Relatert innhold

  • CV
  • Publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Bjørn Tore Rotabakk

Fagområde Jeg heter Bjørn Tore Rotabakk, og jobber som forsker ved Nofima, Stavanger. Jeg startet som stipendiat i august 2004, og fullførte min doktorgrad høsten 2007 ved universitetet for miljø og biovitenskap UMB. Doktorgraden omhandlet modifisert atmosfære pakking, og alternative metoder for å minke pakkevolum og øke holdbarheten. Jeg jobber i all hovedsak med kvalitet og holdbarhet, samt pakking og emballasje. Utdanning Min teoretiske bakgrunn er fra Høgskolen i Sør Trøndelag, der jeg ble utdannet til Næringsmiddelteknolog (3 år), og etterpå gikk jeg to år på Norges Landbrukshøgskole (nå UMB) der jeg ble Næringsmiddel kandidat. Før jeg ble stipendiat, har jeg jobbet ved Tine, Sortland videregående skole, og Høgskolen i Ålesund.

Bjørn Tore Rotabakk har 46 publikasjoner ved Nofima:

En populær partner i utlandet

Rotabakk, Bjørn Tore; Pedersen, Magnar

2019

Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport

Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav

2019

Physiochemical and Microbiological Quality of Lightly Processed Salmon (Salmo salar L.) Stored Under Modified Atmosphere

Abel, Nanna Louise; Rotabakk, Bjørn Tore; Rustad, Turid; Ahlsen, Vidar B.; Lerfall, Jørgen

2019

Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet

Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin

2019

Fiskekakenes innerste hemmeligheter

Rotabakk, Bjørn Tore; Iversen, Stian Gjerstad

2018

Quality characteristics and consumer acceptance of diploid and triploid cold smoked Atlantic salmon reared at 5, 10 and 15 C

Lerfall, Jørgen; Skuland, Aase Vorre; Skare, Even Flønes; Hasli, Pål Rune; Rotabakk, Bjørn Tore

2017

A comparative study of diploid versus triploid Atlantic salmon (Salmo salar L.). The effects of rearing temperatures (5, 10 and 15 °C) on raw material characteristics and storage quality

Lerfall, Jørgen; Hasli, Pål Rune; Skare, Even Flønes; Olsen, Rolf Erik; Rotabakk, Bjørn Tore; Roth, Bjørn; Slinde, Erik; Egelandsdal, Bjørg Tordis

2017

Shelf life of snow crab clusters (Chioneocetes opilio) stored at 0 and 4 °C

Lorentzen, Grete Elisabeth; Rotabakk, Bjørn Tore; Olsen, Stein Harris; Skuland, Aase Vorre; Siikavuopio, Sten Ivar

2016

Effect of Transport Packaging and Repackaging into Modified Atmosphere on Shelf Life and Quality of Thawed Atlantic Cod Loins

Hansen, Anlaug Ådland; Rødbotten, Marit; Lea, Per; Rotabakk, Bjørn Tore; Birkeland, Sveinung; Pettersen, Marit Kvalvåg

2015

Forlengelse av prerigortid for laks ved superkjøling

Nordtvedt, Tom Ståle; Tobiassen, Torbjørn; Rotabakk, Bjørn Tore

2015

Pre-mortem stress and the subsequent effect on flesh quality of pre-rigor filleted Atlantic salmon (Salmo salar L.) during ice storage

Lerfall, Jørgen; Roth, Bjørn; Skare, Even Flønes; Henriksen, Aksel; Betten, Tore; Dziatkowiak-Stefaniak, Magdalena; Rotabakk, Bjørn Tore

2015

Effect of different modified atmospheric packaging (MAP) gaseous combinations on Campylobacter and the shelf-life of chilled poultry fillets

Meredith, H; Valdramidis, Vasilis P; Rotabakk, Bjørn Tore; Sivertsvik, Morten; McDowell, D.A.; Bolton, D.J.

2014

Determination of the shelf life of cluster of the red king crab (Paralithodes camtschaticus) during chilled storage

Lorentzen, Grete Elisabeth; Skuland, Aase Vorre; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn Tore

2014

Extruded polymer films for optimal enzyme-catalyzed oxygen scavenging

Johansson, Kristin; Kotkamo, Sami; Rotabakk, Bjørn Tore; Johansson, Caisa; Kuusipalo, Jurkka; Jönsson, Leif J.; Järnström, Lars

2014

Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet

Herland, Hilde; Joensen, Sjurdur; Rotabakk, Bjørn Tore

2014

ENZYCOAT II - Enzymes embedded in barrier coatings for active packaging

Järnström, Lars; Johansson, Kristin; Jönsson, Leif; Winestrand, Sandra; Chatterjee, R; Nielsen, Tim; Antvorskov, Helle; Rotabakk, Bjørn Tore; Gudmundsson, Magnus; Kuusipalo, Jurkka; Kotkamo, Sami; Christophliemk, Hanna; Weber, Achim; Walles, Heike; Thude, Sibylle; Engl, Jasmin; Herz, Marion; Forsgren, Gunnar

2013

Gassmetting av sous-vide laks

Rotabakk, Bjørn Tore; Løvdal, Trond Karsten; Skipnes, Dagbjørn

2013

Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe

Lorentzen, Grete Elisabeth; Skuland, Aase vorre; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T

2013

Advances in bulk packaging for the transport of fresh fish

Hansen, Anlaug ådland; Svanes, Erik; Hanssen, Ole Jørgen; Vold, Mie; Rotabakk, Bjørn T

2012

Bunn til Munn

Rotabakk, Bjørn Tore; Skogedal, Camilla Rostad

2008

Using electricity as a tool in quality studies of Atlantic salmon

Roth, Bjørn; Øines, Sigurd; Rotabakk, Bjørn Tore; Birkeland, Sveinung

2008

Ny forsking fører til redusert emballasjevolum

Rotabakk, Bjørn Tore; Sivertsvik, Morten

2007

AR.03.07 ”Fra Bunn til Munn” State of the art, November 2007

Vold, Mie; Svanes, Erik; Hanssen, Ole Jørgen; Skogedal, Camilla Rostad; Sivertsvik, Morten; Rotabakk, Bjørn Tore; Kjærnsrød, Steinar; Gunnarson, Bengt

2007