
+47 901 99 572
+47 77 62 92 18
jan-arne.arnesen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/jan-arne-arnesen/
Forsker
+47 901 99 572
+47 77 62 92 18
jan-arne.arnesen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Jeg jobber hovedsakelig med marin bioprospektering hvor mitt arbeidsområde er isolering av bioaktive molekyler ved hjelp av forskjellige kromatografiske metoder. Jeg er også involvert i prosjekter hvor man prøver å få økt utnyttelse av restråstoffer fra fiskeindustrien og havbruksnæringen. Har i slike prosjekter jobbet med fiskegelatin og protein hydrolysater. Jeg er Cand. Scient i biokjemi fra Universitetet i Tromsø.
Lindberg, Diana; Solstad, Runar Gjerp; Arnesen, Jan Arne; Helmers, Anita Kaupang; Dragøy, Ragnhild
2021
Puvanendran, Velmurugu; Rud, Ida; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Arnesen, Jan-Arne; Axelsson, Lars Torsten
2021
Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff
Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild
2017
Lindberg, Diana; Myrnes, Bjørnar; Arnesen, Jan-Arne; Øverbø, Kersti
2014
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn
2011
Gildberg, Asbjørn; Arnesen, Jan-Arne; Sæther, Bjørn-Steinar; Rauø, Jaran; Stenberg, Even
2011
Lund, Vera; Arnesen, Jan-Arne; Mikkelsen, Helene; Gravningen, Kjersti; Brown, Laura; Schrøder, Merete Bjørgan
2008
Extraction and characterisation of gelatine from Atlantic salmon (Salmo salar) skin
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn
2007
Extraction of muscle proteins and gelatine from cod head
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn
2006
Lund, Vera; Arnesen, Jan-Arne; Coucheron, Dag-Hugo; Modalsli, Kristin Rasmussen; Syvertsen, Christian
2003
Lund, Vera; Arnesen, Jan-Arne; Eggset, Guri
2002
Utilisation of cod backbone by biochemical fractionation
Gildberg, Asbjørn; Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats
2002
Preparation and characterisation of gelatine from the skin of harp seal (Phoca groendlandica)
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn
2002
Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn
2001
Ingilæ, Marina; Arnesen, Jan-Arne; Lund, Vera; Eggset, Guri
2000
Eggset, Guri; BJØRNSDOTTIR, R; MCQUEEN LEIFSON, R; Arnesen, Jan-Arne; Coucheron, Dag-Hugo; Jørgensen, Trond Ø.
1994
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
18. april 2017 – 1. september 2020
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
1. januar 2016 – 31. desember 2022
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.