
+47 930 03 741
+47 64 97 04 51
anette.wold.asli@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/anette-wold-asli/
Senioringeniør
+47 930 03 741
+47 64 97 04 51
anette.wold.asli@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Senioringeniør
Jeg holder til i avdeling for Trygg og holdbar mat, Ås, hvor jeg er ansatt som senioringeniør innenfor fagfeltet mikrobiologi, både bakterier og sopp. Metodene jeg bruker er tradisjonelle mikrobiologiske metoder og genteknologi. Jeg er utdannet høgskolekandidat i bioteknologi og har en Cand.mag.grad i miljøteknologi. Jeg har arbeidet for Nofima siden 2007. Tidligere arbeidet jeg ved Norges veterinærhøgskole.
Heir, Even; Moen, Birgitte; Åsli, Anette Wold; Sunde, Marianne; Langsrud, Solveig
2021
Dishwashing sponges and brushes: Consumer practices and bacterial growth and survival
Møretrø, Trond; Moen, Birgitte; Almli, Valerie Lengard; Teixeira, Paula; Ferreira, Vânia B.; Åsli, Anette Wold; Nilsen, Charlotte; Langsrud, Solveig
2021
Shapaval, Volha; Møretrø, Trond; Åsli, Anette Wold; Suso, Henri-Pierre; Schmitt, J; Lillehaug, D.; Kohler, Achim
2017
FTIR spectroscopic characterization of differently cultivated food related yeasts
Shapaval, Volha; Walczak, Beata; Gognies, Sabine; Møretrø, Trond; Suso, Henri-Pierre; Åsli, Anette Wold; Belarbi, Abdelkader; Kohler, Achim
2013
Characterization of food spoilage fungi by FTIR spectroscopy
Shapaval, Volha; Schmitt, J.; Møretrø, Trond; Suso, HP; Skaar, Ida; Åsli, Anette Wold; Lillehaug, Dag; Kohler, Achim
2013
Habimana, Olivier; Heir, Even; Langsrud, Solveig; Åsli, Anette Wold; Møretrø, Trond
2010
Shapaval, Volha; Møretrø, Trond; Suso, Henri-Pierre; Åsli, Anette Wold; Schmitt, Jurgen; Lillehaug, Dag; Martens, Harald; Böcker, Ulrike; Kohler, Achim
2010
1. april 2019 – 31. mars 2023
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet vil fokusere på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.
21. mars 2017 – 31. desember 2020
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. juni 2016 – 30. juni 2020
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
1. juni 2016 – 30. september 2020
I EcoSorb prosjektet utvikles en ny type mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.