Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Guro Helgesdotter Rognså

Jeg jobber som forsker i Nofima, og arbeider hovedsakelig med prosjekter innen persontilpassing av mat og gastronomi. Jeg har en doktorgrad fra Københavns Universitet i Food Chemistry (2014), der doktorgradsarbeidet ble gjennomført innen feltet molekylær gastronomi. Molekylær gastronomi er definert som et underfelt av matvitenskap, og er et felt hvor man jobber svært tverrfaglig med matrelaterte problemstillinger og tett opp mot gastronomien. Jeg har derfor samarbeidet mye med kokker i arbeidet mitt, og brenner for å tette gapet mellom gastronomi og matvitenskap.
Fra før er jeg utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi fra NTNU (2010), med bachelor fra Institut National des Sciences Appliquées de Toulouse (2008). Jeg har også tatt matkulturstudiet Hautes Études du Goût ved Université de Reims Champagne Ardenne (2012) og utdannet meg innen vin og brennevin ved å ta sommelierutdannelse (2014) og Diploma in Wines and Spirits fra Wine and Spirit Education Trust (2017).De senere årene har jeg sittet i juryen for flere norske matkonkurranser og -evalueringer. Jeg har tidligere jobbet på Gastronomisk Institutt og Måltidets Hus AS, og startet i Nofima i 2017.

Min LinkedIn-profil: http://no.linkedin.com/in/guro-helgesdotter-rognså-a1881688

Guro Helgesdotter Rognså har 11 publikasjoner ved Nofima:

Perspectives on personalised food

Ueland, Øydis; Altintzoglou, Themistoklis; Kirkhus, Bente; Lindberg, Diana; Rognså, Guro Helgesdotter; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela-Tomasco, Paula Alejandra

2020

God mat med ekstra protein

Rognså, Guro Helgesdotter; Iversen, Stian Gjerstad

2019

Kokkenes hemmelige laksetriks

Rognså, Guro Helgesdotter; Iversen, Stian Gjerstad

2018

Konsistenstilpasset mat: Ny internasjonal standard

Rosnes, Jan Thomas; Rognså, Guro Helgesdotter

2018

From wine to hollandaise sauce: Does the nature of the wine or wine reduction influence sensory attributes?

Rognså, Guro Helgesdotter; Rathe, Morten; Petersen, Mikael Agerlin; Misje, Knut-Espen; Brüggemann, Dagmar Adeline; Hersleth, Margrethe; Sivertsvik, Morten; Risbo, Jens

2017

From wine to wine reduction: Sensory and chemical aspects

Rognså, Guro Helgesdotter; Rathe, Morten; Petersen, Mikael Agerlin; Misje, Knut-Espen; Hersleth, Margrethe; Sivertsvik, Morten; Risbo, Jens

2017

Sableringsskolen

Rognså, Guro Helgesdotter

2016

Preparation methods influence gastronomical outcome of hollandaise sauce

Rognså, Guro Helgesdotter; Rathe, Morten; Paulsen, Morten Thyregod; Petersen, Mikael Agerlin; Brüggemann, Dagmar Adeline; Sivertsvik, Morten; Risbo, Jens

2014