2015: Kan nivå av EPA og DHA i fôr i tidlige livsfaser påvirke laksens helse og sammensetning i seinere livsfaser? FHF-prosjekt 900770 – Delrapport 1

Larsson, Thomas; Åsli, Magnus; Mørkøre, Turid; 2015: Registreringer fra industri. Forekomst av mørke flekker i laksefielt 2011 - 2015

Mørkøre, Turid; 2015: Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget

Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens-Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne; 2015: Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget

Kousoulaki, Katerina; Mørkøre, Turid; Nengas, Ioannis; Sweetman, John W.; 2015: Microalgae and organic minerals affect lipid retention efficiency and fillet quality in atlantic salmon (Salmo salar L.). Presentation and Abstract

Kousoulaki, Katerina; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; 2015: Physiological effects of dietary organic vs inorganic minerals in farmed Atlantic salmon post smolt reared at high or low water oxygen levels

Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Koppang, Erling Olaf; Krasnov, Aleksei; Moreno, H; Moreno, Helena Maria; Prytz, K.; Prytz, Kristian; 2015: Mørke flekker i laksefilet: Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget

Mørkøre, Turid; 2015: Can farming conditions affect the occurrence of "black spots" in salmon fillets?

Mørkøre, Turid; 2015: Effekt av fôr, avl, vaksine, stress og skade på utvikling av mørke flekker– Sammendrag av resultater og nye utfordringer

Mørkøre, Turid; 2015: Flesh quality of farmed Atlantic salmon: The importance of breeding and genetics, diet and health management

Mørkøre, Turid; 2015: Melaninprosjektet og oversikt over hva som er gjort

Mørkøre, Turid; 2015: Salmon as healthy food and health model for humans

Robinson, Nicholas Andrew; Mørkøre, Turid; 2015: Development of sustainable aquaculture through innovative approaches in Mozambique

Mørkøre, Turid; 2015: Hvordan kan vi bruke kunnskapen om faktorer som påvirker melanisering av laksefilet i videre forskning for å få ned forekomsten

Mørkøre, Turid; 2015: Hvønn týðning hava mineralir fyri góðskuna á laksaflaki/ Effect of mineral nutrition on filet quality

Mørkøre, Turid; 2015: Nytt om melanin i laksefilet

Kousoulaki, Katerina; Østbye, Tone-Kari K; Mørkøre, Turid; Krasnov, Aleksei; Jørgensen, Sven Martin; Sweetman, John W.; 2014: Heterotrophic microalgae for omega-3 rich fish: atlantic salmon performance, health and product quality

Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Torstensen, Bente Elisabeth; Thomassen, Magny Skinlo; 2014: Kvalitetsaspekter hos laks som matvare ved endret fettsyresammensetning

Torstensen, Bente Elisabeth; Ruyter, Bente; Sissener, Nini; Østbye, Tone-Kari K; Waagbø, Rune; Jørgensen, Sven Martin; Ytteborg, Elisabeth; Rud, Ida; Liland, Nina Sylvia; Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; 2013: Fett for fiskehelse. Utredning: Effekter av endret fettsyre-sammensetning i fôr til laks relatert til fiskens helse, velferd og robusthet

Torstensen, Bente Elisabeth; Ruyter, Bente; Sissener, Nini; Østbye, Tone-Kari K; Waagbø, Rune; Jørgensen, Sven Martin; Ytteborg, Elisabeth; Rud, Ida; Liland, Nina Sylvia; Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; 2013: Laksens helse, velferd og robusthet påvirkes av fettsyresammensetning i fôr

van Nes, Solveig; Dessen, Jens-Erik; Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; 2013: Differences in fatty acid requirements for salmon and rainbow trout – implications for losses?

Larsson, Thomas; Mørkøre, Turid; 2013: Melanin i laksefilet: Nytt prosjekt, ny kunnskap og oppdatert statistikk

Mørkøre, Turid; 2013: Dark spots in salmon fillets - statistics and status on causalities

Mørkøre, Turid; 2013: Dark spots in salmon fillets - statistics and status on causalities

Mørkøre, Turid; 2013: Filetkvalitet laks

Mørkøre, Turid; 2013: Relationship between fish health and fillet quality in Atlantic salmon

Mørkøre, Turid; 2013: Sammenheng mellom filetkvalitet og fiskehelse

Mørkøre, Turid; 2013: Texture in Atlantic salmon

Mørkøre, Turid; 2013: Tilbud til bedriftene. Ny ordning for overvåking av tekstur og gaping i laksefilt

Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; 2013: Mørke flekker i laksefilet - en betydelig utfordring for næringen

Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; 2013: Rask høstvekst øker problemet med bløt filet og gaping

Nielsen, Bjørn Gjellan; Mørkøre, Turid; 2013: Greenish discoloration of cod liver – review on implications of feed composition and genetics

Taksdal, Torunn; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Wiik-Nielsen, Jannicke; Birkeland, Sveinung; 2013: Kan pankreassykdom (PD) gi dårlig slaktekvalitet?

