Relatert innhold

  • CV
  • Andre publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Jorunn Sofie Hansen

Jeg er forsker i Nofima, og har arbeidet her siden 1991. Fagområdet mitt omfatter prosessering av fisk og grønnsaker (etc.) til attraktive retter eller pålegg i samarbeid med storkjøkken og industri. Mild prosessering tar vare på sunne måltidskomponenter, mens kraftigere varmebehandling som autoklavering gir ekstra holdbarhet. Aktuelle pakketeknologier er sous vide, kok kjøl eller kok server. Jeg har hatt ansvar for en rekke nettverk for industri og storkjøkkensektor. I samarbeid med kollegaer i Nofima har arbeidet omfattet formidling av kriterier og kunnskap for utvikling av måltider for store/små næringsmiddelbedrifter, sykehus, eldresenter og restauranter på landsbasis. Jeg har deltatt i en rekke prosjekter og fagdager om innovasjon, måltidskomponenter, næringsmiddelteknologi, mat & helse og HACCP. Min interessert er spesielt sunne og velsmakende måltidskonsepter for unge som eldre. De første 10 arbeidsårene hos Norconserv arbeidet jeg med eksterne oppdrag innen HACCP og kvalitetssystemer. Jeg har tidligere arbeidserfaring fra PRIOR i Østfold og TINE FoU (1985-1991). Arbeidet omfattet produktutvikling og ledelse innen foredling. Jeg har mastergrad fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås (1985). Hovedoppgaven ble utført hos PRIOR og Matforsk på emnet «Kalkunpålegg». Jeg har hatt styreverv i Teknisk Komite for Vask og Desinfeksjon (TKVDN) og hos Norconserv AS.