Arkiv for «Mat og helse»

Viser 11–20 av 140

Nykål er lekker supermat

Nå finner du nykål, også kalt sommerkål i butikkene. Som all annen kål er den en skikkelig næringspakke. Smaken er syrlig, litt søt og bitter og i tillegg er de både sprø og saftige.

Produktutvikler bake-Norge

De holder hver sin loff, men det er andre boller når diplombakerne produktutvikler bake-Norge. En rekke nye og forbedrede produkter er kommet i handelen etter at utdanningen startet for mer enn seks år siden.

Sunnere brød med mindre salt

Mindre salt er viktig for folkehelsen. Spesielt i matvarer det spises mye av. I Nofima jobber forskere med å redusere saltinnholdet i brød.

Urkorn blir til Smakskorn

Hos Økologisk Spesialkorn utvikler de nye helkornprodukter fra gamle kornsorter, basert på resultatene fra prosjektet Smakskorn.

Viser 11–20 av 140