Nyhetsarkiv

1226 artikler i nyhetsarkivet

Hva slags kjøtt spiser vi i 2040?

Vi blir stadig flere folk her på jorda. Et sentralt spørsmål er: Hvordan produsere bærekraftig mat til alle disse menneskene. Er dyrket kjøtt en del av løsningen?

Plantebasert – mat i tiden

Det viste seg at tittelen på fagdagen; Plantebasert – mat i tiden, stemte godt med virkeligheten. Interessen og engasjementet var stort da drøyt 60 personer fra ulike deler av matbransjen samlet seg hos Nofima.

Det norske hvete-eventyret

Forskning for å sikre at norsk hvete går til mat har pågått i mange tiår. Det har gitt god uttelling. I gode år kan drøyt 70 prosent av hveten brukes til baking.

Mellomstore lakseoppdrettere «vant»

I 2017 ble det etablert et nytt system for tildeling av produksjonskapasitet for oppdrettslaks. I 2018 ble det for første gang brukt. Flere hadde på forhånd fryktet at det skulle favorisere de store oppdretterne, men Nofimas evaluering finner at det var de mellomstore som økte sin andel, på bekostning av både små og store oppdrettere.