
Dr.scient.
+47 959 79 749
+47 64 97 02 35
jens.petter.wold@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/jens-petter-wold/
Seniorforsker
Dr.scient.
+47 959 79 749
+47 64 97 02 35
jens.petter.wold@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Seniorforsker
Monago-Maraña, Olga; Wold, Jens Petter; Rødbotten, Rune; Dankel, Elin Katinka; Afseth, Nils Kristian
2021
Andersen, Petter Vejle; Afseth, Nils Kristian; Gjerlaug-Enger, Eli; Wold, Jens Petter
2021
Monago-Maraña, Olga; Eskildsen, Carl Emil Aae; Galeano-Diaz, Teresa; Munoz de la Pena, Arsenio; Wold, Jens Petter
2021
iPROCESS innovation - Innovative and Flexible Food Processing Technology in Norway - 2020:00981 A
Salomonsen, Cecilie; Misimi, Ekrem; Lillienskiold, Aleksander; Krupa, Alexandre; Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Thakur, Maitri; Verboven, Pieter; Lind, Morten; Dreyer, Heidi Carin; Vatn, Jørn; Tveterås, Ragnar; Sandvold, Hilde Ness Tveit, Guro Møen (ed.); Greiff, Kirsti (ed.); Aursand, Marit (ed.); Courtade, Magali (ed.); Fon, Marianne (ed.)
2020
Hassoun, Abdo; Ojha, Shikha; Tiwari, Brijesh; Rustad, Turid; Nilsen, Heidi; Heia, Karsten; Cozzolino, Daniel; Bekhit, Alaa El-Din; Biancolillo, Alessandra; Wold, Jens Petter
2020
NIR Spectroscopic Techniques for Quality and Process Control in the Meat Industry.
Wold, Jens Petter; Løvland, Atle
2020
Digitaliseringens muligheter for norsk matproduksjon.
Måge, Ingrid; Wold, Jens Petter
2020
Digitaliseringens muligheter for norsk matproduksjon.
Måge, Ingrid; Wold, Jens Petter
2020
Digitaliseringens muligheter for norsk matproduksjon.
Måge, Ingrid; Wold, Jens Petter
2020
Monago-Maraña, Olga; Eskildsen, Carl Emil Aae; Muñoz de la Peña, Arsenio; Galeano-Díaz, Teresa; Wold, Jens Petter
2020
Wold, Jens Petter; O'Farrell, Marion; Tschudi, Jon; Eskildsen, Carl Emil Aae; Andersen, Petter Vejle; Ottestad, Silje
2020
Måge, Ingrid; Risvik, Einar; Wold, Jens Petter
2019
Eskildsen, Carl Emil Aae; Sanden, Karen Wahlstrøm; Wubshet, Sileshi Gizachew; Andersen, Petter Vejle; Øyaas, Jorun; Wold, Jens Petter
2019
Fremtidens matproduksjon: Uberørt av menneskehender
Måge, Ingrid; Risvik, Einar; Wold, Jens Petter
2019
Eskildsen, Carl Emil Aae; Næs, Tormod; Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian; Engelsen, Søren Balling
2019
Monago-Maraña, Olga; Eskildsen, Carl Emil Aae; Afseth, Nils Kristian; Galeano-Díaz, Teresa; de la Pena, Arsenio Muñoz; Wold, Jens Petter
2019
Wold, Jens Petter; Måge, Ingrid; Løvland, Atle; Sanden, Karen Wahlstrøm; Ofstad, Ragni
2019
Wubshet, Sileshi Gizachew; Wold, Jens Petter; Böcker, Ulrike; Sanden, Karen Wahlstrøm; Afseth, Nils Kristian
2019
Wubshet, Sileshi Gizachew; Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian; Böcker, Ulrike; Lindberg, Diana; Ihunegbo, Felicia Nkem; Måge, Ingrid
2018
Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Gjerlaug-Enger, Eli; Veiseth-Kent, Eva
2018
Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Veiseth-Kent, Eva
2018
Slår kloa i kjøttfylde i krabber
Wold, Jens Petter; Lorentzen, Grete Elisabeth
2017
Ultrasensitive detection of phenolic antioxidants by surface enhanced Raman spectroscopy
