
PhD
+47 450 15 281
+47 51 84 46 12
torstein.skara@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
https://nofima.no/person/torstein-skara/
Seniorforsker
PhD
+47 450 15 281
+47 51 84 46 12
torstein.skara@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
Seniorforsker
Hoved-arbeidsområder: Prosessering av (pelagisk) fisk, Overflatepasteurisering og varmebehandling med radiobølge og mikrobølge-teknologi. Jeg er utdannet siv ing.i organisk kjemi ved NTH. Jeg har dessuten en mastergrad i næringsmiddelvitenskap fra Cornell University og doktorgrad i prediktiv mikrobiologi fra KU Leuven..
Rotabakk, Bjørn Tore; Bergman, Kristina; Ziegler, Friederike; Skåra, Torstein; Iversen, Audun
2020
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein
2020
Predicting liquid loss of frozen and thawed cod from hyperspectral imaging
Anderssen, Kathryn E.; Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten
2020
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein
2020
Sone, Izumi; Sveinsdóttir, Hildur I.; Stefánsson, Guðmundur; Larsson, Karin; Undeland, Ingrid; Skåra, Torstein; Romotowska, Paulina E.; Karlsdóttir, Magnea G.
2020
Verheyen, Davy; Govaert, Marlies; Seow, Ti; Ruvina, Jonela; Mukherjee, Vivek; Baka, Maria; Skåra, Torstein; Van Impe, Jan F.M.
2020
Optimalisering av radiofrekvens (RF) – temperering og tining av hvitfisk. Faglig sluttrapport
Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Anderssen, Kathryn Elizabeth
2020
Sveinsdottir, Hildur Inga; Karlsdottir, Magnea G.; Arason, Sigurjón; Stefansson, Gudmundur; Sone, Izumi; Skåra, Torstein; Rustad, Turid; Larsson, Karin; Undeland, Ingrid; Gudjonsdottir, Maria
2020
Verheyen, Davy; Bolivar, Araceli; Perez-Rodriguez, Fernando; Baka, M.; Skåra, Torstein; Van, Impe
2020
Advances in Freezing and Thawing
Skåra, Torstein; Stormo, Svein Kristian; Nilsen, Heidi
2019
Pero, Milad; Kiani, Hossein; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn; Askari, Gholamreze
2019
Verheyen, Davy; Baka, Maria; Akkermans, Simen; Skåra, Torstein; Van Impe, Jan FM
2019
Verheyen, Davy; Xu, Xiang Ming; Govaert, Marlies; Baka, Maria; Skåra, Torstein; Van Impe, Jan FM
2019
Factors influencing post-mortem quality, safety and storage stability of mackerel species: a review.
Sone, Izumi; Skåra, Torstein; Olsen, Stein Harris
2019
Frossenfisk: Fra fremtidsmat til dårlig rykte - og tilbake igjen?
Skåra, Torstein; Stormo, Svein Kristian
2019
Karlsdóttir, Magnea Guðrún; Sveinsdottir, Hildur I.; Stefansson, Gudmundur; Larsson, Karin; Undeland, Ingrid; Sone, Izumi; Skåra, Torstein
2018
In-Pack Surface Pasteurization of Capture-Based, Pre-Rigor Filleted Atlantic Cod (Gadus morhua)
Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Carlehög, Mats; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen
2018
Pero, Milad; Askari, Gholamreza; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn; Kiani, Hossein
2018
Development of fish-based model systems with various microstructures
Verheyen, Davy; Baka, Maria; Glorieux, Seline; Duquenne, Barbara; Fraeye, Ilse; Skåra, Torstein; Van Impe, Jan FM
2018
Verheyen, Davy; Carillo, Araceli Bolívar; Pérez-Rodríguez, Fernando; Baka, Maria; Skåra, Torstein; Van Impe, Jan FM
2018
Skåra, Torstein; Sone, Izumi; Skuland, Aase Vorre
2018
Modeling-assisted minimal heat processing of Atlantic cod (Gadus morhua)
Stormo, Svein Kristian; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Skuland, Aase Vorre; Heia, Karsten; Skåra, Torstein
2017
Utvikling og optimalisering av makrellfiletering
Sone, Izumi; Skåra, Torstein; Skuland, Aase Vorre
2017
Emerging Methods and Principles in Food Contact Surface Decontamination/Prevention
Skåra, Torstein; Rosnes, Jan Thomas
2016
Cando, Deysi; Moreno, Helena Maria; Borderias, A. Javier; Skåra, Torstein
2016
Fermented and ripened fish products in the northern European countries
Skåra, Torstein; Axelsson, Lars; Stefansson, Gudmundur; Ekstrand, Bo; Hagen, Helge
2015
Proteomanalyse: To-dimensjonal gelelektroforese av Nordsjøsild i forhold til modningstid
Jessen, Flemming; Skåra, Torstein
2015
Hurtigmetode for måling av enzymaktivitet basert på viskositetsmålinger
Christensen, Line Bach; Skåra, Torstein
2015
Skåra, Torstein; Valdramidis, Vasilis P; Rosnes, Jan Thomas; Noriega, Estefania; Van Impe, Jan FM
2014
