Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi André Løvaas

Jeg er utdannet bakersvenn og jobber under avdeling Mat og Helse i Nofimas eget prøvebakeri bakeri på Ås. Her spenner arbeidsdagen seg fra å jobbe inn mot store forskningsprosjekter innen cerealfag til å
hjelpe bedrifter med produktutvikling, forbedring og kvalitetssikring.
I tillegg til forskningen jobber jeg også mye med kunnskapsoverføring i form av kurs som spenner fra diplombakerutdannelsen for faglærte bakere med fartstid i bransjen, til praktiske bakekurs og
besøksordning for småskala og lokalmatprodusenter.
Som baker har jeg lang erfaring fra bakerbransjen, jeg har jobbet i møllebaransjen og er i tillegg til jobben her på Nofima trener for Det Norske Bakerlandslaget.

André har 18 andre publikasjoner i Cristin:

Løvaas, André; 2016: Autolyse - kulinarisk bakemagi

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2016: Barley food product Development NPA CAV Diary Number 304-8673-2014 Northern Periphery and Arctic Program Northern Cereals – New Markets for a Changing Environment

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; Hersleth, Stine Alm; Gonera, Antje; 2016: Produktutviklingskurs hos Nofima, Baker og Konditor

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Barley for food – Barley food product development

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Bygg til mat i nord; Bruk Nordnorsk bygg i produktutviklingen!

Rieder, Anne; Ballance, Simon; Løvaas, André; Knutsen, Svein Halvor; 2015: Minimizing molecular weight reduction of β-glucan during barley bread production

Løvaas, André; 2015: Syre og sødme

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: BYGG – Trendy og sunn tradisjon

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Glutenfri produktoptimalisering og produktutvikling, presentasjon og rapport, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Glutenfri surdeig – basert på utvalgte råvarer, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Mer næringsverdi og lenger holdbarhet av glutenfrie bakeri produkter, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Nytt marked med bygg

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Utvikling av naturlige grove brød med minimal bruk av bakehjelpemidler, presentasjon og rapport

Løvaas, André; Knutsen, Svein Halvor; 2014: Forskning rundt cereal og fiber

Løvaas, André; 2014: Bakerens prosent

Løvaas, André; 2014: Hvordan senke saltmengden og bevare smaken?

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2014: Utvikling av glutenfri lompe

Løvaas, André; 2013: Julebakst