Ornelas-Soto, Nancy; Aguilar-Hernández, Iris; Afseth, Nils Kristian; López-Luke, Tzarara; Contreras-Torres, Flavio F.; Wold, Jens Petter
2017
Norsk teknologi kan løse internationalt fjørfeproblem
Wold, Jens Petter
2017
Wold, Jens Petter; Bjerke, Frøydis; Måge, Ingrid
2017
Wold, Jens Petter; Airado-Rodriguez, Diego; Holtekjølen, Ann Katrin; Holopainen-Mantila, Ulla; Sahlstrøm, Stefan
2017
Wold, Jens Petter; Veiseth-Kent, Eva; Høst, Vibeke; Løvland, Atle
2017
Cascading Norwegian co-streams for bioeconomic transition
Egelyng, H; Romsdal, Anita; Hansen, H.O.; Slizyte, Rasa; Carvajal, Ana Karina; Jouvenot, Laura; Hebrok, Marie; Honkapää, Kaisu; Wold, Jens Petter; Seljåsen, Randi; Aursand, Marit
2017
Piochi, Maria; Monteleone, Erminio; Torri, Luisa; Masi, Camilla; Almli, Valerie Lengard; Wold, Jens Petter; Dinnella, Caterina
2017
Automatisk styring av fettinnhold i avskjær ved bruk av prosessanalytisk teknologi
Wold, Jens Petter; Måge, Ingrid
2017
Smarte sensorer gir best utnyttelse av maten vår
Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian
2017
Smarte sensorer gir best utnyttelse av maten
Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian
2017
Aguilar-Hernández, Iris; Afseth, Nils Kristian; López-Luke, Tzarara; Contreras-Torres, Flavio F.; Wold, Jens Petter; Ornelas-Soto, Nancy
2017
Andersen, Petter Vejle; Veiseth-Kent, Eva; Wold, Jens Petter
2017
Wold, Jens Petter; Bjerke, Frøydis; Måge, Ingrid
2016
Wold, Jens Petter; Bjerke, Frøydis; Måge, Ingrid
2016
Wold, Jens Petter; Kermit, Martin Andreas; Segtnan, Vegard
2016
Metoder for kvalitetsmåling på hel laks
Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Skjelvareid, Martin Hansen
2016
Wold, Jens Petter
2016
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget
Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne
2015
Helgerud, Trygve; Wold, Jens Petter; Pedersen, Morten Bøhler; Liland, Kristian Hovde; Ballance, Simon; Knutsen, Svein Halvor; Rukke, Elling-Olav; Afseth, Nils Kristian
2015
Assessment of the action spectrum for photooxidation in full fat bovine milk
Wold, Jens Petter; Skaret, Josefine; Dalsgaard, Trine Kastrup
2015
Emerging sampling approaches for Raman analysis of foods
Afseth, Nils Kristian; Bloomfield, Matthew; Wold, Jens Petter; Matousek, Pavel
2014
Afseth, Nils Kristian; Bloomfield, Matthew; Wold, Jens Petter; Matousek, Pavel
2014
Airado-Rodriguez, Diego; Høy, Martin; Skaret, Josefine; Wold, Jens Petter
2014
Intawiwat, Natthorn; Wold, Jens Petter; Skaret, Josefine; Rukke, Elling-Olav; Pettersen, Marit Kvalvåg
2013
Gou, P; Santos-Garces, E; Høy, Martin; Wold, Jens petter; Liland, Kristian Hovde; Fulladosa, E
2013
Monavar, H. Mohamadi; Afseth, Nils Kristian; Lozano, J; Alimardani, R.; Omid, M.; Wold, Jens petter
2013
Wold, Jens petter
2013
Lee, Michael R.F.; Scott, Mark B; Veberg-Dahl, Annette; Evans, P; Theobald, Vince J.; Lundby, Frank; Scollan, Nigel D.; Wold, Jens petter
2013
On-line sorting of meat trimmings into targeted fat categories
Måge, Ingrid; Wold, Jens petter; Bjerke, Frøydis; Segtnan, Vegard
2013
Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