Mørkøre, Turid; Bahuaud, Diane; Borderias, J; Gaarder, Mari; Gomez-Guillen, M.C.; Erikson, Ulf Gøran; Jacq, Celeste; Hollung, Kristin; Koppang, Erling Olaf; Krasnov, Aleksei; Montero, P; Moreno, H; Larsson, Thomas; Pickova, Jana; Standal, Inger Beate; Stien, Lars Helge; Thomassen, Magny Skinlo; Torgersen, Jacob Seilø; Veiseth, Eva; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; 2012: Tekstur av laksemuskel - nye forskningsverktøy har gitt kunnskapsinnovasjoner

Mørkøre, Turid; Åsli, Magnus; Dessen, Jens-Erik; Sanden, Karen Wahlstrøm; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Hoås, Kjellrun G.; Rørvik, Kjell-Arne; 2012: Tekstur og fett i laksefilet

Jørgensen, Sven Martin; Sørensen, Mette; Torgersen, Jacob Seilø; Todorcevic, Marijana; Østbye, Tone-Kari K; Aas-Hansen, Øyvind; Johansen, Lill-Heidi; Timmerhaus, Gerrit; Bao, Marta; Alarcon, Marta; Mørkøre, Turid; Krasnov, Aleksei; Ruyter, Bente; Takle, Harald Rune; 2012: Kunnskap- og metodeutvikling for å styrke laksens robusthet og helse

Mørkøre, Turid; 2012: Filet av oppdrettslaks: Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger

Åsli, Magnus; Mørkøre, Turid; 2012: Raw material properties of organically produced salmon

Mørkøre, Turid; Taksdal, Torunn; Birkeland, Sveinung; 2011: Betydningen av pankreas sykdom (PD) for filetkvalitet av oppdrettslaks

Åsli, Magnus; Mørkøre, Turid; 2011: Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt

Taksdal, Torunn; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Wiik-Nielsen, Jannicke; Birkeland, Sveinung; 2011: Kan pankreassykdom (PD) gi dårlig slaktekvalitet?

Taksdal, Torunn; Wiik-Nielsen, Jannicke; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Birkeland, Sveinung; 2011: Muscle changes and fillet quality in PD-affected fish

Taksdal, Torunn; Wiik-Nielsen, Jannicke; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Birkeland, Sveinung; 2011: Pankreassykdom og filetkvalitet

Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Larsson, Thomas; Veiseth, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Standal, Inger Beate; Rørvik, Kjell-Arne; 2010: Optimalt fôr som gir fast filet

Larsson, Thomas; Kolstad, Kari; Krasnov, Aleksei; Krasnov, Aleksei; Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2010: Bruk av molekylære verktøy for å avdekke underliggende årsaker til teksturvariasjoner i oppdrettslaks

Lerfall, Jørgen; Larsson, Thomas; Birkeland, Sveinung; Taksdal, Torunn; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2010: Betydningen av pancreas disease (PD) for kvaliteten av fersk og røkt oppdrettslaks

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari; Østbye, Tone-Kari K; Thomassen, Magny Skinlo; Ruyter, Bente; Veiseth, Eva; Ofstad, Ragni; 2010: Role of Lysosomes and Cathepsins in Atlantic salmon flesh degradation

Mørkøre, Turid; Espe, Marit; Veiseth, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Koppang, Erling Olaf; Rørvik, Kjell-Arne; 2009: Bred kartlegging av faktorer som påvirker teksturegenskaper i oppdrettslaks ved multivariat tilnærming

Larsson, Thomas; Krasnov, Aleksei; Krasnov, Aleksei; Taksdal, Torunn; Lerfall, Jørgen; Birkeland, Sveinung; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2009: Using gene expression profiling to search for the molecular determinants of quality in farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) with a previous diagnosis of pancreas disease (PD)

Larsson, Thomas; Krasnov, Aleksei; Krasnov, Aleksei; Taksdal, Torunn; Lerfall, Jørgen; Birkeland, Sveinung; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2009: Using gene expression profiling to search for the molecular determinants of quality in farmed Atlantic salmon (salmo salar L.) with a previous diagnosis of pancreas disease (PD)

Mørkøre, Turid; 2008: Tekstur i oppdrettslaks. Kunnskapsstatus og forhold som bidrar til fastere filet

Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; 2008: Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport

Larsson, Thomas; Folkestad, Are; Folkestad, Are; Wold, Jens-Petter; Kolstad, Kari; Speilberg, Lars; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2008: Bedre kvalitet på laksfilet ved bruk av nye forskningsverktøy i avlsarbeidet

