Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi Aase Vorre Skuland

Forskningsområder Jeg har vært ansatt i Nofima siden 1994 og arbeider med mange problemstillinger knyttet til produktutvikling av næringsmidler. Jeg arbeider i tett dialog med industribedrifter for utvikling av nye måltidskonsepter og optimalisering av sensoriske egenskaper i produktene. Jeg har ansvar for sensoriske analyser og forbrukertester ved Nofima i Stavanger. Jeg er prosjektleder i den nasjonale satsingen «Kompetansenettverket for lokalmat, Sør» – et tiltak inn under Utviklingsprogrammet for lokalmat og grønt reiseliv, støttet fra Innovasjon Norge. Her jobbes det med matfaglige utfordringer hos mindre bedrifter (<10 ansatte) som ønsker å styrke sin posisjon i markedet. Utdannelse Jeg har mastergrad i næringsmiddelfag fra Norgesmiljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Aase Vorre har 11 vitenskapelige publikasjoner i Cristin:

Lorentzen, Grete Elisabeth; Rotabakk, Bjørn T; Olsen, Stein Harris; Vorre, Aase; Siikavuopio, Sten Ivar; 2016: Shelf life of snow crab clusters (Chioneocetes opilio) stored at 0 and 4 °C

Roos, Gun; Hansen, Kai Victor; Vorre, Aase; 2016: Consumers, Norwegian food and belonging: a qualitative study

Altintzoglou, Themistoklis; Vorre, Aase; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; 2015: Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal

Olsen, Nina Veflen; Altintzoglou, Themistoklis; Almli, Valerie Lengard; Hersleth, Margrethe; Vorre, Aase; Honkanen, Pirjo; 2015: Dish composition: children’s mental representation and expected liking

Lorentzen, Grete Elisabeth; Vorre, Aase; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T; 2014: Determination of the shelf life of cluster of the red king crab (Paralithodes camtschaticus) during chilled storage

Roth, Bjørn; Kramer, Lene; Vorre, Aase; Løvdal, Trond Karsten; Øines, Sigurd; Foss, Atle; Imsland, Albert; 2014: The shelf life of farmed turbot (Scophthalmus maximus)

Onozaka, Yuko; Melbye, Elisabeth Lind; Vorre, Aase; Hansen, Håvard; 2014: Consumer Intentions to Buy Front-of-Pack Nutrition Labeled Food Products: The Moderating Effects of Personality Differences

Aaraas, Ragnhild; Hernar, I.J; Vorre, Aase; Bergslien, Helge; Lunestad, Bjørn-Tore; Skeie, Siv B.; Slinde, Erik; Mortensen, Stein; 2004: Sensory, Histological, and Bacteriological Changes in Flat Oysters, Ostrea edulis L., during Different Storage Conditions

Rosnes, Jan Thomas; Vorre, Aase; Folkvord, Lindis; Hovda, Margrethe; Fjæra, Svein Olav; Skjervold, Per Olav; 2003: Effects of pre-, in- and post-rigor filleted Atlantic salmon (Salmo salar)on microbial spoilage and quality characteristics during chilled storage

Skjervold, Per Olav; Rørå, Anna Maria Bencze; Fjæra, Svein Olav; Vegusdal, Anne; Vorre, Aase; Vorre, Aase; Einen, Olai; 2001: Effects of pre-, in-, or post-rigor filleting of live chilled Atlantic salmon

Skjervold, Per Olav; Rørå, Anna Maria Bencze; Fjæra, Svein Olav; Vegusdal, Anne; Vorre, Aase; Vorre, Aase; Einen, Olai; 2001: Effects of pre-, in- or post-rigor filleting of live chilled Atlantic salmon

Aase Vorre har 14 andre publikasjoner i Cristin:

Rotabakk, Bjørn T; Vorre, Aase; Skare, Even Flønes; Hasli, Pål Rune; Lerfall, Jørgen; 2016: Consumer test for smoked salmon from diploid and triploid Atlantic salmon (Salmo salar)

Roos, Gun; Hansen, Håvard; Hansen, Kai Victor; Vorre, Aase; 2015: What is Norwegian Food to Norwegian consumers? A study of food, nationhood and the marketplace

Helland, Merete Hagen; Vorre, Aase; 2015: Cola og skolebolle...eller salat til lunsj i videregående skole?

Altintzoglou, Themistoklis; Vorre, Aase; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; 2014: I chose it, therefore I like it; cognitive dissonance increases liking of fish by Norwegian children

Kramer, Lene; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Stormo, Svein Kristian; Vorre, Aase; 2014: Minimal processing of cod results in a prolonged shelf life than unprocessed and less quality change than pasteurized.

Vorre, Aase; 2014: Sensorisk test: Hvordan oppleves tekstur etter varmebehandling, praktisk betydning for smak?

Altintzoglou, Themistoklis; Vorre, Aase; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; 2013: The effect of choice possibility on the evaluation of fish by Norwegian children

Lorentzen, Grete Elisabeth; Vorre, Aase; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T; 2013: Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe

Lorentzen, Grete Elisabeth; Vorre, Aase; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T; 2013: Bestemmelse av holdbarhet på kokt kjølt cluster av kongekrabbe

Lorentzen, Grete Elisabeth; Vorre, Aase; Sone, Izumi; Johnsen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T; 2013: Clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) – a determination of its shelf life

Altintzoglou, Themistoklis; Olsen, Nina Veflen; Olsen, Nina Veflen; Hersleth, Margrethe; Vorre, Aase; Honkanen, Pirjo; 2012: Norwegian children’s associations to different meals based on meat, fish and vegetables; an explorative study

Hansen, Kai Victor; Kraggerud, Hilde; Vorre, Aase; 2011: Metodeutvikling for måltidsopplevelse - Sluttrapport

Øines, Sigurd; Vorre, Aase; 2010: Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter

Rosnes, Jan Thomas; Rosnes, Jan Thomas; Vorre, Aase; Vorre, Aase; Folkvord, Lindis; Hovda, Margrethe; Fjæra, Svein Olav; Skjervold, Per Olav; 1999: Microbiological quality of pre- and post-rigor processed salmon (Salmo salar)