Heia, Karsten; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter; Ottestad, Silje; Böcker, Ulrike; Carlehög, Mats; Altintzoglou, Themistoklis; Sone, Izumi; Gundersen, Bjørn
2012
Helgerud, Trygve; Segtnan, Vegard; Wold, Jens petter; Ballance, Simon; Knutsen, Svein Halvor; Rukke, Elling-Olav; Afseth, Nils Kristian
2012
Ottestad, Silje; Isaksson, Tomas; Wold, Jens petter
2012
Opplevd farge og fargeutvikling i laksefilet
Heia, Karsten; Ottestad, Silje; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter
2011
O'Farrell, Marion; Bakke, Kari Anne Hestnes; Tschudi, Jon; Wold, Jens Petter
2011
Effect of Freezing Temperature on the Color of Frozen Salmon
Ottestad, Silje; Enersen, Grethe; Wold, Jens Petter
2011
Wold, Jens petter; O'Farrell, Marion; Høy, Martin; Tschudi, Jon
2011
Front-face fluorescence spectroscopy: A new tool for control in the wine industry
Airado-Rodriguez, Diego; Durán-Merás, Isabel; Galeano-Diaz, Teresa; Wold, Jens petter
2011
Ottestad, Silje; Sørheim, Oddvin; Heia, Karsten; Skaret, Josefine; Wold, Jens petter
2011
Effect of different wavelength of light on the formation of photo-oxidation in Gouda-like cheese
Intawiwat, Natthorn; Dahl, Annette Veberg; Pettersen, Marit Kvalvåg; Skaret, Josefine; Rukke, Elling-Olav; Wold, Jens petter
2011
Effect of Naturally Occurring Tetrapyrroles on Photooxidation in Cow's Milk
Airado-Rodriguez, Diego; Intawiwat, Natthorn; Skaret, Josefine; Wold, Jens petter
2011
Novel NIR Transflection Measurements for Non-contact Core Temperature of processed Meat Products
O'Farrell, Marion; Tschudi, Jon; Bakke, Kari Anne Hestnes; Wold, Jens Petter; Sanden, Karen Wahlstrøm
2010
Lee, Michael R.F.; Theobald, Vince J.; Ougham, Helen J.; Dahl, Annette Veberg; Lundby, Frank; Scollan, Nigel D.; Wold, Jens petter
2010
O'Farrell, Marion; Wold, Jens petter; Høy, Martin; Tschudi, Jon; Schulerud, Helene
2010
Moorby, Jon M.; Fraser, Mariecia D.; Parveen, Ifat; Lee, Michael R.F.; Wold, Jens petter
2010
Wold, Jens petter; Kermit, Martin; Woll, Astrid
2010
Airado-Rodriguez, Diego; Skaret, Josefine; Wold, Jens petter
2010
Scattering Correction by Use of a Priori Information
Ottestad, Silje; Isaksson, Tomas; Saeys, Wouter; Wold, Jens petter
2010
Effect of different colored filters on photooxidation in pasteurized milk
Intawiwat, Natthorn; Pettersen, Marit Kvalvåg; Rukke, Elling-Olav; Meier, Markus; Vogt, Kjell gjermund; Dahl, Annette Veberg; Skaret, Josefine; Keller, D; Wold, Jens petter
2010
Status på instrumentering for objektiv kvalitetsdifferensiering av lakseprodukter
Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian
2009
Airado-Rodriguez, Diego; Galeano-Diaz, Teresa; Durán-Merás, Isabel; Wold, Jens petter
2009
Segtnan, Vegard; Høy, Martin; Sørheim, Oddvin; Kohler, Achim; Lundby, Frank; Wold, Jens petter; Ofstad, Ragni
2009
Segtnan, Vegard; Høy, Martin; Lundby, Frank; Narum, Bjørg; Wold, Jens petter
2009
Effect of Oxygen Concentration on Photo-oxidation and Photosensitizer Bleaching in Butter
Wold, Jens Petter; Dahl, Annette Veberg; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir Nikolai; Juzeniene, A; Moan, Johan Emilian
2009
X-ray images for the control of eye formation in cheese
Kraggerud, Hilde; Wold, Jens Petter; Høy, Martin; Abrahamsen, Roger K.
