Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi André Løvaas

Jeg er utdannet bakersvenn og jobber under avdeling Mat og Helse i Nofimas eget prøvebakeri bakeri på Ås. Her spenner arbeidsdagen seg fra å jobbe inn mot store forskningsprosjekter innen cerealfag til å
hjelpe bedrifter med produktutvikling, forbedring og kvalitetssikring.
I tillegg til forskningen jobber jeg også mye med kunnskapsoverføring i form av kurs som spenner fra diplombakerutdannelsen for faglærte bakere med fartstid i bransjen, til praktiske bakekurs og
besøksordning for småskala og lokalmatprodusenter.
Som baker har jeg lang erfaring fra bakerbransjen, jeg har jobbet i møllebaransjen og er i tillegg til jobben her på Nofima trener for Det Norske Baker og Konditorlandslaget.

André har 20 andre publikasjoner i Cristin:

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Begriper vi begrepet?

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Spelt

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Enkorn

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Svedjerug

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Bygg

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Kjempedurum

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Dala landhvete og Ølandshvete

Løvaas, André; Uhlen, Anne Kjersti; 2018: Emmer

Aale Hægermark, Wenche; Løvaas, André; Hersleth, Stine Alm; 2017: Blant wienerbrød, brioche og scones

Hersleth, Stine Alm; Løvaas, André; 2017: Telemarkskling vil erobre Norge

Løvaas, André; 2016: Autolyse - kulinarisk bakemagi

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2016: Barley food product Development NPA CAV Diary Number 304-8673-2014 Northern Periphery and Arctic Program Northern Cereals – New Markets for a Changing Environment

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; Hersleth, Stine Alm; Gonera, Antje; 2016: Produktutviklingskurs hos Nofima, Baker og Konditor

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Barley for food – Barley food product development

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Bygg til mat i nord; Bruk Nordnorsk bygg i produktutviklingen!

Løvaas, André; 2015: Syre og sødme

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Nytt marked med bygg

Løvaas, André; 2014: Bakerens prosent

Løvaas, André; 2014: Hvordan senke saltmengden og bevare smaken?

Løvaas, André; 2013: Julebakst