Arkiv for «Trygg og holdbar mat»

Viser 1–10 av 131

Bekjempelse av virus i mat

Implementering av tiltak basert på kunnskap om risiko for kontaminering med virus i de ulike leddene i verdikjeden vil redusere risiko for virussmitte og bidra til økt vekst i det norske bærkonsumet. Kunnskap på produsentnivå om hvordan variasjon i for eksempel kvalitet på vanningvann, vanningsmetode, toalettfasiliteter, håndvaskfasiliteter, hanskebruk og smittepotensiale for noro- og hepatitt A […]

Mattrygghet og HACCP

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.

Pris til miljørettet emballasje

Med Vartdal Plast som oppdragsgiver har Nofima forsket fram en ny emballasje kalt Superfresh. Med mindre volum og lenger holdbarhet på maten har emballasjen svært positiv for miljøet. Torsdag kveld ble Vartdal Plast tildelt Optimeringsprisen 2015 for produktet.

Viser 1–10 av 131