Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Tone Aspevik

Jeg jobber som forsker i Nofima og mine hovedinteresser er innen områdene restråstoffutnyttelse, enzymatisk hydrolyse, nedstrømsprosessering og sensorisk analyse.
Jeg har en doktorgrad innen enzymatisk hydrolyse av reststoff på laks, med fokus på enzymvalg og bittersmaksutvikling i proteinhydrolysatene. Nåværende forskningsaktivitet dekker en rekke utfordringer knyttet til økt utnyttelse og prosessering av marint restråstoff, både fra hvitfisk, pelagiske arter og laks, hvor det er et mål å produsere produkter til humant konsum eller som fôringrediens.

Tone Aspevik har 15 publikasjoner ved Nofima:

Disintegration stability of extruded fish feed affects gastric functions in Atlantic salmon (Salmo salar)

Bogevik, André Sture; Samuelsen, Tor Andreas; Aspevik, Tone; Romarheim, Odd Helge; Aas, Turid Synnøve; Kalananthan, Tharmini; Rønnestad, Ivar

2021

Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport

Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum ; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana

2021

Fish Sidestream-Derived Protein Hydrolysates Suppress DSS-Induced Colitis by Modulating Intestinal Inflammation in Mice

Daskalaki, Maria G.; Axarlis, Konstantinos; Aspevik, Tone; Orfanakis, Michail; Kolliniati, Ourania; Lapi, Ioanna; Tzardi, Maria; Dermitzaki, Eirini; Venihaki, Maria; Kousoulaki, Katerina; Tsatsanis, Christos

2021

Vil knekke makrellkoden med et SMELL

Aspevik, Tone; Wubshet, Sileshi Gizachew; Gaarder, Mari Øvrum

2021

Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4

Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana

2021

Feeding response of Atlantic cod (Gadus morhua) to attractants made from by-products from the fishing industry

Palm, Anne Christine Utne; Bogevik, André Sture; Humborstad, Odd Børre; Aspevik, Tone; Pennington, Michael Robert; Løkkeborg, Svein

2020

Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1

Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana

2020

Sensory Assessment of Fish and Chicken Protein Hydrolysates. Evaluation of NMR Metabolomics Profiling as a New Prediction Tool

Steinsholm, Silje; Oterhals, Åge; Underhaug, Jarl; Måge, Ingrid; Malmendal, Anders; Aspevik, Tone

2020

Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry

Aspevik, Tone; Oterhals, Åge; Rønning, Sissel Beate; Altintzoglou, Themistoklis; Wubshet, Sileshi Gizachew; Gildberg, Asbjørn; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild; Lindberg, Diana

2017