
+47 450 15 282
+47 51 84 46 93
aase.vorre.skuland@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
https://nofima.no/person/aase-vorre-skuland/
Forsker
+47 450 15 282
+47 51 84 46 93
aase.vorre.skuland@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Stavanger
Forsker
Forskningsområder Jeg har vært ansatt i Nofima siden 1994 og arbeider med mange problemstillinger knyttet til produktutvikling av næringsmidler. Jeg arbeider i tett dialog med industribedrifter for utvikling av nye måltidskonsepter og optimalisering av sensoriske egenskaper i produktene. Jeg har ansvar for sensoriske analyser og forbrukertester ved Nofima i Stavanger. Jeg er prosjektleder i den nasjonale satsingen «Kompetansenettverket for lokalmat, Sør» – et tiltak inn under Utviklingsprogrammet for lokalmat og grønt reiseliv, støttet fra Innovasjon Norge. Her jobbes det med matfaglige utfordringer hos mindre bedrifter (<10 ansatte) som ønsker å styrke sin posisjon i markedet. Utdannelse Jeg har mastergrad i næringsmiddelfag fra Norgesmiljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Hvilken mat vil du trenge når du blir syk eller gammel?
Rosnes, Jan Thomas; Skuland, Aase Vorre; Iversen, Stian Gjerstad
2020
Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet
Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin
2019
Skåra, Torstein; Sone, Izumi; Skuland, Aase Vorre
2018
Modeling-assisted minimal heat processing of Atlantic cod (Gadus morhua)
Stormo, Svein Kristian; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Skuland, Aase Vorre; Heia, Karsten; Skåra, Torstein
2017
Lerfall, Jørgen; Skuland, Aase Vorre; Skare, Even Flønes; Hasli, Pål Rune; Rotabakk, Bjørn Tore
2017
Utvikling og optimalisering av makrellfiletering
Sone, Izumi; Skåra, Torstein; Skuland, Aase Vorre
2017
Hersleth, Stine Alm; Skuland, Aase Vorre; Martinsen, Berit Karoline
2016
Consumers, Norwegian food and belonging: a qualitative study
Roos, Gun; Hansen, Kai Victor; Skuland, Aase Vorre
2016
Shelf life of snow crab clusters (Chioneocetes opilio) stored at 0 and 4 °C
Lorentzen, Grete Elisabeth; Rotabakk, Bjørn Tore; Olsen, Stein Harris; Skuland, Aase Vorre; Siikavuopio, Sten Ivar
2016
Dish composition: children’s mental representation and expected liking
Olsen, Nina Veflen; Altintzoglou, Themistoklis; Almli, Valerie Lengard; Hersleth, Margrethe; Skuland, Aase Vorre; Honkanen, Pirjo
2015
Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal
Altintzoglou, Themistoklis; Skuland, Aase Vorre; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo
2015
The shelf life of farmed turbot (Scophthalmus maximus)
Roth, Bjørn; Kramer, Lene; Skuland, Aase Vorre; Løvdal, Trond ; Øines, Sigurd; Foss, Atle; Imsland, Albert
2014
Lorentzen, Grete Elisabeth; Skuland, Aase Vorre; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn Tore
2014
Onozaka, Yuko; Melbye, Elisabeth Lind; Skuland, Aase Vorre; Hansen, Håvard
2014
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe
Lorentzen, Grete Elisabeth; Skuland, Aase vorre; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T
2013
Metodeutvikling for måltidsopplevelse - Sluttrapport
Hansen, Kai Victor; Kraggerud, Hilde; Vorre, Aase
2011
Øines, Sigurd; Skuland, Aase Vorre
2010
Aaraas, Ragnhild; Hernar, I.J; Vorre, Aase; Bergslien, Helge; Lunestad, Bjørn-Tore; Skeie, Siv B.; Slinde, Erik; Mortensen, Stein
2004
Rosnes, Jan Thomas; Vorre, Aase ; Folkvord, Lindis; Hovda, Margrethe; Fjæra, Svein Olav; Skjervold, Per Olav
2003
Effects of pre-, in-, or post-rigor filleting of live chilled Atlantic salmon
Skjervold, Per Olav; Rørå, Anna Maria Bencze; Fjæra, Svein Olav; Vegusdal, Anne; Vorre, Aase; Einen, Olai
2001
Effects of pre-, in- or post-rigor filleting of live chilled Atlantic salmon
Skjervold, Per Olav; Rørå, Anna Maria Bencze; Fjæra, Svein Olav; Vegusdal, Anne; Vorre, Aase; Einen, Olai
2001
1. april 2018 – 31. mars 2021
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.