
PhD
+47 476 54 471
+47 77 62 92 20
themis.altintzoglou@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/themistoklis-altintzoglou/
Seniorforsker
PhD
+47 476 54 471
+47 77 62 92 20
themis.altintzoglou@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Seniorforsker
Jeg forsker på forbrukeradferd, og har jobbe hos Nofima siden 2007. Jeg jobber med forbruker forskning og produkt/konseptutvikling og forbrukeroppfatninger relatert til mat. Jeg er spesielt interessert i å utvikle kunnskap om faktorer som påvirker forbrukerens oppfatninger av produkter/informasjon og adferd relatert til valg av mat. Jeg kombinerer flere metoder, deriblant eksperimentelle (eksperimenter, eye-tracking, ansiktsgjenkjenning), kvantitative (spørreskjema) og kvalitative (fokusgrupper, åpne spørsmål) metoder. Jeg har et PhD på forbrukerforskning relatert til produktutvikling (Tromsø, Norge), MSc med spesialisering på forbruker og sensorikk (Wageningen, Nederland) og BSc med spesialisering på ernæringsadferd (Thessaloniki, Hellas).
Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Whitaker, Ragnhild Dragøy
2021
Marine Bioactive Peptides in Supplements and Functional Foods – A Commercial Perspective
Dragøy, Ragnhild; Altintzoglou, Themistoklis; Lian, Kjersti; Noriega Fernández, Estefanía
2021
The role of identity and gender in seafood cooking skills
Wien, Anders Hauge; Alm, Siril; Altintzoglou, Themistoklis
2020
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Whitaker, Ragnhild Dragøy
2020
Perspectives on personalised food
Ueland, Øydis; Altintzoglou, Themistoklis; Kirkhus, Bente; Lindberg, Diana; Rognså, Guro Helgesdotter; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela-Tomasco, Paula Alejandra
2020
Forbrukerreaksjoner rundt informasjon om ny teknologi innen matprosessering fra iNOBox
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten
2020
Guilt-free pleasures: how premium and luxury influence regret
Lyons, Sarah Joy; Wien, Anders Hauge; Altintzoglou, Themistoklis
2019
Ribeiro, Ana Ramalho; Altintzoglou, Themistoklis; Mendes, Júlio; Nunes, Maria Leonor; Dinis, Maria Teresa; Dias, Jorge
2019
På tide med tint torsk. To forskere samtaler om torsk som er tint
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten
2018
van Houcke, Jasper; Altintzoglou, Themistoklis; Linssen, Jozef; Luten, Joop
2018
Altintzoglou, Themistoklis; Sone, Izumi; Voldnes, Gøril; Nøstvold, Bjørg Helen; Sogn-Grundvåg, Geir
2018
Markedsmessige muligheter og barrierer for norsk stillehavsøsters
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo
2017
Peptide recovery and commercialization by enzymatic hydrolysis of marine biomass
Vang, Birthe; Altintzoglou, Themistoklis; Måge, Ingrid; Wubshet, Sileshi Gizachew; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild
2017
Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry
Aspevik, Tone; Oterhals, Åge; Rønning, Sissel Beate; Altintzoglou, Themistoklis; Wubshet, Sileshi Gizachew; Gildberg, Asbjørn; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild; Lindberg, Diana
2017
Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Winter, Mariët van Haaster-de; Olesen, Ingrid
2017
Schmid, Alexandra; Gille, Doreen; Piccinali, Patrizia; Bütikofer, Ueli; Chollet, Magali; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Walther, Barbara; Stoffers, Helena
2017
Sunn livsstil, kosthold og matsvinn i Barentsregionen
Rautio, Arja; Piippo, Sari; Pongrácz, Eva; Golubeva, Elena; Soloviev, Andrey; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Altintzoglou, Themistoklis; Helgesen, Hilde
2017
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
Helgesen, Hilde; Rautio, Arja; Piippo, Sari; Pongrácz, Eva; Golubeva, Elena; Soloviev, Andrey; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Altintzoglou, Themistoklis
2017
Altintzoglou, Themistoklis; Olsen, Stein Harris
2016
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten; Wien, Anders Hauge; Honkanen, Pirjo
2016
Food souvenirs: buying behaviour of tourists in Norway
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten; Borch, Trude Kristin
2016
Gille, Doreen; Bütikofer, Ueli; Chollet, Magali; Schmid, Alexandra; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Stoffers, Helena; Walther, Barbara; Piccinali, Patrizia
2016
van Houcke, Jasper; Altintzoglou, Themistoklis; Stieger, Markus; Linssen, Jozef; Luten, Joop
2016
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten
2016
Økologisk fisk - forbrukeroppfatninger i EU
Honkanen, Pirjo; Altintzoglou, Themistoklis
2015
Targeting consumers of fish fillets based innovativeness and convenience orientation
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis
2015
Dish composition: children’s mental representation and expected liking
Olsen, Nina Veflen; Altintzoglou, Themistoklis; Almli, Valerie Lengard; Hersleth, Margrethe; Skuland, Aase Vorre; Honkanen, Pirjo
2015
Does seafood knowledge relate to more sustainable consumption?
