Nyhetsarkiv

1054 artikler i nyhetsarkivet

Gjennombrudd for steril oppdrettslaks

Etter ti års forskning har Nofima knekket koden for hvordan oppdrettere kan produsere steril laks. Allerede under eggstadiet påvirkes et viktig protein, slik at laksen ikke blir i stand til å produsere kjønnsceller.

Kunnskapsnav om hav og Arktis

I statsbudsjettet for 2018 foreslår regjeringen å bevilge fem millioner til et nytt senter for hav og arktiske spørsmål. Senteret legges til Tromsø og Nofima skal ha sekretariatet.

Lokker kunder med fersk torsk

I Norge lokkes kundene med billige sesongprodukter som ribbe til jul, lammelår til påske, eller norske jordbær på sommeren. I Spania trekker fersk norsk torsk kundene til butikkene – der kvaliteten er viktigere enn prisen.

Fremtidens emballering

Torsdag var rundt 70 bransjefolk innen emballasje og matsvinn samlet i FoodTechs lokaler på Kalbakken. Der fikk de høre om utvikling og innovasjon innen emballering, hva som gjøres for å redusere matsvinnet og forbrukernes holdninger til så vel matsvinn som emballasje.

Riktig kommunikasjon ved matskandaler

Er mistanken sådd om at en matvare kan være skadelig, hjelper det lite om faren faktisk ikke er reell. Det kan koste matprodusentene dyrt. Nofima har forsket på hvordan man bør kommunisere med engstelige forbrukere.

Matglede for gane, hjerte og hjerne

Kunnskap om mat kan øke matgleden. Det mener Sissel Beate Rønning. Hun lover deg både mat og glede om du kommer til Ås under Forskningsdagene.