
PhD
+47 454 50 641
+47 51 84 46 50
Marthe.Blikra@Nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
https://nofima.no/person/marthe-jordbrekk-blikra/
Postdoktor
PhD
+47 454 50 641
+47 51 84 46 50
Marthe.Blikra@Nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
Postdoktor
Jeg er postdoktor i prosjektet TastyKelp, der jeg studerer effekten av prosesseringsteknologi på brunalger, spesielt sukkertare og butare. I tillegg er jeg involvert i flere andre prosjekter som omhandler tare som mat. Jeg har doktorgrad i matvitenskap fra Danmarks Tekniske Universitet (2017-19), der jeg undersøkte prosessene som skjer ved ovnsbaking av torsk, og laget matematiske modeller for disse ved hjelp av programvaren COMSOL Multiphysics.
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein
2020
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Noriega Fernández, Estefanía ; Skåra, Torstein
2020
Blikra, Marthe Jordbrekk; Hodnefjell, Åse Venke; Feyissa, Aberham H.; Skipnes, Dagbjørn
2020
Blikra, Marthe Jordbrekk; Jessen, Flemming; Feyissa, Aberham H.; Vaka, Mette Risa; Skipnes, Dagbjørn
2020
Developing a decision support tool for heat process optimization of cod fillet. PhD thesis
Blikra, Marthe Jordbrekk
2019
Model for heat and mass transport during cooking of cod loin in a convection oven
Blikra, Marthe Jordbrekk; Skipnes, Dagbjørn; Feyissa, Aberham H.
2019
Blikra, Marthe Jordbrekk; Løvdal, Trond; Vaka, Mette Risa; Roiha, Irja Sunde; Lunestad, Bjørn Tore; Lindseth, Cecilie; Skipnes, Dagbjørn
2018
Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
Blikra, Marthe Jordbrekk
2018
OPTIMAL - Utvikling av et beslutningsstøtte verktøy for optimalisering av prosess og produktkvalitet
Sone, Izumi; Blikra, Marthe Jordbrekk; Schulz, Jörn; Feyissa, Aberham H.
2017
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.