Larsson, Thomas; Folkestad, Are; Folkestad, Are; Wold, Jens-Petter; Kolstad, Kari; Speilberg, Lars; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2008: New Techniques To Achieve More Cost Efficient Selective Breeding For Improved Consumer Acceptance Of Aquaculture Products

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; Veiseth, Eva; Ofstad, Ragni; 2008: Effect of Pre-slaughter Stress and Short Super-chilling on the Quality of Atlantic Salmon (Salmo salar) Pre-rigor Fillets: Cathepsin B+L Activity, Muscle fibre Detachments and Fillet Texture

Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Langsrud, Øyvind; Langsrud, Øyvind; Sinnes, Kristin; Ofstad, Ragni; Veiseth, Eva; Thomassen, Magny Skinlo; 2007: Effects of Super-Chilling on Quality of Atlantic Salmon Pre-Rigor Fillets: Analyses of Cathepsin Activity and Muscle Histology

Bahuaud, Diane; Thomassen, Magny Skinlo; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Veiseth, Eva; Langsrud, Øyvind; Langsrud, Øyvind; Sinnes, Kristin; Ofstad, Ragni; 2007: Effects of Super-Chilling on Quality of Atlantic Salmon Pre-Rigor Fillets: Analyses of Cathepsin Activity and Muscle Histology

Martinsen, Tone S.; Mydland, Liv Torunn; Thomassen, Magny Skinlo; Takle, Harald Rune; van Nes, Solveig; Mørkøre, Turid; 2007: Short- and long-term stress-associated effects of crowding on protein expression and free amino acid pool in fillets of Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Thomassen, Magny Skinlo; Martinsen, Tone S.; Mydland, Liv Torunn; Takle, Harald Rune; van Nes, Solveig; Mørkøre, Turid; 2007: Short- and long-term stress-associated effects of crowding on protein expression and free amino acid pool in fillets of Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; 2006: Family differences in dry matter content in Atlantic cod (Gadus morhua) measured by computerised x-ray tomography (CT)

Thomassen, Magny Skinlo; Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2006: Hurtig, ikke-destruktiv bestemmelse av tørrstoff/vanninnhold i torskemuskel ved hjelp av røntgentomografi

Thomassen, Magny Skinlo; Veiseth, Eva; Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Langsrud, Øyvind; Langsrud, Øyvind; Sinnes, Kristin; Ofstad, Ragni; 2006: Effects of Super-Chilling on Quality of Atlantic Salmon Pre-Rigor Fillets: Analyses of Cathepsin Activity and Muscle Histology

Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; 2004: Hurtig, ikke-destruktiv bestemmelse av tørrstoffinnhold i torskemuskel ved hjelp av røntgentomografi

Lilleholt, Reidun; Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 2004: Kvalitet av oppdrettstorsk. Effekt av fryse- og tinetemperatur

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Hanssen, Sølvi J.; Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; 2004: Kvalitet av oppdrettstorsk. Effekt av lagringstemperatur på krymping av pre-rigor filét

Austreng, Erland; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; 2003: Kvalitet før slakting

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; Austreng, Erland; 2003: Kvalitet etter slakting

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Austreng, Erland; 2002: Temporal changes in product quality and copper-status of atlantic salmon fed alginate based moist feed or commercial extruded dry feed

Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Austreng, Erland; 2002: Miljø og ernæring: betydning for kvalitet hos torsk

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; Rørvik, Kjell-Arne; Rørvik, Kjell-Arne; 2001: Product quality in farmed Atlantic Cod (Gadus Morhua)

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; Rørå, Anna Maria Bencze; Einen, Olai; 2001: Instrumental measurements of texture in Atlantic salmon and correlations with sensory assessments

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Digre, Hanne; Rørvik, Kjell-Arne; Thomassen, Magny Skinlo; 2000: Kvalitet hos oppdrettstorsk

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; 1999: Product quality in Atlantic salmon in relation to production strategy

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell-Arne; 1999: Seasonal variations in quality characteristics of farmed Atlantic salmon

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørå, Mia Bencze; Rørå, Anna Maria Bencze; 1999: Hvordan måle tekstur?

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Solbakken, R.; 1999: Product quality in Atlantic salmon in relation to production strategy

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny Skinlo; 1999: Høyt fettinnhold ga mest røyksmak-butte fileter minst svinn

Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Hansen, A. Å.; Unander, E.; Solbakken, R.; 1999: Fett og protein i ulike deler av ørretfileten

Mørkøre, Turid; Haug, Anna; Brekkunum, Helgi; 1997: Hva slags fett finner vi i slaktelam

Rød, H.; Mørkøre, Turid; Mørkøre, Turid; Rørvik, Kjell Arne; Rørvik, Kjell-Arne; Rørå, Anna Maria Bencze; Rørå, Anna Maria Bencze; 1997: Målemetoder for teksturegenskaper