
Dr.scient.
+47 469 10 608
+47 64 97 04 44
john-erik.haugen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/john-erik-haugen/
Seniorforsker
Dr.scient.
+47 469 10 608
+47 64 97 04 44
john-erik.haugen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Seniorforsker
Feasibility of on/at Line Methods to Determine Boar Taint and Boar Taint Compounds: An Overview
Font-i-Furnols, Maria; Martin-Bernal, Raul; Aluvé, Marijke; Bonneau, Michel; Haugen, John-Erik; Mörlein, Daniel; Mörlein, Johanna; Panella-Riera, Nuria; Škrlep, Martin
2020
Pilotskala raffinering av makrellolje fra restråstoff
Haugen, John-Erik; Oterhals, Åge
2020
Oksidasjonsstabilitet av raffinert makrellolje fra restråstoff
Haugen, John-Erik; Oterhals, Åge
2020
Haugen, John-Erik; Oterhals, Åge
2020
Bleking og vinterisering av råolje fra makrell restråstoff
Haugen, John-Erik; Thoresen, Lars; Meisland, Ane; Oterhals, Åge
2019
Komponenter i råolje fra makrell restråstoff som bidrar til lukt og smak
Haugen, John-Erik
2018
Kartlegging av teknologi til raffinering av makrellolje
Haugen, John-Erik; Oterhals, Åge
2018
Consumer acceptance of minced meat patties from boars in four European countries
Aluwe, M.; Aaslyng, M.; Backus, G.; Bonneau, M.; Chevillon, P.; Haugen, John-Erik; Meier-Dinkel, L.; Mörlein, D.; Oliver, M.A.; Snoek, H.M.; Tuyttens, F.A.M.; Font-i-Furnols, M.
2018
McLeod, Anette; Liland, Kristian Hovde; Haugen, John-Erik; Sørheim, Oddvin; Myhrer, Kristine S.; Holck, Askild Lorentz
2017
Kartlegging av restråstoff fra jordbruket
Lindberg, Diana; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Rødbotten, Rune; Sahlstrøm, Stefan
2016
Steppeler, Christina; Haugen, John-Erik; Rødbotten, Rune; Kirkhus, Bente
2016
Jordbærsortar og variasjon i lêrròtelukt
Eikemo, Håvard; Stensvand, Arne; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank
2014
Tiltak mot lêrrote og tidleg påvising av smitta jordbær
Eikemo, Håvard; Stensvand, Arne; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Døving, Aksel; Bøthun, Marianne; Vereide, Rune
2013
Egede-Nissen, Henning; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Høstmark, Øistein; Oterhals, Åge
2013
Lagringsstabilitet av et utvalg marine oljer. Effekt av oljekvalitet på cellulære responser – Fase 2
Grimmer, Stine J Staavi; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Vogt, Kjell gjermund; Haugen, John-erik
2013
van Ruth, S.M.; Koot, A.H.; Brouwer, S.E.; Boivin, N.; Carcea, M.; Zerva, C.N.; Haugen, John-erik; Höhl, A.; Köroglu, D.; Mafra, I.; Rom, S.
2013
Effects of Environmental Factors on Edible Oil Quality of Organically Grown Camelina sativa
Kirkhus, Bente; Lundon, Aina; Haugen, John-erik; Vogt, Kjell gjermund; Borge, Grethe iren andersen; Henriksen, Britt
2013
Korleis kan vi løysa problemet med lêrròte i jordbær?
Stensvand, Arne; Eikemo, Håvard; Haugen, John-erik; Lundby, Frank
2013
Metodar for påvising av lêrròte
Haugen, John-erik; Lundby, Frank; Eikemo, Håvard; Suthaparan, Aruppillai
2012
Threshold Detection of Boar Taint Chemicals Using Parasitic Wasps
Olson, Dawn; Wackers, Felix; Haugen, John-erik
2012
Haugen, John-Erik; Brunius, C.; Zamaratskaia, G.
