
+47 982 56 016
+47 64 97 01 77
kristine.myhrer@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/kristine-s-myhrer/
Prosjektleder/sensoriker
+47 982 56 016
+47 64 97 01 77
kristine.myhrer@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Prosjektleder/sensoriker
Jeg er sensoriker/prosjektleder i Nofima, og har jobbet her siden 2012.
Mine arbeidsområder er prosjektledelse av sensoriske oppdrag med dommerpanel eller forbrukerpanel i forskningsprosjekter og for industrien.
Deltagelse i forskningsprosjekter med næringsmiddelrelaterte problemstillinger knyttet til matindustrien og metodeutvikling innen forbruker og sensorikk.
Jeg har fagbrev som kokk og en master i Matvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap, Ås, Norge (2013).
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; Buffetto, Fanny; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Rukke, Elling-Olav; Wicklund, Trude; Westereng, Bjørge
2020
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Østlie, Hilde Marit; De Rouck, Gert; Rukke, Elling-Olav; Westereng, Bjørge; Wicklund, Trude
2020
Borge, Grethe Iren Andersen; Myhrer, Kristine S.
2019
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; Buffetto, Fanny; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Rukke, Elling-Olav; Wicklund, Trude; Westereng, Bjørge
2019
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; Buffetto, Fanny; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Rukke, Elling-Olav; Wicklund, Trude; Westereng, Bjørge
2019
do Carmo, Cátia Saldanha; Varela, Paula ; Poudroux, Claire; Dessev, Tzvetelin; Myhrer, Kristine S.; Rieder, Anne; Zobel, Hanne; Sahlstrøm, Stefan; Knutsen, Svein Halvor
2019
Pre-fermentation with lactic acid bacteria in sour beer production
Dysvik, Anna; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Westereng, Bjørge; Rukke, Elling-Olav; de Rouck, Gert; Wicklund, Trude
2019
Jordbær - smaken av sommer, men hvordan smaker egentlig sommeren?
Myhrer, Kristine S.; Aaby, Kjersti
2018
McLeod, Anette; Liland, Kristian Hovde; Haugen, John-Erik; Sørheim, Oddvin; Myhrer, Kristine S.; Holck, Askild Lorentz
2017
1. januar 2020 – 30. juni 2021
Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner. Dette inkluderer valg av relevante salterstattere, innvirkning på sensoriske egenskaper og avklare muligheter for bruk av salterstattere for økt Listeria-kontroll i røkt laks.
1. februar 2018 – 31. januar 2022
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
1. mars 2017 – 28. april 2021
Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.
1. juni 2016 – 30. september 2020
I EcoSorb prosjektet utvikles en ny type mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
1. januar 2016 – 30. april 2020
Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.