
Dr.scient.
+47 915 94 673
+47 64 97 02 96
helga.naes@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/helga-naes/
Forskningssjef
Dr.scient.
+47 915 94 673
+47 64 97 02 96
helga.naes@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Forskningssjef
Jeg er leder for området Trygg og holdbar mat i Nofima. Mitt kompetanseområde er farlige bakterier, nyttige melkesyrebakterier, bio-/genteknologi, emballering og holdbarhet. Min bakgrunn er fra Universitetet i Oslo hvor jeg i 1988 avla doktorgrad på Blågrønnalger (cyanobakterier) og drikkevannskvalitet. Jeg var deretter tilsatt fem år som forsker innen kjøttsamvirket med fokus på fermenteringsegenskaper hos melkesyrebakterier. Siden 1994 har jeg hatt ulike lederposisjoner på Matforsk, nå Nofima. Jeg har erfaring fra Høgskolen i Østfold gjennom dosent II stilling i kjemi/bioteknologi i tre år. Jeg hadde permisjon ett år for å studere ledelse ved MIT Sloan Business School, Boston, kombinert med engasjement for Norges Eksportråd.
Styrker samarbeidet på hvitfisk og på emballasje.
Næs, Helga; Pedersen, Magnar
2020
Kunnskapsnotat om mattrygghet i næringsmiddelindustrien
Wasteson, Yngvild; Aspholm, Marina; Lindstedt, Bjørn-Arne; Paulsen, Jan Erik; Hoff, Maia Emilie Brenden; Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Næs, Helga; Johannessen, Gro Skøien; Skjerdal, Olaug Taran; Stenrød, Marianne; Eggen, Trine; Milford, Anna Birgitte; Ottaviani Aalmo, Giovanna
2019
Kunnskapsnotat om mattrygghet i primærproduksjonen
Wasteson, Yngvild; Aspholm, Marina; Lindstedt, Bjørn-Arne; Paulsen, Jan Erik; Hoff, Maia Emilie Brenden; Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Næs, Helga; Johannessen, Gro Skøien; Skjerdal, Olaug Taran; Stenrød, Marianne; Eggen, Trine; Milford, Anna Birgitte; Ottaviani Aalmo, Giovanna
2019
2015
"Å sikre trygg mat må ikke gå ut på dato". Nytt fra Mat Pilot Anleggene på Campus Ås
Næs, Helga; Rukke, Elling-Olav
2015
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.