2009
Ottestad, Silje; Høy, Martin; Stevik, Astrid; Wold, Jens Petter
2009
Hildrum, Kjell Ivar; Rødbotten, Rune; Høy, Martin; Berg, Jan; Narum, Bjørg; Wold, Jens petter
2009
ElMasry, Gamal; Wold, Jens Petter
2008
An improved pixel-based approach for analyzing images in two-dimensional gel electrophoresis
Rye, Morten Beck; Færgestad, Ellen Mosleth; Martens, Harald; Wold, Jens-Petter; Alsberg, Bjørn Kåre
2008
Folkestad, Are; Wold, Jens-Petter; Rørvik, Kjell-Arne; Tschudi, Jon; Haugholt, Karl Henrik; Kolstad, Kari; Mørkøre, Turid
2008
Some new tools for visualising multi-way sensory data
Dahl, Tobias Gulden; Tomic, O; Wold, Jens Petter; Næs, Tormod
2008
An improved pixel-based approach for analyzing images in two-dimensional gel electrophoresis
Rye, Morten Beck; Feargestad, EM; Martens, H; Wold, JP; Alsberg, Bjørn Kåre
2008
Færgestad, Ellen M.; Rye, Morten; Walczak, Beata; Gidskehaug, Lars; Wold, Jens Petter; Grove, Harald; Jia, Xiaohong; Hollung, Kristin; Indahl, Ulf Geir; Westad, Frank; van den Berg, Frans; Martens, Harald
2007
Wold, Jens Petter; Lundby, Frank
2007
Veberg, Annette; Olsen, Elisabeth; Nilsen, Asgeir Nikolai; Wold, Jens Petter
2007
New technologies for extending shelf life
Eie, Thomas; Larsen, Hanne; Sørheim, Oddvin; Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug; Wold, Jens-Petter; Naterstad, Kristine; Mielnik, Maria Bogumila
2007
Effect of dietary selenium and omega-3 fatty acids on muscle composition and quality in broilers
Haug, Anna; Eich-Greatorex, Susanne; Bernhoft, Aksel; Wold, Jens-Petter; Hetland, Harald; Christophersen, Olav Albert; Sogn, Trine A
2007
Mosleth, Ellen Færgestad; Rye, Morten Beck; Walczak, Beata; Gidskehaug, Lars; Wold, Jens Petter; Grove, Harald; Jia, X; Hollung, Kristin; Indahl, Ulf; Westad, Frank; Van Der Berg, Franz; Martens, Harald Aagaard
2007
A chromatographic approach for fluorescence reduction in liquid Raman analysis
Afseth, Nils Kristian; Segtnan, Vegard; Wold, Jens-Petter; Marquardt, B.
2007
High-throughput Measurements for Functional Genomics of Milk
Martens, Harald; Kohler, Achim; Afseth, Nils Kristian; Wold, Jens-Petter; Hersleth, Margrethe; Berget, Ingunn; Ådnøy, Tormod; Skaugen, Morten; Isaksson, Tomas; Vegarud, Gerd; Criscione, Andrea; Mevik, Bjørn-Helge; Frøst, M.B.; Randby, Åshild T.; Prestløkken, Egil; Berg, Paul Ragnar; Kent, Matthew Peter; Lien, Sigbjørn; Omholt, Stig W.
