Arkiv for «Trygg og holdbar mat»

Viser 1–10 av 140

Kurs i pakking av kjøt

Program kommer senere. Kursdag 1 starter opp ca. kl. 11 og kursdag 2 avsluttes ca. kl. 15.

Pakking av spekepølse – korleis ta vare på farge og smak?

Misfarging Spekepølser inneheld fargestoffet myoglobin, som kombinert med nitritt og pH-seinking gjev ein raud-rosa farge på ferdig pølse. Mesteparten av norske spekepølser blir slica og pakka i gass. Denne gassen består som regel av enten rein nitrogen, eller ei blanding av nitrogen og litt karbondioksid. Men under pakking vil det alltid komma inn litt luft […]

Riktig kommunikasjon ved matskandaler

Er mistanken sådd om at en matvare kan være skadelig, hjelper det lite om faren faktisk ikke er reell. Det kan koste matprodusentene dyrt. Nofima har forsket på hvordan man bør kommunisere med engstelige forbrukere.

Viser 1–10 av 140