Skåra, Torstein; Stormo, Svein Kristian; Skipnes, Dagbjørn; Kondjoyan, Alain; Sivertsen, Agnar Holten; Gins, Geert; Van Derlinden, Eva; Valdramidis, Vasilis P; Van Impe, Jan FM
2014
Prosessutvikling, oppskalering og markedsvurdering; Alternativ matjesproduksjon - Sluttrapport
Skåra, Torstein
2014
Alternativ produksjon av matjessild. Prosessutvikling og oppskalering
Skåra, Torstein; Skåra, Ragnhild; Carlehög, Mats; Lea, Per; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauch
2014
Markedsvurdering av nye sildeprodukter i Ukraina og Tyskland
Heide, Morten; Skåra, Torstein; Sætren, Øyvind
2014
Alternativ produksjon av matjessild. Del 2: NVG sild
Skåra, Torstein; Stormo, Svein Kristian; Carlehög, Mats; Lea, Per; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauch
2014
Kvalitetsavvik sildefilet. Sluttrapport
Roth, Bjørn; Heia, Karsten; Skåra, Torstein; Sone, Izumi; Birkeland, Sveinung; Jakobsen, Ronny Andre; Evensen, Tor Hatten; Akse, Leif
2013
Skåra, Torstein
2013
Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild
Skåra, Torstein; Carlehög, Mats; Skaret, Josefine; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauck; Løvdal, Trond Karsten
2013
Skåra, Torstein; Cappuyns, Astrid M; Van Derlinden, Eva; Rosnes, Jan Thomas; Valdramidis, Vasilis P; Van Impe, Jan FM
2012
Microbial decontamination of seafood
Skåra, Torstein; Rosnes, Jan Thomas; Leadley, C
2012
Microorganisms of relevance in thermally processed foods
Rosnes, Jan Thomas; Fernandez, P; Periago, P.M.; Skåra, Torstein
2012
Skåra, Torstein; Cappuyns, Astrid M; Van Derlinden, Eva; Rosnes, Jan Thomas; Valdramidis, Vasilis P; Van Impe, Jan FM
2011
Skåra, Torstein; Cappuyns, Astrid M; Johnsen, Sissel o.; Van Derlinden, Eva; Rosnes, Jan Thomas; Olsen, Øystein; Van Impe, Jan FM; Valdramidis, Vasilis P
2011
Skipnes, Dagbjørn; Johnsen, Sissel o.; Skåra, Torstein; Sivertsvik, Morten; Lekang, Odd-Ivar
2011
Recent Advances in Minimal Heat Processing of Fish: Effects on Microbiological Activity and Safety
Rosnes, Jan Thomas; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn
2011
A Voice-of-Consumer Approach in Development of New Seafood Product Concepts
Altintzoglou, Themistoklis; Einarsdottir, Gunnthorunn; Valsdottir, Thora; Schelvis, Rian; Skåra, Torstein; Luten, Joop
2010
Skipnes, Dagbjørn; Johnsen, Sissel o.; Skåra, Torstein; Lekang, Odd-Ivar
2010
Johnsen, Sissel o.; Jørgensen, Kåre Bredeli; Birkeland, Sveinung; Skipnes, Dagbjørn; Skåra, Torstein
2009
Birkeland, Sveinung; Skåra, Torstein
2008
Thermal Inactivation kinetics of acid phosphatase (ACP) in cod (Gadus morhua)
Johnsen, Sissel o.; Skipnes, Dagbjørn; Skåra, Torstein; Hendrickx, Marc E.
2007
Injection-Salting of pre rigor Fillets of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Birkeland, Sveinung; Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Skåra, Torstein
2007
Effects of brining conditions on weight gain in herring (Clupea harengus) fillets
Birkeland, Sveinung; Sivertsvik, Morten; Nielsen, Henrik H.; Skåra, Torstein
2005
Rørå, Anna Maria Bencze; Birkeland, Sveinung; Hultmann, Lisbeth; Rustad, Turid; Skåra, Torstein; Bjerkeng, Bjørn
2005
Skåra, Torstein; Sivertsvik, Morten; Birkeland, Sveinung
2004
Birkeland, Sveinung; Rørå, Anna Maria Bencze; Skåra, Torstein; Bjerkeng, Bjørn
2004
Hultmann, Lisbeth; Rørå, Anna Maria Bencze; Steinsland, Ingelin; Skåra, Torstein; Rustad, Turid
2004
Birkeland, Sveinung; Skåra, Torstein; Bjerkeng, Bjørn; Rørå, Anna Maria Bencze
2003
Olsen, Sissel Oddveig; Steinsbø, E. E.; Skåra, Torstein
2002
Safe and sound: minimally processed fish products
Skåra, Torstein; Rosnes, Jan Thomas; Sivertsvik, Morten
2002
Heat transfer in vacuum packed mussels (Mytilus edulis) during thermal processing
Skipnes, Dagbjørn; Øines, Sigurd; Rosnes, Jan Thomas; Skåra, Torstein
2002
Bro, Rasmus; Nielsen, Henrik Hauch; Stefansson, Gudmundur; Skåra, Torstein
2002
Frozen herring as raw material for spice-salting
Stefansson, Gudmundur; Nielsen, Henrik H.; Skåra, Torstein; Schubring, Reinhard; Oehlenschläger, Jörg; Luten, Joop; Derrick, S.; Gudmundsdottir, Gudny
2000
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.
1. april 2015 – 31. mars 2017
Optimal kvalitet på makrellfileten - det er fokus for prosjektet.
1. april 2015 – 1. april 2018
I prosjektet skal vi undersøke sesongvariasjoner hos makrell, gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.