2012
Ottestad, Inger; Vogt, Kjell Gjermund; Retterstøl, Kjetil; Myhrstad, Mari; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Ravn-Haren, Gitte; Nordvi, Berit; Brønner, Kirsti Wettre; Andersen, Lene Frost; Holven, Kirsten Bjørklund; Ulven, Stine Marie
2012
Christiansen, Kirsti Forstrøm; Olsen, E.; Vegarud, Gerd Elisabeth; Langsrud, Thor; Lea, Per; Haugen, John-erik; Egelandsdal, Bjørg
2011
Boar Taint Detection Using Parasitoid Biosensors
Wackers, Felix; Olson, Dawn; Rains, Glen; Lundby, Frank; Haugen, John-erik
2011
Food quality and safety issues in the priority areas within MoniQA
Oreopoulou, Vassiliki; Lembesi, Dimitra; Dimakou, Charicleia; Tsironi, Theofania; Paulin, Susan; Lake, Rob; Haugen, John-Erik; von Holst, Christoph; Thomas, Miles
2009
Pig meat quality from entire males
Lundström, K.; Matthews, K.R.; Haugen, John-erik
2009
Jónsdóttir, Rosa; Olafsdottir, Gudrun; Chanie, Erik; Haugen, John-Erik
2008
Effect of animal sex and time of slaughter on sensory quality of meat from Norwegian lamb
Mushi, D.E.; Eik, Lars Olav; Sørheim, Oddvin; Ådnøy, Tormod; Haugen, John-erik
2008
Haugen, John-Erik; Chanie, Eric; Westad, Frank Ove; Jónsdóttir, R.; Bazzo, Sandrine; Labreche, Said; Marcq, Pauline; Lundby, Frank; Olafsdottir, Gudrun
2006
Haugen, John-Erik; Rudi, Knut; Langsrud, Solveig; Bredholt, Sylvia
2006
Application of an electronic nose for measurements of boar taint in entire male pigs
Vestergaard, Jannie S.; Haugen, John-Erik; Byrne, Derek V.
2006
Detection of rancidity in freeze stored turkey meat using a commercial gas-sensor array system
Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Wold, Jens-Petter; Veberg, Annette
2006
Levels of androstenone and skatole and the occurence of boar taint in fat from young boars
Aldal Jørgenvåg, Inghild; Andresen, Øystein; Egeli, Ann Kristin; Haugen, John-Erik; Grødum, Arild; Fjetland, Ole; Eikaas, Jon Leif H.
2005
Detection of mastitic milk using a gas-sensor array system (electronic nose)
Eriksson, Å.; Waller, K. Persson; Svennersten-Sjaunja, K.; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Lind, O.
2005
Olafsdottir, Gudrun; Chanie, Eric; Westad, Frank Ove; Jónsdóttir, Rosa; Thalmann, Claudia R.; Bazzo, Sandrine; Labreche, Said; Marcq, Pauline; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik
2005
Levels of androstenone and skatole and the occurrence of boar taint in fat from young boars
Aldal, Inghild; Andresen, Øystein; Egeli, Ann Kristin; Haugen, John-Erik; Grødum, Arild; Fjetland, Ole; Eikaas, Jon Leif H.
2005
Recalibration of gas-sensor array system related to sensor replacement
Tomic, Oliver; Eklöv, Tomas; Kvaal, Knut; Haugen, John-Erik
2004
The “boiling” phenomenon in formic acid preserved poultry by-products
Ahlstrøm, Øystein Jan; Haugen, John-Erik; Kjos, E.; Granli, T
2004
The boiling phenomnon in formic acid preserved poultry by-products
Ahlstrøm, Øystein; Haugen, John-Erik; Kjos, Egil; Granli, Tom
2004
Recalibration of a gas-sensor array system related to sensor replacement
Tomic, Oliver; Eklöv, Tomas; Kvaal, Knut; Haugen, John-Erik
2004
Haugen, John-Erik; Undeland, Ingrid
2003
Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Bengtsson, Gunnar
2003
Prediction of postharvest maturity and size of victoria plums by vibration response
Bengtsson, Gunnar B.; Lundby, Frank; Marheim, Jan; Haugen, John-Erik; Egelandsdal, Bjørg
2003
Tomic, Oliver; Ulmer, Heiko; Haugen, John-Erik
2002
A calibration method for handling the temporal drift of solid state gas-sensors
Haugen, John-Erik; Tomic, Oliver; Kvaal, Knut
2000
A Calibration method for handling the temporal drift of solid state gas-sensors
Haugen, John-Erik; Tomic, Oliver; Kvaal, Knut
2000
1. januar 2021 – 31. desember 2024
Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? Dette skal forskerne nå finne svarene på, og de skal bruke genredigeringsmetoden CRISPR-Cas9.
21. mars 2017 – 31. desember 2020
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Et overordnet mål for havbruksnæringen er å produsere robust fisk på en miljømessig forsvarlig måte.
1. oktober 2012 – 30. september 2016
Bioaktive lipider er fettstoffer som spiller en viktig rolle i biologiske systemer og derfor kan ha stor innvirkning på helsen. Hvilke bioaktive lipider som finnes i ulike råstoff og produkter og hvordan disse påvirker kroppen er et viktig forskningsområde. Her ligger det et stort verdiskapningspotensiale for matindustrien.