
+47 412 24 957
+47 64 97 01 78
mats.carlehog@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/mats-carlehog/
Prosjektleder/sensoriker
+47 412 24 957
+47 64 97 01 78
mats.carlehog@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Prosjektleder/sensoriker
Heir, Even; Solberg, Lars Erik; Carlehög, Mats; Moen, Birgitte; Jensen, Merete Rusås; Holck, Askild Lorentz
2021
Kousoulaki, Katerina; Berge, Gerd Marit; Mørkøre, Turid; Krasnov, Aleksei; Bæverfjord, Grete; Ytrestøyl, Trine; Carlehög, Mats; Sweetman, John; Ruyter, Bente
2020
Kure, Cathrine F.; Axelsson, Lars Torsten; Carlehög, Mats; Måge, Ingrid; Jensen, Merete Rusås; Holck, Askild Lorentz
2020
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte
2020
Øvrum Gaarder, Mari; Carlehög, Mats; Berg, Per; Sørheim, Oddvin; Larsen, Hanne
2019
Holdbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
Joensen, Sjúrður; Carlehög, Mats; Heia, Karsten; Martinsen, Gustav
2019
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit
2019
In-Pack Surface Pasteurization of Capture-Based, Pre-Rigor Filleted Atlantic Cod (Gadus morhua)
Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Carlehög, Mats; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen
2018
Holck, Askild Lorentz; Liland, Kristian Hovde; Carlehög, Mats; Heir, Even
2018
Heir, Even; Liland, Kristian Hovde; Carlehög, Mats; Holck, Askild Lorentz
2018
What is dominance? An exploration of the concept in TDS tests with trained assessors and consumers
Varela, Paula ; Antúnez, Lucía; Carlehög, Mats; Alcaire, Florencia; Castura, J.C; Berget, Ingunn; Giménez, Ana; Næs, Tormod; Ares, Gastón
2018
Holck, Askild Lorentz; Liland, Kristian Hovde; Drømtorp, Signe; Carlehög, Mats; McLeod, Anette
2018
Projective mapping based on choice or preference: An affective approach to projective mapping
Varela, Paula ; Berget, Ingunn; Hersleth, Margrethe; Carlehög, Mats; Asioli, Daniele; Næs, Tormod
2017
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartlegging av kvalitetsegenskaper (AP3)
Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats
2016
Metoder for objektiv bedømmelse
Rødbotten, Marit; Carlehög, Mats
2015
Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal
Altintzoglou, Themistoklis; Skuland, Aase Vorre; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo
2015
French consumer profiles' reactions to information on cod fillet products
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten; Carlehög, Mats
2014
Alternativ produksjon av matjessild. Prosessutvikling og oppskalering
Skåra, Torstein; Skåra, Ragnhild; Carlehög, Mats; Lea, Per; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauch
2014
Alternativ produksjon av matjessild. Del 2: NVG sild
Skåra, Torstein; Stormo, Svein Kristian; Carlehög, Mats; Lea, Per; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauch
2014
James, Philip; Vasilyev, Roman; Siikavuopio, Sten Ivar; Kovatcheva, Nikolina; Samuelsen, Tor Andreas; Mundheim, Harald; Carlehög, Mats
2013
Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild
Skåra, Torstein; Carlehög, Mats; Skaret, Josefine; Gildberg, Asbjørn; Jessen, Flemming; Nielsen, Henrik Hauck; Løvdal, Trond Karsten
2013
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
Heia, Karsten; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter; Ottestad, Silje; Böcker, Ulrike; Carlehög, Mats; Altintzoglou, Themistoklis; Sone, Izumi; Gundersen, Bjørn
2012
The influence of labelling on consumers' evaluations of fresh and thawed cod fillets in England
Altintzoglou, Themistoklis; Nøstvold, Bjørg Helen; Carlehög, Mats; Heide, Morten; Østli, Jens; Egeness, Finn-Arne
2012
Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Carlehög, Mats; Nøstvold, Bjørg Helen
2011
Kvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger
Esaiassen, Margrethe; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Østli, Jens
2011
Heide, Morten; Carlehög, Mats
2011
Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter
Akse, Leif; Birkeland, Sveinung; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche
2011
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn
2011
Kongekrabbe – foredling og industriell bearbeiding
Siikavuopio, Sten Ivar; Martinsen, Gustav; Stenberg, Even; Jakobsen, Ronny Andre; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro
2011
Fersk torskefilet med en kvalitet som forbrukere vil ha: Hvordan kan den beskrives sensorisk?
