
+47 901 58 783
+47 64 97 02 74
tom.chr.johannessen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/tom-christen-johannessen/
Pølsemaker
+47 901 58 783
+47 64 97 02 74
tom.chr.johannessen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Pølsemaker
Jeg er utdannet pølsemakermester og næringsmiddeltekniker med erfaring fra kjøttproduksjon, fiskematproduksjon og har flere år i daglivaren som ferskvaresjef. Jeg sitter som dommer under NM i kjøttprodukter, noe jeg har gjort i flere år.
I dag jobber jeg med kjøttproduksjon fra liten til stor, fra deltagelse i EU-prosjekter/forskningsprosjekter til lokalmatprodusenter over hele landet. Jeg holder kurs i kjøttproduksjon, farseproduksjon og spekematproduksjon fra nedskjæring til ferdig produkt.
Jeg hjelper bedrifter med utvikling av resepter og tilpassniger til nye regelverk, nytt utstyr og at de skal forstå effekten av alle prosesser og ingredienser i et produkt. Jeg har et stort nettverk blant kjøttbedrifter, leverandører til næringsmiddelindustrien og ikke minst lokalmatprodusenter over hele landet.
Heir, Even; Gaarder, Mari Øvrum; Johannessen, Tom Chr.; Holck, Askild Lorentz
2020
Johannessen, Tom Chr.; Larsen, Hanne
2019
Carbon Monoxide as a Colorant in Cooked or Fermented Sausages
Sørheim, Oddvin; Langsrud, Øyvind; Cornforth, Daren; Johannessen, Tom Chr.; Slinde, Erik; Berg, Per; Nesbakken, Truls
2006
1. oktober 2020 – 30. september 2023
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
1. mai 2018 – 30. april 2021
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare inn mot matindustrien, samt betydningen egg og eggprodukter kan ha inn mot folkehelsa.
1. januar 2018 – 31. desember 2021
Forbrukerne ønsker sunnere valg, og det er en økende interesse hos industrien for å bruke grønnsaker i bearbeidede kjøttprodukter. Dette er produkter hvor restråstoff, både fra grønnsaks- og kjøttproduksjon, kan benyttes.