
PhD
+47 993 80 399
+47 77 62 91 39
siril.alm@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/siril-alm/
Forsker
PhD
+47 993 80 399
+47 77 62 91 39
siril.alm@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Jeg har vært forsker i Nofima siden 2010. Mitt forskningsområde er forbrukermarkedsføring, og jeg benytter hovedsakelig kvalitative metoder som intervju og fotografier når jeg forsker. NVivo er mitt analyseverktøy. Jeg jobber/har jobbet med prosjekter vedrørende barns kosthold, forbrukers kvalitetsvurderinger av laks og ørret, netthandel av sjømat og bærekraft i fiskeriene.
I 2015 fullførte jeg en doktorgrad i samfunnsvitenskap ved UiT – Norges Arktiske Universitet. Avhandlingen hadde tittel «Exploring social influences on children’s food attitudes and consumption». Jeg er opptatt av at alle barn og unge skal ha muligheten til å spise sunn og trygg sjømat, og at de skal kunne være en aktiv part og uttrykke sine egne meninger i forskningen. Jeg samarbeider derfor med både barnehager, skoler, SFO, Fiskesprell og myndigheter i mine prosjekter.Jeg er tidligere utdannet fiskerikandidat/ master i markedsføring fra UiT (2009) hvor jeg skrev avsluttende masteroppgave med tittelen «Barns holdning til sjømat». Jeg har også en bachelorgrad i eksportmarkedsføring fra Universitetet i Nordland. Tidligere har jeg arbeidet både med markedsføring og regnskap hos Sjømatrådet, Lerøy og Hurtigruten.
Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020
Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Lindberg, Diana; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Alm, Siril; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela, Paula
2021
The role of identity and gender in seafood cooking skills
Wien, Anders Hauge; Alm, Siril; Altintzoglou, Themistoklis
2020
E-commerce of Seafood – A Review of Existing Research
Voldnes, Gøril; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Alm, Siril; Nyrud, Thomas; Rosnes, Jan Thomas
2020
Using photo interviews to explore children's food preferences
Alm, Siril; Olsen, Svein Ottar
2017
Coping with Time Pressure and Stress: Consequences for Families’ Food Consumption
Alm, Siril; Olsen, Svein Ottar
2016
2015
Alm, Siril; Olsen, Svein Ottar
2015
The role of family communication and parents' feeding practices in children's food preferences
Alm, Siril; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo
2015
2013
2013
Nøstvold, Bjørg Helen; Alm, Siril; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Honkanen, Pirjo
2010
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?
1. januar 2018 – 1. januar 2021
Vi vil at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.