2007
Detection of nematodes in cod (Gadus morhua) fillets by imaging spectroscopy
Heia, Karsten; Sivertsen, Agnar Holten; Stormo, Svein Kristian; Elvevoll, Edel Oddny; Wold, Jens Petter; Nilsen, Heidi
2007
Veberg, Annette; Olsen, Elisabeth; Nilsen, Asgeir; Wold, Jens-Petter
2007
Wold, Jens Petter; Johansen, Ib-Rune; Haugholt, Karl Henrik; Tschudi, Jon; Thielemann, Jens T; Segtnan, Vegard; Narum, Bjørg; Wold, Erik
2006
The effect of light of different wave length on photo-oxidation in ice cream
Baardseth, Pernille; Veberg, Annette; Tomic, Oliver; Wold, Jens Petter; Eie, Thomas
2006
Light-induced changes in semi-hard cheese determined by fluorescence spectroscopy and chemometrics
Andersen, Charlotte Møller; Wold, Jens Petter; Mortensen, Grith
2006
Wold, Jens Petter; Johansen, Ib-Rune; Haugholt, Karl Henrik; Tschudi, Jon; Thielemann, Jens T; Segtnan, Vegard; Narum, Bjørg; Wold, Erik
2006
Rapid assessment of storage quality of cliff-fish from saithe by fluorescence spectroscopy
Sivertsen, Agnar; Lauritzsen, Kristin; Veberg, Annette; Wold, Jens Petter
2006
Wold, Jens Petter; Bro, Rasmus; Weberg, Annette; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir; Moan, Johan Emilian
2006
Fluorescence in aldehyde model systems related to lipid oxidation
Veberg, Annette; Vogt, Kjell Gjermund; Wold, Jens-Petter
2006
Wold, Jens-Petter; Bro, Rasmus; Veberg, Annette; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir Nikolai; Moan, Johan
2006
Detection of rancidity in freeze stored turkey meat using a commercial gas-sensor array system
Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Wold, Jens-Petter; Veberg, Annette
2006
Wold, Jens-Petter; Veberg, Annette; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir Nikolai; Moan, Johan
2006
Rapid assessment of storage quality of cliff-fish from saithe by fluorescence spectroscopy
Sivertsen, Agnar; Lauritzsen, Kristin; Veberg, Annette; Wold, Jens-Petter
2006
Wold, Jens-Petter; Veberg, Annette; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir Nikolai; Moan, Johan
2006
Raman spectra of biological samples: A study of preprocessing methods
Afseth, Nils Kristian; Segtnan, Vegard; Marquardt, BJ; Wold, Jens-Petter
2006
The potential of Raman spectroscopy for characterisation of the fatty acid unsaturation of salmon
Afseth, Nils Kristian; Wold, Jens Petter; Segtnan, Vegard
2006
Fluorescence in aldehyde model systems related to lipid oxidation
Veberg, Annette; Vogt, Gjermund; Wold, Jens-Petter
2006
Veberg, Annette; Sørheim, Oddvin; Moan, Johan; Iani, Vladimir; Juzenas, Petras; Nilsen, Asgeir; Wold, Jens-Petter
2006
Dahl, Annette Veberg; Olsen, Elisabeth; Vogt, Gjermund; Mielnik, Maria B.; Nilsen, Asgeir; Wold, Jens-Petter
2006
Veberg, Annette; Sørheim, Oddvin; Moan, Johan Emilian; Iani, Vladimir; Juzenas, Petras; Nilsen, Asgeir; Wold, Jens Petter
2006
Wold, Jens Petter; Veberg, Annette; Lundby, Frank; Nilsen, Asgeir; Moan, Johan Emilian
2006
Wold, Jens-Petter; Nilsen, Asgeir; Iani, Vladimir; Juzenas, Petras; Moan, Johan; Veberg, Annette
2005
Afseth, Nils Kristian; Segtnan, Vegard; Marquardt, BJ; Wold, Jens-Petter
2005
Wold, Jens Petter; Veberg, Annette; Nilsen, Asgeir; Iani, Vladimir; Juzenas, Petras; Moan, Johan Emilian
2005
Raman analysis of fish: a potential method for rapid quality screening
Marquardt, Brian; Wold, Jens Petter
2004
Wold, Jens Petter; Marquardt, Brian; Dable, Brian K.; Robb, Dave; Hatlen, Bjarne
2004
Fluorescence of muscle and connective tissue from cod and salmon
Andersen, Charlotte Møller; Wold, Jens Petter
2003
Skjervold, Per Olav; Wold, Jens Petter; Taylor, R. G.; Berge, P; Abouelkaram, Said; Culioli, J; Dufour, E
2003
Skjervold, Per Olav; Taylor, Richard; Wold, Jens-Petter; Berge, P; Abouelkaram, Said; Culioli, J; Dufour, E
2003
Wold, Jens Petter; Lundby, Frank; Jørgensen, K.
