
Dr.scient.
+47 480 09 633
+47 64 97 03 32
cathrine.finne.kure@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/cathrine-finne-kure/
Seniorforsker
Dr.scient.
+47 480 09 633
+47 64 97 03 32
cathrine.finne.kure@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Seniorforsker
Jeg er prosjektleder i små og store industrirettede prosjekter hovedsakelig i området “Trygg og Holdbar Mat”. Jeg har erfaring i HACCP (både kurs og veiledning av bedrifter), vurdering av risiko i produksjon av næringsmidler og problemløsning i forhold til mikrobiologiske utfordringer i inkludert mykologi (mugg/gjær). Jeg jobber i nasjonale og internasjonale prosjekter. Jeg jobber med etablering av europeiske bedriftskonsortier og prosjektsøknader for EU prosjekter rettet mot små og mellomstore næringsmiddelbedrifter og jeg leder denne type prosjekter. Min utdannelse er Cand. Agric. innenfor Næringsmiddelfag fra Norges Landbrukshøgskole (nå Universitet for Miljø og Biovitenskap, UMB) (1996), og Dr. Scient. fra Norges Veterinærhøgskole (2002). Forskningstema var mugg i osteproduksjonen og hovedfag var Næringsmiddelhygiene.
Efficient Reduction of Food Related Mould Spores on Surfaces by Hydrogen Peroxide Mist
Kure, Cathrine Finne; Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond
2021
Schirmer, Bjørn Christian; Sørheim, Oddvin; Skaar, Ida; Kure, Cathrine Finne
2020
Kure, Cathrine F.; Axelsson, Lars Torsten; Carlehög, Mats; Måge, Ingrid; Jensen, Merete Rusås; Holck, Askild Lorentz
2020
The fungal problem in cheese industry
Kure, Cathrine F.; Skaar, Ida
2019
How open is food innovation? -The crispbread case
Grimsby, Gard Sveinung; Kure, Cathrine F.
2019
Cleaning of conveyor belt materials using ultrasound in a thin layer of water
Axelsson, Lars; Holck, Askild lorentz; Rud, Ida; Samah, D; Tierce, P; Favre, M; Kure, Cathrine F.
2013
A HACCP plan for mycotoxigenic hazards associated with dry-cured meat production processes
Asefa, Dereje; Kure, Cathrine F.; Gjerde, Ragnhild O.; Langsrud, Solveig; Omer, Mohamed; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2011
Asefa, Dereje; Kure, Cathrine F.; Gjerde, Ragnhild O.; Omer, MK; Langsrud, Solveig; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2010
Moulds contaminants on Norwegian dry-cured meat products
Asefa, Dereje; Gjerde, Ragnhild O.; Sidhu, Maan S; Langsrud, Solveig; Kure, Cathrine F.; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2009
Utfordringer med mugg. Hovedsaken: Mugg og spekematproduksjon
Langsrud, Solveig; Kure, Cathrine F.; Asefa, Dereje T.; Skaar, Ida; Nesbakken, Truls; Abdella, Mohamed
2009
Yeast diversity and dynamics in the production processes of Norwegian dry-cured meat products
Asefa, Dereje; Møretrø, Trond; Gjerde, Ragnhild O.; Langsrud, Solveig; Kure, Cathrine F.; Sidhu, Maan Singh; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2009
Asefa, Dereje; Langsrud, Solveig; Gjerde, Ragnhild O.; Kure, Cathrine F.; Sidhu, Maan Singh; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2009
Mould contaminants on Norwegian dry-cured meat products
Asefa, Dereje T.; Gjerde, Ragnhild O.; Sidhu, Maan Singh; Langsrud, Solveig; Kure, Cathrine F.; Nesbakken, Truls; Skaar, Ida
2009
Kure, Cathrine F.; Borch, Elisabeth; Karlsson, Ingela; Homleid, Jens Petter; Langsrud, Solveig
2008
Kure, Cathrine F.; Abeln, E.; Holst-Jensen, Arne ; Skaar, Ida
2002
Mould contaminants on Jarlsberg and Norvegia cheese-blocks from four factories
Kure, Cathrine F.; Wasteson, Yngvild; Brendehaug, Johanne; Skaar, Ida
2001
Mould growth on the Norwegian semi-hard cheeses Norvegia and Jarlsberg
Kure, Cathrine F.; Skaar, Ida
2000
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Hovedmål med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.