Deltakelse i næringsklynger
Innovasjon Norges Klyngeprogram finansierer samarbeid mellom næringsliv, kunnskapsmiljøer og offentlige utviklingsaktører. Næringsklyngene skal bidra til verdiskaping gjennom bærekraftig innovasjon.
Norwegian Innovation Clusters
«Norwegian Innovation Clusters» er statlig finansierte klyngeprogram som skal bidra til verdiskaping gjennom innovasjon.
Les mer om programmet og de ulike klyngene på Innovasjon Norges nettsider.
Nofima deltar i en rekke næringsklynger:
Klyngen består av over 100 virksomheter og har bærekraftig matproduksjon i sjø som sitt fokusområde. Klyngen jobber spesielt for økt verdiskaping i leverandørindustrien til den norske havbrukssektoren.
Kontaktpersoner i Nofima: Turid Synnøve Aas og Åsa Maria Espmark
NCE Blue Legasea skal være en katalysator for unikt tverrsektorielt samarbeid, for å styrke verdiskaping og konkurransekraft for medlemsbedriftene og fiskerinasjonen Norge.
Kontaktperson i Nofima: Ragnhild Dragøy
Formålet med klyngen er å styrke konkurranseevnen til norsk bioøkonomi, nasjonalt og internasjonalt, og å fungere som et utstillingsvindu for tjenester og teknologier utviklet i Norge for et globalt marked.
Kontaktperson i Nofima: Camilla Røsjø
Målet er å bidra til bærekraftig vekst i sjømatnæringen, gjennom fokus på innovasjon.
Kontaktperson i Nofima: Bente Torstensen
Klyngen skal fasilitere samhandling og utvikling i emballasjens verdikjede for å redusere sirkulære blokkeringer og styrke innovasjon og utvikling av eksisterende og nye markeder. Klyngen har 45 medlemmer og en rekke samarbeidspartnere.
Kontaktperson i Nofima: Helga Næs
Klyngen jobber for å utvikle helårlig virksomhet og stabil råstofftilgang til markedet. Klyngen er en sammenslåing av de tidligere klyngene Arena Torsk og Arena Fish 365.
Kontaktperson i Nofima: Magnar Pedersen
Klyngen har over 100 medlemsbedrifter og har som mål å være best på teknologiutvikling som gir nytt matproduserende areal på land eller i sjø.
Kontaktperson i Nofima: Bente Torstensen
Øvrige næringsnettverk
Et kunnskapsnav for blå bioøkonomi som jobber for økt verdiskaping innen bioteknologi og biomarine næringer i Nord-Norge. Klyngen består av 26 medlemsbedrifter.
Kontaktperson i Nofima: Ragnhild Dragøy
Næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.
Kontaktperson i Nofima: Kristin Hollung
Målet er å synliggjøre behov og løsningsmodeller for å styrke bærekraftig sameksistens mellom havbruksnæringen og andre berørte samfunns-, nærings- og miljøinteressenter.
Kontaktperson i Nofima: Hilde Toften
Nasjonalt nettverk for torskeoppdrett
Et nettverk av 25 medlemsbedrifter samarbeider om å få til en reetablering av yngelbasert torskeoppdrett.
Kontaktperson i Nofima: Øyvind J. Hansen
Også kalt S-Food, et bedriftsnettverk for mat- og servicebransjen med fokus på å finne bærekraftige løsninger sammen.
Kontaktperson i Nofima: Margrethe Hersleth