2002
Rapid assessment of rancidity in complex meat products by front face fluorescence spectroscopy
Wold, Jens-Petter; Mielnik, Maria Bogumila; Pettersen, Marit Kvalvåg; Aaby, Kjersti; Baardseth, Pernille
2002
Lundby, Frank; Lindeman, Carsten; Solhaug, Morten; Egelandsdal, Bjørg; Wold, Jens-Petter
2002
Egelandsdal, Bjørg; Wold, Jens-Petter; Sponnich, Arve; Neegård, Steinar; Hildrum, Kjell Ivar
2002
Wold, Jens Petter; Westad, Frank; Heia, Karsten
2001
Mapping Lipid Oxidation in Chicken Meat by Multispectral Imaging of Autofluorescence
Wold, Jens Petter; Kvaal, Knut
2000
Mapping Lipid Oxydation in Chicken Meat by Multispectral Imaging of Autofluorescensce
Wold, Jens-Petter; Kvaal, Knut
2000
Egelandsdal, Bjørg; Christiansen, Kirsti Forstrøm; Høst, Vibeke; Lundby, Frank; Wold, Jens Petter; Kvaal, Knut
1999
Wold, Jens Petter; Kvaal, Knut; Egelandsdal, Bjørg
1999
Quantification of connective tissue (hydroxyproline) in ground beef by autofluorescence spectroscopy
Wold, Jens Petter; Lundby, Frank; Egelandsdal, Bjørg
1999
Multivariate feature extraction from textural images of bread
Kvaal, Knut; Wold, Jens Petter; Indahl, Ulf Geir; Baardseth, Pernille; Næs, Tormod
1998
Wold, Jens Petter; Isaksson, Tomas
1997
1. november 2020 – 31. oktober 2028
DigiFoods er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal utvikle smarte optiske sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden. Denne informasjonen kan brukes til optimering av både prosesser og verdikjeder for økt lønnsomhet og reduksjon av matsvinn.
1. februar 2020 – 31. januar 2024
NewTechAqua er et EU-finansiert som vil teste og utvikle nye løsninger i europeisk akvakultur.
1. juli 2018 – 30. juni 2021
Målet til Smartbio er å videreutvikle prosesstyringsverktøy for bedre styring av hydrolyseprosesser, og dermed bidra til at prosjektpartnerne kan utvikle proteinene fra restråstoffet til godt betalte proteinprodukter for humant konsum.
1. januar 2018 – 31. desember 2020
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
9. februar 2017 – 31. desember 2022
Nofima har gjennom nesten 40 år bygget opp et sterkt fagmiljø innen spektroskopi - hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering. Vi besitter solid kompetanse av internasjonalt format og en moderne instrumentplattform, som er enestående i Norge og på høyde med det beste i Europa. Dette ønsker vi å utvikle ytterligere gjennom etablering av fyrtårn-satsingen Spectec.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.
1. april 2016 – 31. desember 2019
iProcess er et tverrfaglig forskningsprosjekt med mål om å utvikle en nyskapende og fleksibel matforedlingsteknologi i Norge.
1. januar 2016 – 31. desember 2019
Hovedmålet i SmartSensor er å utvikle måleinstrument som kan brukes til on-line målinger på matvarer. Teknologien i instrumentet vil være basert på NIR-spektroskopi. Instrumentet skal kunne måle kvalitetsegenskaper som ingen av dagens instrumenter klarer å måle.
Spektral avbildning av matkvalitet
1. januar 2013 – 31. desember 2016
Utvikling av spektroskopibaserte imaging-teknikker for overvåking, forståelse og optimering av matkvalitet og –prosessering.