Arkiv for «Råvare og prosess»

Viser 1–10 av 105

Økologiske kjøttvarer – nedskjæring og pølsekurs

Når man skjærer ned en slakteskrott er det viktig å være bevist på hva vi skal bruke de enkelte delene til for å oppnå best mulig produkter og en mest mulig økonomisk nedskjæring, vi gjennomgår de ulike stykker og velger ut råvarer til pølseproduksjon på den påfølgende dagen.

Arktisk mat

Målet med «Arktisk mat»-prosjektet er å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk.

Landbruksrester kan være en gullgruve

Hvert år blir det til overs 415 000 tonn restråstoff i norsk landbruk. Mye benyttes til dyrefôr, men potensialet for hvordan grønnsaksskrell, animalsk fett og kornrester kan brukes bedre er stort.

SunnMat

Målet med dette strategiske forskningsprogrammet er å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.

Viser 1–10 av 105