Arkiv for «Trygg og holdbar mat»

Viser 1–10 av 154

PathoSeq

«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet vil fokusere på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.

Ny kunnskap om trygg matproduksjon

-Generelt er mattryggheten i Norge god, men fremdeles er det mange utbrudd av matbårne sykdommer og behov for kunnskap som gir tryggere mat, sier seniorforsker Askild Holck ved Nofima.

Verdt å vite om kveik

Brygging av øl med utgangspunkt i kveikgjær har blitt svært populært. Gamle tradisjoner blir nå tatt opp og undersøkt med nye øyne og moderne analysemetoder.

Viser 1–10 av 154