Arkiv for «Trygg og holdbar mat»

Viser 1–10 av 132

Levendelagret torsk: Stort potensial for optimal kvalitet

Gjennom levendelagring kan torsken hvile seg skadefri og til topp kvalitet før den slaktes. Hvordan blir denne kvaliteten oppfattet blant kunder og forbrukere i det europeiske markedet? Og hvordan bør norske eksportører og produsenter forholde seg for å kunne oppnå det optimale av verdi for disse produktene?

Bekjempelse av virus i mat

Implementering av tiltak basert på kunnskap om risiko for kontaminering med virus i de ulike leddene i verdikjeden vil redusere risiko for virussmitte og bidra til økt vekst i det norske bærkonsumet. Kunnskap på produsentnivå om hvordan variasjon i for eksempel kvalitet på vanningvann, vanningsmetode, toalettfasiliteter, håndvaskfasiliteter, hanskebruk og smittepotensiale for noro- og hepatitt A […]

Pris til miljørettet emballasje

Med Vartdal Plast som oppdragsgiver har Nofima forsket fram en ny emballasje kalt Superfresh. Med mindre volum og lenger holdbarhet på maten har emballasjen svært positiv for miljøet. Torsdag kveld ble Vartdal Plast tildelt Optimeringsprisen 2015 for produktet.

Viser 1–10 av 132