Guro Helgesdotter Rognså

Forsker



99690629
51844619
guro.rognsa@nofima.no
Stavanger

Guro Helgesdotter Rognså

Forsker

Relatert innhold

  • CV

Biografi Guro Helgesdotter Rognså

Jeg jobber som forsker i Nofima, og arbeider hovedsakelig med prosjekter innen persontilpassing av mat og gastronomi. Jeg har en doktorgrad fra Københavns Universitet i Food Chemistry (2014), der doktorgradsarbeidet ble gjennomført innen feltet molekylær gastronomi. Molekylær gastronomi er definert som et underfelt av matvitenskap, og er et felt hvor man jobber svært tverrfaglig med matrelaterte problemstillinger og tett opp mot gastronomien. Jeg har derfor samarbeidet mye med kokker i arbeidet mitt, og brenner for å tette gapet mellom gastronomi og matvitenskap.
Fra før er jeg utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi fra NTNU (2010), med bachelor fra Institut National des Sciences Appliquées de Toulouse (2008). Jeg har også tatt matkulturstudiet Hautes Études du Goût ved Université de Reims Champagne Ardenne (2012) og utdannet meg innen vin og brennevin ved å ta sommelierutdannelse (2014) og Diploma in Wines and Spirits fra Wine and Spirit Education Trust (2017).De senere årene har jeg sittet i juryen for flere norske matkonkurranser og -evalueringer. Jeg har tidligere jobbet på Gastronomisk Institutt og Måltidets Hus AS, og startet i Nofima i 2017.

Min LinkedIn-profil: http://no.linkedin.com/in/guro-helgesdotter-rognså-a1881688