Arkiv for «Trygg og holdbar mat»

Viser 1–10 av 182

Mattrygghetsdagen 2020

På Mattrygghetsdagen løfter vi blikket og tar for oss både dagens og morgendagens store mattrygghetsutfordringer. Vi vil vise hvordan nye trender og teknologier, bakterier, virus og antibiotika kan påvirke mattryggheten.

Slik unngår du grønne poteter

Nofima-forsker Hanne Larsen har studert flere ulike potetsorter, under ulike lysforhold og ved ulike lagringstemperaturer. – Jeg ble overrasket over at poteter er såpass følsomme for lys. Nå forsker jeg på hva slags emballasje som må til for å beskytte potetene bedre, sier hun. Oppbevar poteter mørkt og kjølig Det er gjerne mens potetene befinner […]

Ecosorb

De fleste væskeabsorbenter i dagens marked inneholder superabsorberende polymer (SAP) i enten pudder- eller fiberform. Disse har utmerket absorbsjonsevne, men er laget av fossile råstoff. Det overordnede målet I EcoSorb er å utvikle, validere og kommersialisere en ny absorbsjonspad for emballering av ferske matvarer, som er basert på cellulose fra norsk skogråstoff og trygg i […]

MycoSafeBread

Kornbaserte produkter utgjør en stor del av det norske kostholdet, men korn er ofte forurenset med soppgifter (mykotoksiner) som deoxynivalenol (DON). Det gjennomsnittlige forbruket av kornbasert mat hos småbarn er omtrent fem ganger høyere enn for voksne. Nasjonale helseanbefalinger om å øke inntaket av fullkorn på grunn av det høye innholdet av kostfibre, skaper større […]

OptiSalm

Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner. Dette inkluderer valg av relevante salterstattere, innvirkning på sensoriske egenskaper og avklare muligheter for bruk av salterstattere for økt Listeria-kontroll i røkt laks.

Bedre smak med bakterier

Vond lukt og smak på proteinpulver av fisk og myse kan snart være historie. Fermentering med melkesyrebakterier gir lovende resultater.

Norsk mat til nye høyder

Nofima har mål om å bringe norsk matproduksjon et godt skritt videre med tanke på sunnhet, smak,bærekraft, trygghet og kvalitet.

Viser 1–10 av 182