
PhD
+47 917 21 791
+47 77 62 92 15
tatiana.ageeva@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/tatiana-n-ageeva/
Forsker
PhD
+47 917 21 791
+47 77 62 92 15
tatiana.ageeva@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Jeg er forsker på avdeling Sjømatindustri ved Nofima, Tromsø, og har jobbet her siden 2014. Mine forskningsområder er knyttet mot prosessering, filetproduksjon, holdbarhet og kvalitetsvurdering av fisk og fiskeprodukter, samt fangstbasert akvakultur. Jeg er utdannet fiskerikandidat fra Norges fiskerihøgskole (2014) med mastergrad i Sjømatvitenskap. I 2018 fullførte jeg mitt doktorgradsarbeid i naturvitenskap med tema «Live-storage of wild mature cod (Gadus morhua L.) without feed supply. Effects on biological and quality properties». Målet med doktorgradsarbeidet mitt var å øke kunnskap og forståelse av hvordan lang tids levendelagring påvirker vill torsk og produkter laget fra slik fisk. I tillegg til utdannelsen har jeg flere års praktisk erfaring fra hvitfiskindustri i Norge. For tiden jobber jeg med flere prosjekter, som er knyttet mot bærekraftig utnyttelse av rensefisk (rognkjeks), sammenheng mellom fangst, fiskens kvalitet og pris, netthandel av sjømat.
Lorentzen, Grete Elisabeth; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Heia, Karsten
2021
Nilsen, Heidi; Siikavuopio, Sten Ivar; Joensen, Sjúrður; Martinsen, Gustav; Tobiassen, Torbjørn; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Hustad, Anette
2020
Lorentzen, Grete Elisabeth; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Heide, Morten; Esaiassen, Margrethe
2020
Saltreduksjon i spord og loins stykker av klippfisk sei ved koking
Lorentzen, Grete Elisabeth; Martinsen, Gustav; Heia, Karsten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna
2020
E-commerce of Seafood – A Review of Existing Research
Voldnes, Gøril; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Alm, Siril; Nyrud, Thomas; Rosnes, Jan Thomas
2020
Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Sogn-Grundvåg, Geir; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris
2020
Lorentzen, Grete Elisabeth; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Heide, Morten; Esaiassen, Margrethe
2020
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav
2019
Westavik, Harry; Kristoffersen, Silje; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Bondø, Morten Steen; Martinsen, Gustav; Salomonsen, Cecilie; Indergård, Erlend
2018
Bjørkevoll, Ingebrigt; Stangeland, Janne Kristin; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Lorentzen, Grete Elisabeth
2018
Bjørkevoll, Ingebrigt; Hellevik, Ann Helen; Stangeland, Janne Kristin; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Lorentzen, Grete Elisabeth
2018
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Sogn-Grundvåg, Geir
2018
Bedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
Tobiassen, Torbjørn; Hustad, Anette; Evensen, Tor Hatten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Martinsen, Gustav; Joensen, Sjurdur; Olsen, Stein Harris; Heia, Karsten; Mejdell, Cecilie Marie
2018
Ageeva, Tatiana Nikolaevna
2018
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Olsen, Ragnar Ludvig; Joensen, Sjurdur; Esaiassen, Margrethe
2018
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Olsen, Ragnar Ludvig; Joensen, Sjurdur; Esaiassen, Margrethe
2018
Utprøving av pilotanlegg for mottak av fisk – fase II 2017. Faglig sluttrapport
Kristoffersen, Silje; Henriksen, Edgar; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Nilsen, Heidi
2017
Pilotprosjekt; Filét i Norge - OC2017 A-021
Westavik, Harry; Toldnes, Bendik; Indergård, Erlend; Nilsen, Heidi; Kristoffersen, silje; Ageeva, Tatiana Nikolaevna
2017
Gender-specific responses of mature Atlantic cod (Gadus morhua L.) to feed deprivation
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Jobling, Malcolm; Olsen, Ragnar Ludvig; Esaiassen, Margrethe
2017
Utprøving av pilotanlegg for mottak av fisk - Registrering for fiskeindustrien og fiskeri
Kristoffersen, Silje; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Nilsen, Heidi
2016
Kvalitet på filetprodukter av kvalitetsmerket skrei
Lorentzen, Grete Elisabeth; Heide, Morten; Tobiassen, Torbjørn; Ageeva, Tatiana Nikolaevna
2016
Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks
1. april 2020 – 1. april 2023
Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.
1. januar 2020 – 20. desember 2022
I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke sammenhengene mellom etisk fangst, fiskens kvalitet og pris.
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?
1. april 2014 – 31. oktober 2018
Målet med det store forskningsprosjektet CATCH var å fange den maksimale bærekraftige verdien av vill atlantisk torsk basert på levendelagring.