Rødbotten, Marit; Skaret, Josefine; Esaiassen, Margrethe; Carlehög, Mats; Tomic, Oliver; Lea, Per; Næs, Tormod; Østli, Jens
2010
Injisering som første del i salteprosessen
Joensen, Sjurdur; Martinsen, Gustav; Akse, Leif; Gundersen, Bjørn; Eilertsen, Guro; Carlehög, Mats; Aune, Tone Friis
2010
Pre-rigor filetering av oppdrettstorsk; Holdbarhet og kvalitet under kjølelagring
Herland, Hilde; Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro
2009
Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining
Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche
2008
Siikavuopio, Sten Ivar; Dale, Trine; Carlehög, Mats
2007
Pre-rigor kjølt laksefilet - Sensorisk kvalitet og holdbarhet
Akse, Leif; Carlehög, Mats; Tobiassen, Torbjørn; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche
2007
Utvanning av klippfisk: - effekt av temperatur, antall vannskift, vannmengde, tid og utjevningslake
Carlehög, Mats; Joensen, Sjurdur; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche
2007
Siikavuopio, Sten Ivar; Dale, Trine; Carlehög, Mats
2007
Effect of diet and season on quality of farmed Atlantic cod (Gadus morhua L)
Otterå, Håkon Magne; Carlehög, Mats; Karlsen, Ørjan; Akse, Leif; Borthen, Jørgen; Eilertsen, Guro
2007
Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Eilertsen, Guro; Esaiassen, Margrethe
2006
Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet
Dale, Trine; Siikavuopio, Sten Ivar; Aksnes, Anders; Hope, Britt; Gebauer, Ruth; Carlehög, Mats
2006
Totalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Akse, Leif
2006
Influence of cod freshness on the salting, drying and desalting stages
Barat, José Manuel; Gallart-Jornet, Lorena; Andrés, A.; Akse, Leif; Carlehög, Mats; Skjerdal, Olaug Taran
2006
Quality characterization of farmed Atlantic halibut during ice storage
Guillerm-Regost, Christelle; Haugen, Trine; Ragnar, Nortvedt; Carlehög, Mats; Lunestad, Bjørn-Tore; Kiessling, Anders; Rørå, Anna Maria Bencze
2006
Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid
Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Dahl, Reidun Wenche; Eilertsen, Guro; Sivertsen, Agnar Holten; Akse, Leif; Bjørkevoll, Ingebrigt
2005
Albrektsen, Sissel; Carlehög, Mats; Gundersen, Bjørn; Eilertsen, Guro; Olsson, Gunn Berit; Tobiassen, Torbjørn; Sveier, Harald; Herland, Hilde
2005
Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Joensen, Sjurdur; Prytz, Kristian; Olsen, Jan vidar; Carlehög, Mats; Elvevoll, Edel Oddny; Richardsen, Roger
2005
Effects of Catching Methods on Quality Changes during Storage of Cod (Gadus morhua)
Esaiassen, Margrethe; Nilsen, Heidi; Joensen, Sjurdur; Skjerdal, Taran; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Gundersen, Bjørn; Elvevoll, Edel Oddny
2004
Utvanning av saltfisk og klippfisk. Optimalisering av utvanningsprosessen for saltfiskfilet
Bjørkevoll, Ingebrigt; Olsen, Jan-Vidar; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro
2003
Olsson, Gunn Berit; Olsen, Ragnar Ludvig; Carlehög, Mats; Ofstad, Ragni
2003
Siikavuopio, Sten Ivar; Dale, Trine; Carlehög, Mats
2002
Kvalitetsanalyser av sild. Vakuumpakking av rund sild og sildefilet tilsatt lake før fryselagring
Bjørkevoll, Ingebrigt; Richardsen, Roger Norvald; Dahl, Reidun Wenche; Carlehög, Mats
2002
Utilisation of cod backbone by biochemical fractionation
Gildberg, Asbjørn; Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats
2002
Evaluation of wild cod versus wild caught, farmed raised cod from Norway by Dutch consumers
Luten, Joop; Kole, Adriaan; Schelvis, Rian; Veldman, Martine; Heide, Morten; Carlehög, Mats; Akse, Leif
2002
Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Olsen, Jan Vidar; Carlehög, Mats; Skjerdal, Taran
2000
1. april 2018 – 31. mars 2022
AQUABIOPRO-FIT jobber med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.