Almeida, Cheila; Altintzoglou, Themistoklis; Cabral, Henrique; Vaz, Sofia Guedes
2015
Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal
Altintzoglou, Themistoklis; Skuland, Aase Vorre; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo
2015
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis
2014
Labelling fish products to fulfil Norwegian consumers’needs for information
Altintzoglou, Themistoklis; Nøstvold, Bjørg Helen
2014
Dairy consumption among middle-aged and elderly adults in Switzerland
Chollet, Magali; Gille, Doreen; Piccinali, Patrizia; Bütikofer, Ueli; Schmid, Alexandra; Stoffers, Helena; Altintzoglou, Themistoklis; Walther, Barbara
2014
French consumer profiles' reactions to information on cod fillet products
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten; Carlehög, Mats
2014
New and expanding industries in the north – assessment, management and communication of risk
Heldal, Hilde Elise; Kvalvik, Ingrid; Knol, Maaike; Eikelmann, Inger Margrethe; Altintzoglou, Themistoklis
2014
A comparison of French and English consumers expectations regarding labeled cod fillet products
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten
2014
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
Heia, Karsten; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter; Ottestad, Silje; Böcker, Ulrike; Carlehög, Mats; Altintzoglou, Themistoklis; Sone, Izumi; Gundersen, Bjørn
2012
Altintzoglou, Themistoklis; Sveinsdottir, Kolbrun; Einarsdottir, Gunnthorunn; Schelvis, R.; Luten, Joop
2012
The influence of labelling on consumers' evaluations of fresh and thawed cod fillets in England
Altintzoglou, Themistoklis; Nøstvold, Bjørg Helen; Carlehög, Mats; Heide, Morten; Østli, Jens; Egeness, Finn-Arne
2012
Perrea, Toula; Brunsø, Karen; Altintzoglou, Themistoklis; Einarsdottir, Gunnthorunn; Luten, Joop
2012
Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Carlehög, Mats; Nøstvold, Bjørg Helen
2011
Vanhonacker, Filiep; Altintzoglou, Themistoklis; Luten, Joop; Verbeke, Wim
2011
Altintzoglou, Themistoklis; Vanhonacker, Filiep; Verbeke, Wim; Luten, Joop
2011
Altintzoglou, Themistoklis; Hansen, Karina Birch; Valsdottir, Thora; Odland, jon Øyvind; Martinsdottir, Emilia; Brunsø, Karen; Luten, Joop
2010
The Image of Fish from Aquaculture Among Europeans: Impact of Exposure to Balanced Information
Altintzoglou, Themistoklis; Verbeke, Wim; Vanhonacker, Filiep; Luten, Joop
2010
A Voice-of-Consumer Approach in Development of New Seafood Product Concepts
Altintzoglou, Themistoklis; Einarsdottir, Gunnthorunn; Valsdottir, Thora; Schelvis, Rian; Skåra, Torstein; Luten, Joop
2010
Kole, Adriaan P. W.; Altintzoglou, Themistoklis; Schelvis-Smit, Rian A.A.M.; Luten, Joop
2009
1. juni 2019 – 31. mai 2023
I 2017 lanserte EU-kommisjonen rapporten “Food from the Oceans”, som spesifikt antyder at marine arter på lavere nivåer i næringskjeden er fremtiden for bærekraftig havbruk.
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?
1. oktober 2018 – 30. september 2022
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
1. april 2018 – 31. mars 2022
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
1. mars 2018 – 28. februar 2022
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
1. september 2017 – 31. august 2021
Prosjektet tar opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Prosjektet handler om å utnytte biprodukter fra skalldyr i utviklingen av verdifulle produkter ved hydrolyse eller fermentering etterfulgt av undersøkelse av biologiske aktiviteter og gjøre markedsundersøkelser/tilnærmelser med produktene. Flere potensielle kommersielle retninger er identifisert som ernæring, mattrygghet og plantehelse.
1. januar 2017 – 31. desember 2021
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
1. januar 2016 – 31. desember 2022
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.