Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Guro Helgesdotter Rognså

Jeg jobber som forsker i Nofima, og arbeider hovedsakelig med prosjekter innen persontilpassing av mat og gastronomi. Jeg har en doktorgrad fra Københavns Universitet i Food Chemistry (2014), der doktorgradsarbeidet ble gjennomført innen feltet molekylær gastronomi. Molekylær gastronomi er definert som et underfelt av matvitenskap, og er et felt hvor man jobber svært tverrfaglig med matrelaterte problemstillinger og tett opp mot gastronomien. Jeg har derfor samarbeidet mye med kokker i arbeidet mitt, og brenner for å tette gapet mellom gastronomi og matvitenskap.
Fra før er jeg utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi fra NTNU (2010), med bachelor fra Institut National des Sciences Appliquées de Toulouse (2008). Jeg har også tatt matkulturstudiet Hautes Études du Goût ved Université de Reims Champagne Ardenne (2012) og utdannet meg innen vin og brennevin ved å ta sommelierutdannelse (2014) og Diploma in Wines and Spirits fra Wine and Spirit Education Trust (2017).De senere årene har jeg sittet i juryen for flere norske matkonkurranser og -evalueringer. Jeg har tidligere jobbet på Gastronomisk Institutt og Måltidets Hus AS, og startet i Nofima i 2017.

Min LinkedIn-profil: http://no.linkedin.com/in/guro-helgesdotter-rognså-a1881688

Guro Helgesdotter har 17 andre publikasjoner i Cristin:

Rosnes, Jan Thomas; Rognså, Guro Helgesdotter; 2018: Konsistenstilpasset mat: Ny internasjonal standard

Rognså, Guro Helgesdotter; 2018: Smaken av fremtiden - Mat- og forbrukertrender i emning

Rosnes, Jan Thomas; Rognså, Guro Helgesdotter; Brierley, Martin; 2018: Konsistenstilpasset mat: Ny internasjonal standard

Rognså, Guro Helgesdotter; 2018: Gode sauseråd fra Doktor Hallandaise

Rognså, Guro Helgesdotter; Iversen, Stian Gjerstad; 2018: Kokkenes hemmelige laksetriks

Bergslien, Helge; Ueland, Øydis; Varela, Paula; Altintzoglou, Themistoklis; Rognså, Guro Helgesdotter; Iversen, Stian Gjerstad; Lindberg, Diana; Rud, Ida; Rosnes, Jan Thomas; 2018: Personalized Food - strategic research program at Nofima encompassing the whole food value chain

Rognså, Guro Helgesdotter; 2017: 5 myer om «bobler»

Rognså, Guro Helgesdotter; 2017: Bitter sweet symphony

Rognså, Guro Helgesdotter; Tjessem, Charles; 2017: Hvordan smaksopplevelse endres gjennom livet

Smistad, Arna; Rognså, Guro Helgesdotter; 2016: Når maten på sykehjemmet får den plassen den fortjener

Rognså, Guro Helgesdotter; 2015: Form, farge, lukt og smak – Mat designet for eldre

Rognså, Guro Helgesdotter; 2015: Jakten på smørsausens hemmeligheter – Saus som forskningsfelt

Rognså, Guro Helgesdotter; 2015: Jo flere kokker, jo mere kunnskap – Mat som forskningsfelt og fordelene ved tverrfaglige samarbeid

Rognså, Guro Helgesdotter; 2015: MSG: Du finner det i potetgull og nudler – Få vet hva MSG er

Rognså, Guro Helgesdotter; 2015: Molekylær gastronomi og en gastronomisk reise

Rognså, Guro Helgesdotter; Hersleth, Margrethe; Sivertsvik, Morten; Risbo, Jens; 2014: Preparation methods and aqueous phase composition influence the gastronomic outcome in hollandaise sauce

Rognså, Guro Helgesdotter; 2014: Molekylær gastronomi