
PhD
+47 77 62 92 15
tatiana.ageeva@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/tatiana-ageeva/
Forsker
PhD
+47 77 62 92 15
tatiana.ageeva@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Jeg er forsker på avdeling Sjømatindustri ved Nofima, Tromsø, og har jobbet her siden 2014. Mine forskningsområder er kvalitetsvurdering av fisk, prosessering, holdbarhet, filetproduksjon (filet, ryggstykke, spord), rigor mortis, og fangstbasert akvakultur. Jeg er utdannet fiskerikandidat fra Norges fiskerihøgskole (2014) med mastergrad i Sjømatvitenskap. I 2018 fullførte jeg mitt doktorgradsarbeid i biologi med tema «Live storage of wild mature cod (Gadus morhua L.) without feed supply. Effects on biological and quality properties». Målet med doktorgradsarbeidet mitt var å øke kunnskap og forståelse av hvordan lang tids levendelagring påvirker vill torsk og produkter laget fra slik fisk. I tillegg til utdannelsen har jeg flere års praktisk erfaring fra hvitfiskindustri i Norge.
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Sogn-Grundvåg, Geir; 2018: Ypperlig torsk fra hotell
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; 2014: Sammenlignende in vitro fordøyelse av fiskemuskel og kjøtt
1. april 2014 – 31. oktober 2018
Målet med det store forskningsprosjektet CATCH var å fange den maksimale bærekraftige verdien av vill atlantisk torsk basert på levendelagring.
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?