Relatert innhold

  • CV

Biografi Noora Heikintalo

Jeg er ingeniør i Nofima ved avdeling Biolab i Bergen, her har jeg jobbet siden 2015. Jeg jobber med kjemiske laboratorieanalyser, kvalitetskontroll og metodeutvikling.
Prøvematerialet jeg jobber med er i hovedsak fiskemel, fiskefôr og vegetabilske råvarer (f.eks. bønner og korn).
Jeg er utdannet master i matvitenskap innen mat- og meieriteknologi fra University of Helsinki i 2012.
I masteroppgaven min studerte jeg kjemiske og sensoriske egenskaper av Emmental oster som ble laget av melk som var homogenisert og eksponert for lipase enzymet.
Tidligere har jeg arbeidet i næringsmiddelindustrien både i Finland og i Norge. I Tine SA meieriet Bergen jobbet jeg som laboratoriemedarbeider i 2013.
I Finland har jeg jobbet for eksempel innen forbrukertjeneste i SOK, S-Gruppen, og som prosjektmedarbeider i MTT Agrifood Research Finland i 2010.