Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Tone Mari Rode

Jeg arbeider som forsker hos Nofima, avd. Prosessteknologi i Stavanger. Startet som stipendiat innen mikrobiologi og genteknologi hos Nofima (tidl Matforsk) på Ås i 2004. Fortsatte deretter som post doc. samme sted. Arbeidet hovedsakelig med patogene bakterier, og en av fellesnevnerne var arbeid med stress responser – hvordan bakterier blir påvirket når de blir eksponert for ulike typer stress (f.eks temperatur, syre og konserveringsmidler). Siden 2010 har jeg vært ansatt som forsker hos Nofima Norconserv, Stavanger. Arbeider med bl.a. høytrykksbehandling av mat. Utdannelse: PhD i mikrobiologi/genteknologi fra Universitetet for miljø- og biovitenskap, Institutt for Kjemi, Bioteknologi og Matvitenskap. “Stress responses of food related Staphylococcus aureus”. Siv.ing/MSc ibioteknologi, Universitetet i Tromsø, Institutt for marin bioteknologi. ”Characterisation of cDNA sequences of antimicrobial peptides in spider crab (Hyas araneus) and red king crab (Paralithodes camtschatica)” Bioingeniør, Høgskolen i Ålesund.

Tone Mari Rode har 34 publikasjoner ved Nofima:

Genomic characterization of the most barotolerant Listeria monocytogenes RO15 strain compared to reference strains used to evaluate food high pressure processing

Duru, Ilhan Cem; Andreevskaya, Margarita; Laine, Pia; Rode, Tone Mari; Ylinen, Anne; Løvdal, Trond Karsten; Bar, Nadav; Crauwels, Peter; Riedel, Christian U.; Bucur, Florentina Ionela; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri

2020

Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport

Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav

2019

Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet

Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin

2019

Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice

Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari

2018

Health and safety considerations of fermented sausages

Holck, Askild Lorentz; Axelsson, Lars; McLeod, Anette; Rode, Tone Mari; Heir, Even

2017

Quality changes in high pressure processed cod, salmon and mackerel during storage

Christensen, Line Bach; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari

2017

Super holdbarhet og god smak

Rode, Tone Mari; Bergslien, Helge

2014

Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport

Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie

2014

Høytrykksprosessering for økt kvalitet av sjømat?

Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari

2013

Effects of post-processing treatments on sensory quality and Shiga toxigenic Escherichia coli reductions in dry-fermented sausages

Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Omer, Mohammed K.; Alvseike, Ole; Måge, Ingrid; Høy, Martin; Rode, Tone Mari; Sidhu, Maan Singh; Axelsson, Lars

2013

Responses of Staphylococcus Aureus to Environmental Stresses

Rode, Tone Mari; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig; Holck, Askild lorentz

2012

High Stability of Stx2 Phage in Food and under Food-Processing Conditions

Rode, Tone Mari; Axelsson, Lars; Granum, Per Einar; Heir, Even; Holck, Askild lorentz; L'Abée-Lund, Trine

2011

Reduction of verotoxigenic Escherichia coli in production of fermented sausages

Holck, Askild lorentz; Axelsson, Lars; Rode, Tone Mari; Høy, Martin; Måge, Ingrid; Alvseike, Ole; L'Abée-Lund, Trine; Omer, MK; Granum, Per Einar; Heir, Even

2011

Responses of Staphylococcus aureus exposed to HCl and organic acid stress

Rode, Tone Mari; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig; Langsrud, Øyvind; Vogt, Kjell gjermund; Holck, Askild lorentz

2010

MALDI-TOF mass spectrometry for quantitative gene expression analysis of acid responses in Staphylococcus aureus

Rode, Tone Mari; Berget, Ingunn; Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond; Holck, Askild lorentz

2009

Acid shock responses in Staphylococcus aureus investigated by global gene expression analysis

Bore, Erlend; Langsrud, Solveig; Langsrud, Øyvind; Rode, Tone Mari; Holck, Askild Lorentz

2007

Different patterns of biofilm formation in Staphylococcus aureus under food-related stress conditions

Rode, Tone Mari; Langsrud, Solveig; Holck, Askild Lorentz; Møretrø, Trond

2007