Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Marthe Jordbrekk Blikra

Jeg er postdoktor i prosjektet TastyKelp, der jeg studerer effekten av prosesseringsteknologi på brunalger, spesielt sukkertare og butare. I tillegg er jeg involvert i flere andre prosjekter som omhandler tare som mat. Jeg har doktorgrad i matvitenskap fra Danmarks Tekniske Universitet (2017-19), der jeg undersøkte prosessene som skjer ved ovnsbaking av torsk, og laget matematiske modeller for disse ved hjelp av programvaren COMSOL Multiphysics.

Marthe Jordbrekk Blikra har 9 publikasjoner ved Nofima:

Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare

Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein

2020

Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare

Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein

2020

Dimensional change and cook loss during heating of fish: Problem formulation and semi-empirical modeling approach

Blikra, Marthe Jordbrekk; Hodnefjell, Åse Venke; Feyissa, Aberham H.; Skipnes, Dagbjørn

2020

Low-concentration salting of cod loins: The effect on biochemical properties and predicted water retention during heating

Blikra, Marthe Jordbrekk; Jessen, Flemming; Feyissa, Aberham H.; Vaka, Mette Risa; Skipnes, Dagbjørn

2020

Model for heat and mass transport during cooking of cod loin in a convection oven

Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Feyissa, Aberham H.

2019

Assessment of food quality and microbial safety of brown macroalgae (Alaria esculenta and Saccharina latissima)

Blikra, Marthe Jordbrekk; Løvdal, Trond; Vaka, Mette Risa; Roiha, Irja Sunde; Lunestad, Bjørn Tore; Lindseth, Cecilie; Skipnes, Dagbjørn

2018

OPTIMAL - Utvikling av et beslutningsstøtte verktøy for optimalisering av prosess og produktkvalitet

Sone, Izumi; Blikra, Marthe Jordbrekk; Schulz, Jörn; Feyissa, Aberham H.

2017