
PhD
+47 408 56 287
+47 64 97 02 49
sissel.beate.ronning@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/sissel-ronning/
Forsker
PhD
+47 408 56 287
+47 64 97 02 49
sissel.beate.ronning@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Forsker
Jeg er en forsker med erfaring fra bioteknologi, matforskning og medisinsk forskning med stor interesse og engasjement for vitenskap. Jeg er sivilingeniør i genteknologi ved UiTø og har en doktorgrad om GMO fra Veterinærinstituttet. Etter doktorgraden jobbet med kreftforskning og humanmedisin ved Institutt for Patologi, Rikshospitalet. Der var jeg opptatt av kreftutvikling, og hvorfor kreftceller ikke slutter å signalisere og dermed bare fortsetter veksten. I dag jobber jeg som forsker ved Nofima AS, hvor jeg er ansvarlig for in vitro cellesystemer,. Jeg er interessert i muskelutvikling og matkvalitet, bioaktivitet, mat og helse. Jeg er prosjektleder for GrowPro, hvor jeg prøver å dyrke kjøtt i laboratoriet. Vi bruker også 3D-printer i dette arbeidet.
Processed Eggshell Membrane Powder Is a Promising Biomaterial for Use in Tissue Engineering
Rønning, Sissel Beate; Berg, Ragnhild Stenberg; Høst, Vibeke; Veiseth-Kent, Eva; Wilhelmsen, Cristian R; Haugen, Eirik; Suso, Henri-Pierre; Barham, Paul; Schmidt, Ralf; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Aronsen, Jan Magnus; Pisconti, Addolorata; Høst, Vibeke; Lunde, Marianne; Liland, Kristian Hovde; Sjaastad, Ivar; Kolset, Svein Olav; Christensen, Geir Arve; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen
2020
Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Aronsen, Jan Magnus; Addolorata, Pisconti; Høst, Vibeke; Lunde, Marianne; Liland, Kristian Hovde; Sjaastad, Ivar; Svein Olav, Kolset; Christensen, Geir Arve; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Andreassen, R. Christel; Pedersen, Mona Elisabeth; Kristoffersen, Kenneth Aase; Rønning, Sissel Beate
2020
Når biologien møter matindustrien skapes ny innovasjon-nøkkelordet er estracellulær matriks
Pedersen, Mona Elisabeth; Rønning, Sissel Beate
2019
Slik kan cellebiologien sørge for nok mat i verden
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Andreassen, Randi Christel
2019
Sanden, Karen Wahlstrøm; Kohler, Achim; Afseth, Nils Kristian; Böcker, Ulrike; Rønning, Sissel Beate; Liland, Kristian Hovde; Pedersen, Mona Elisabeth
2019
Lemos Lima, Rita de Cássia; Berg, Ragnhild Stenberg; Rønning, Sissel Beate; Afseth, Nils Kristian; Knutsen, Svein Halvor; Staerk, Dan; Wubshet, Sileshi Gizachew
2019
Kostholdsannhetenes offentlige verdi
Rønning, Sissel Beate; Rødbotten, Rune
2018
Når er funnet sant nok til å formidles?
Rønning, Sissel Beate; Rødbotten, Rune
2018
Spis kjøtt som inneholder mye vitamin K2 og bli sterk
Rønning, Sissel Beate; Rødbotten, Rune
2018
Vuong, Tram Thu; Rønning, Sissel Beate; Ahmed, Tamer A.E.; Brathagen, Kristiane; Høst, Vibeke; Hincke, Maxwell T.; Suso, Henri-Pierre; Pedersen, Mona Elisabeth
2018
GrowPro-Morgendagens produksjon av animalske proteiner
Rønning, Sissel Beate; Hollung, Kristin
2018
Vitamin K2 improves proliferation and migration of bovine skeletal muscle cells in vitro
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Berg, Ragnhild Stenberg; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune
2018
Can postmortem proteolysis explain tenderness differences in various bovine muscles?
Veiseth-Kent, Eva; Pedersen, Mona Elisabeth; Rønning, Sissel Beate; Rødbotten, Rune
2018
Rønning, Sissel Beate; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Vuong, Tram Thu; Veiseth-Kent, Eva; Pedersen, Mona Elisabeth
2017
Vuong, Tram Thu; Rønning, Sissel Beate; Suso, Henri-Pierre; Schmidt, Ralf; Prydz, Kristian; Lundström, Marlene; Moen, Anders; Pedersen, Mona Elisabeth
2017
Rønning, Sissel Beate; Andersen, Petter Vejle; Pedersen, Mona Elisabeth; Hollung, Kristin
2017
Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry
Aspevik, Tone; Oterhals, Åge; Rønning, Sissel Beate; Altintzoglou, Themistoklis; Wubshet, Sileshi Gizachew; Gildberg, Asbjørn; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild; Lindberg, Diana
2017
Vuong, Tram Thu; Rønning, Sissel Beate; Kolset, Svein Olav; Pedersen, Mona Elisabeth
2017
Rønning, Sissel Beate; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Vuong, Tram Thu; Veiseth-Kent, Eva; Kolset, Svein Olav; Pedersen, Mona Elisabeth
2016
Hvorfor er matriksbiologi så nyttig for kjøttbransjen?
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth
2016
Vitamin K2 improves proliferation of bovine skeletal muscle cells in vitro
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune
2016
Bioaktivitet av peptidfraksjoner fra restråstoff – fremstilling, funksjon og markedsmuligheter
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune; Lindberg, Diana
2016
Laboratoriedyrket kjøtt – fremtidens mat eller «Franken-meat»?
Rønning, Sissel Beate
2015
Matrix metalloproteinases in fish biology and matrix turnover
Pedersen, Mona Elisabeth; Vuong, Tram Thu; Rønning, Sissel Beate; Kolset, Svein Olav
2015
Rønning, Sissel Beate; Carlson, Cathrine Rein; Stang, Espen; Kolset, Svein Olav; Hollung, Kristin; Pedersen, Mona Elisabeth
2015
Hva må til for å få biffen mør?
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Rødbotten, Rune; Veiseth-Kent, Eva
2015
Pedersen, Mona Elisabeth; Vuong, Tram Thu; Østbye, Tone-Kari K; Veiseth-Kent, Eva; Larsson, Thomas; Hollung, Kristin; Kolset, Svein Olav; Rønning, Sissel Beate
2014
Feste av pinnebein i torsk og laks: Bindevevets rolle og prosesser involvert i nedbrytning av dette
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth
2013
Nytt modellsystem: Bedre forståelse av kjøttkvalitet
Rønning, Sissel Beate; Hollung, Kristin
2013
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Andersen, Petter; Hollung, Kristin
2013
Rønning, Sissel Beate
2005
Rønning, Sissel Beate; Rudi, Knut; Berdal, Knut; Holst-Jensen, Arne
2005
Sorting salted cod fillets by computer vision: a pilot study
Kohler, Achim; Skaga, A.; Hjelme, G.; Skarpeid, Hans Jakob
2002
1. mai 2018 – 30. april 2021
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare inn mot matindustrien, samt betydningen egg og eggprodukter kan ha inn mot folkehelsa.
1. april 2018 – 31. mars 2022
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.