
PhD
+47 913 12 335
+47 51 84 46 80
trond.lovdal@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
https://nofima.no/person/trond-karsten-lovdal/
Forsker
PhD
+47 913 12 335
+47 51 84 46 80
trond.lovdal@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
Forsker
Giske, Lars André Langøyli; Lindstad, Lasse Henninen; Løvdal, Trond; Mork, Ola Jon
2020
Chan, Sherry Stephanie; Roth, Bjørn; Jessen, Flemming; Løvdal, Trond; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen
2020
Effect of superchilling on Atlantic salmon quality through the value chain
Chan, Sherry Stephanie; Roth, Bjørn; Skare, Maren; Hernar, Malin; Jessen, Flemming; Løvdal, Trond; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen
2020
Duru, Ilhan Cem; Andreevskaya, Margarita; Laine, Pia; Rode, Tone Mari; Ylinen, Anne; Løvdal, Trond Karsten; Bar, Nadav; Crauwels, Peter; Riedel, Christian U.; Bucur, Florentina Ionela; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri
2020
Giske, Lars André Langøyli; Lindstad, Lasse Henninen; Løvdal, Trond; Mork, Ola Jon
2020
Chan, Sherry Stephanie; Roth, Bjørn; Skare, Maren; Hernar, Malin; Jessen, Flemming; Løvdal, Trond; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen
2020
Giske, Lars André Langøyli; Benjaminsen, Tommy; Mork, Ola Jon; Løvdal, Trond
2019
Løvdal, Trond; Van Droogenbroeck, Bart; Eroglu, Evren Caglar; Kaniszewski, Stanislaw; Agati, Giovanni; Verheul, Michel; Skipnes, Dagbjørn
2019
Experimental study of effectiveness of robotic cleaning for fish-processing plants
Giske, Lars André Langøyli; Bjørlykhaug, Emil Dale; Løvdal, Trond; Mork, Ola Jon
2019
Løvdal, Trond; Vågen, Ingunn Molund; Agati, Giovanni; Tuccio, Lorenza; Kaniszewski, Stanislaw; Gregorowska, Maria; Kosson, Ryszard; Bartoszek, Agnieszka; Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; van Droogenbroeck, Bart; Vos, Christine; Hanssen, Inge; Larbat, Romain; Robin, Christophe; Verheul, Michel; Seljåsen, Randi; Skipnes, Dagbjørn
2018
Blikra, Marthe Jordbrekk; Løvdal, Trond; Vaka, Mette Risa; Roiha, Irja Sunde; Lunestad, Bjørn Tore; Lindseth, Cecilie; Skipnes, Dagbjørn
2018
Development and validation of robotic cleaning system for fish processing plants
Bjørlykhaug, Emil; Giske, Lars André Langøyli; Løvdal, Trond; Mork, Ola Jon; Egeland, Olav
2017
Hygienic standards and practices in Norwegian salmon processing plants
Løvdal, Trond; Giske, Lars André Langøyli; Bjørlykhaug, Emil; Eri, Ingrid B; Mork, Ola Jon
2017
The effect of K-lactate salt and liquid smoke on bacterial growth in a model system
Saha, Aparna; Birkeland, Sveinung; Løvdal, Trond
2017
Rapport/Report 38/2015 – norsk sammendrag
Løvdal, Trond; Vågen, Ingunn Molund; Agati, Giovanni; Tuccio, Lorenza; Kaniewski, Stanislaw; Gregorowska, Maria; Kosson, Ryszard; Verheul, Michel; Bartoszek, Agnieszka; Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; van Droogenbroeck, Bart; Vos, Christine; Hanssen, Inge; Larbat, Romain; Robin, Christophe; Skipnes, Dagbjørn
2015
The shelf life of farmed turbot (Scophthalmus maximus)
Roth, Bjørn; Kramer, Lene; Skuland, Aase Vorre; Løvdal, Trond ; Øines, Sigurd; Foss, Atle; Imsland, Albert
2014
Løvdal, Trond Karsten; Saha, Aparna
2014
Rotabakk, Bjørn Tore; Løvdal, Trond Karsten; Skipnes, Dagbjørn
2013
Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild
Skåra, Torstein; Carlehög, Mats; Skaret, Josefine; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauck; Løvdal, Trond Karsten
2013
Activation of Bacillus spores at moderately elevated temperatures (30-33 C)
Løvdal, Irene Stranden; Granum, Per Einar; Rosnes, Jan Thomas; Løvdal, Trond Karsten
2013
Influence of repeated short-term nitrogen limitations on leaf phenolics metabolism in tomato
Larbat, Romain; Olsen, Kristine Marie; Slimestad, Rune; Løvdal, Trond Karsten; Bénard, Camille; Verheul, Michel; Bourgaud, Frédéric; Robin, Christophe; Lillo, Cathrine
2012
Løvdal, Trond Karsten; Hovda, Maria Befring; Björkblom, Benny; Møller, Simon Geir
2011
Løvdal, Trond Karsten; Olsen, Kristine Marie; Slimestad, Rune; Verheul, Michel; Lillo, Cathrine
2010
Detection of infectious salmon anemia virus in sea water by RT-PCR
Løvdal, Trond ; Enger, Øivind
2002
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
1. juni 2018 – 30. desember 2020
Verdens største flytende slakteri kan hente laks direkte fra norske laksemerder, og slakte den mens den fraktes til land i Danmark. Forskerne skal undersøke blant annet effekter på dyrevelferd, kvalitet og mattrygghet.
1. april 2018 – 31. mars 2021
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
1. august 2016 – 31. juli 2019
Målet med prosjektet er å gjøre "ready-to-eat produkter" basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere og forlenge holdbarheten.
1. juni 2015 – 31. mai 2018
Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
14. april 2014 – 13. april 2017
I dette prosjektet tar vi utgangspunkt i matvarekjeden for tomater og brassica (kål, blomkål og brokkoli). Målet er at forbrukerne skal få bedre tilgang til trygg, sunn og praktisk mat gjennom å utvikle nye teknikker for prosessering, og å øke utnyttelsen av råmateriale og biprodukter.
1. januar 2013 – 31. desember 2016
I dette prosjektet skal forskerne dokumentere hvordan ulike prosessteknologier tar knekken på sykdomsfremkallende sporer, og utvikle nye trygge matprodukter med lang holdbarhet.