Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner

Biografi Sigurd Øines

Jeg er forsker i Nofima hvor jeg har jobbet siden 1992. Mine fagområder er varmebehandling, tekstur, næringsstoffer og utvikling av produkter og prosesser. Tekstur og måling av tekstur er noe jeg har arbeidet med de senere årene. Temperaturmåling i produkter og validering av temperaturprosesser/utstyr er også et hovedarbeidsområde. Påvirkning av næringsinnhold og tekstur i produkter under varmebehandling er et tema jeg er interessert i. Har opp gjennom årene vært innom mange fagområder i avdeling Prosessteknologi. Her kan bl.a. nevnes tilsetningsstoffer, fiskefarse, avliving og prosessering av krabbe, biprodukter av fisk, emballasje og sensorikk. Jeg er utdannet ernæringsbiolog fra Universitetet i Bergen/NIFES (M.Sc. 1987). Før jeg begynte i Nofima arbeidet jeg som R&D Manager hos Skretting (BP Nutrition) der forskning og utvikling av fiskefôr var hovedoppgaver. Var også med å utvikle organisasjonen Aquaculture Research Centre.

Sigurd Øines har 7 publikasjoner ved Nofima:

The shelf life of farmed turbot (Scophthalmus maximus)

Roth, Bjørn; Kramer, Lene; Skuland, Aase Vorre; Løvdal, Trond ; Øines, Sigurd; Foss, Atle; Imsland, Albert

2014

Using electricity as a tool in quality studies of Atlantic salmon

Roth, Bjørn; Øines, Sigurd; Rotabakk, Bjørn Tore; Birkeland, Sveinung

2008

Heat transfer in vacuum packed mussels (Mytilus edulis) during thermal processing

Skipnes, Dagbjørn; Øines, Sigurd; Rosnes, Jan Thomas; Skåra, Torstein

2002