
+47 952 04 118
+47 64 97 02 46
sveinung.grimsby@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/sveinung-grimsby/
Seniorrådgiver
+47 952 04 118
+47 64 97 02 46
sveinung.grimsby@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Seniorrådgiver
Jeg har jobbet som rådgiver og prosjektleder på Ås fra 2006. Her leder jeg EU prosjekter, prosjekter støttet av Forskningsrådet, Innovasjon Norge, SLF samt andre oppdragsprosjekter. Jeg leder produktutviklingsnettverk og jeg er med på besøksordninger. Jeg er og engasjert i forskningsprogrammet Innovasjon og produktutvikling i matindustrien. Jeg er fagperson på vegetabiler, økologisk produksjon og prosjektledelse. Etter fem års studier på UMB på Ås, jobbet jeg i L.O.G AS i fire år som produktsjef for biologisk plantevern samt med grønnsaksfrø. Jeg har vært heltidsengasjert i et Innovasjon Norge prosjekt i to år, der jeg har kommersialisert produktet Norske Dessertbær. Jeg har jobbet i tre år som prosjektleder for Sosial- og helsedirektoratets største prosjekt ”Skolefrukt”. Da var jeg lokalisert på Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. Her hadde jeg også ansvaret for det økologiske prosjektet alle opplysningskontorene i landbruket stod bak.
New novel food regulation and collaboration for innovation
Grimsby, Gard Sveinung
2020
The paradox of openness: The case of EU Novel Food policy and patents
Grimsby, Gard Sveinung
2019
Kirkhus, Bente; Afseth, Nils Kristian; Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Gard Sveinung; Steppeler, Christina; Krona, Annika; Langton, Maud
2019
How open is food innovation? -The crispbread case
Grimsby, Gard Sveinung; Kure, Cathrine F.
2019
Regulating innovation - Novel Food policy and openness
Grimsby, Gard Sveinung
2018
Knekkebrød – en norsk (eksport)suksess
Hægermark, Wenche Aale; Grimsby, Gard Sveinung
2017
Christensen, Kasper; Gonera, Antje; Grimsby, Gard Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hersleth, Stine Alm; Risvik, Einar; Ueland, Øydis
2016
Rødbotten, Marit; Tomic, Oliver; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Holtekjølen, Ann Katrin; Lea, Per; Granli, Britt Signe; Grimsby, Sveinung; Sahlstrøm, Stefan
2015
1. april 2018 – 31. mars 2022
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Hovedmål med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.