
PhD
+47 907 27 253
+47 51 84 46 81
tone.mari.rode@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
https://nofima.no/person/tone-mari-rode/
Forsker
PhD
+47 907 27 253
+47 51 84 46 81
tone.mari.rode@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
Forsker
Jeg arbeider som forsker hos Nofima, avd. Prosessteknologi i Stavanger. Startet som stipendiat innen mikrobiologi og genteknologi hos Nofima (tidl Matforsk) på Ås i 2004. Fortsatte deretter som post doc. samme sted. Arbeidet hovedsakelig med patogene bakterier, og en av fellesnevnerne var arbeid med stress responser – hvordan bakterier blir påvirket når de blir eksponert for ulike typer stress (f.eks temperatur, syre og konserveringsmidler). Siden 2010 har jeg vært ansatt som forsker hos Nofima Norconserv, Stavanger. Arbeider med bl.a. høytrykksbehandling av mat. Utdannelse: PhD i mikrobiologi/genteknologi fra Universitetet for miljø- og biovitenskap, Institutt for Kjemi, Bioteknologi og Matvitenskap. “Stress responses of food related Staphylococcus aureus”. Siv.ing/MSc ibioteknologi, Universitetet i Tromsø, Institutt for marin bioteknologi. ”Characterisation of cDNA sequences of antimicrobial peptides in spider crab (Hyas araneus) and red king crab (Paralithodes camtschatica)” Bioingeniør, Høgskolen i Ålesund.
Dang, Tem Thi; Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn
2021
Vi setter makrell i tomat under sterkt press
Rosnes, Jan Thomas; Rode, Tone Mari
2020
Duru, Ilhan Cem; Andreevskaya, Margarita; Laine, Pia; Rode, Tone Mari; Ylinen, Anne; Løvdal, Trond Karsten; Bar, Nadav; Crauwels, Peter; Riedel, Christian U.; Bucur, Florentina Ionela; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri
2020
Rotabakk, Bjørn Tore; Heia, Karsten; Rode, Tone Mari; Lian, Federico; Lorentzen, Grete Elisabeth
2020
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav
2019
Lyst på saltfisk eller klippfisk til middag i dag?
Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore
2019
Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet
Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin
2019
Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari
2018
Rode, Tone Mari; McLeod, Anette; Måge, Ingrid; Heir, Even; Axelsson, Lars; Holck, Askild Lorentz
2017
Health and safety considerations of fermented sausages
Holck, Askild Lorentz; Axelsson, Lars; McLeod, Anette; Rode, Tone Mari; Heir, Even
2017
Quality changes in high pressure processed cod, salmon and mackerel during storage
Christensen, Line Bach; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari
2017
Ates, Mehmet Baris; Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn; Lekang, Odd Ivar
2016
High pressure processing extend the shelf life of fresh salmon, cod and mackerel
Rode, Tone Mari; Hovda, Maria Befring
2016
Ates, Mehmet Baris; Skipnes, Dagbjørn; Rode, Tone Mari; Lekang, Odd Ivar
2016
Ates, Mehmet Baris; Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn; Lekang, Odd Ivar
2016
Rode, Tone Mari; Hovda, Maria Befring; Rotabakk, Bjørn Tore
2015
Survival of Shiga toxin-producing Escherichia coli and Stx bacteriophages in moisture enhanced beef
Langsrud, Solveig; Heir, Even; Rode, Tone Mari
2014
Ates, Mehmet Baris; Skipnes, Dagbjørn; Rode, Tone Mari; Lekang, Odd-Ivar
2014
Økt utnyttelse av plommer, søtkirsebær og bringebær med høytrykksprosessering
Hovda, Maria Befring; Vangdal, Eivind; Rode, Tone Mari
2014
Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie
2014
Rode, Tone Mari; Nilsen, Heidi
2014
Høytrykksprosessering for økt kvalitet av sjømat?
Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari
2013
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Omer, Mohammed K.; Alvseike, Ole; Måge, Ingrid; Høy, Martin; Rode, Tone Mari; Sidhu, Maan Singh; Axelsson, Lars
2013
Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Grimsmo, Leif; Nilsen, Heidi
2012
Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
Rode, Tone Mari; Hovda, Maria Befring
2012
Rode, Tone Mari; Holck, Askild lorentz; Axelsson, Lars; Høy, Martin; Heir, Even
2012
Responses of Staphylococcus Aureus to Environmental Stresses
Rode, Tone Mari; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig; Holck, Askild lorentz
2012
High Stability of Stx2 Phage in Food and under Food-Processing Conditions
Rode, Tone Mari; Axelsson, Lars; Granum, Per Einar; Heir, Even; Holck, Askild lorentz; L'Abée-Lund, Trine
2011
Reduction of verotoxigenic Escherichia coli in production of fermented sausages
Holck, Askild lorentz; Axelsson, Lars; Rode, Tone Mari; Høy, Martin; Måge, Ingrid; Alvseike, Ole; L'Abée-Lund, Trine; Omer, MK; Granum, Per Einar; Heir, Even
2011
Responses of Staphylococcus aureus exposed to HCl and organic acid stress
Rode, Tone Mari; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig; Langsrud, Øyvind; Vogt, Kjell gjermund; Holck, Askild lorentz
2010
Rode, Tone Mari; Berget, Ingunn; Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond; Holck, Askild lorentz
2009
Acid shock responses in Staphylococcus aureus investigated by global gene expression analysis
Bore, Erlend; Langsrud, Solveig; Langsrud, Øyvind; Rode, Tone Mari; Holck, Askild Lorentz
2007
Rode, Tone Mari; Langsrud, Solveig; Holck, Askild Lorentz; Møretrø, Trond
2007
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
1. april 2018 – 31. mars 2022
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
1. januar 2013 – 31. desember 2016
I dette prosjektet skal forskerne dokumentere hvordan ulike prosessteknologier tar knekken på sykdomsfremkallende sporer, og utvikle nye trygge matprodukter med lang holdbarhet.