Arkiv for «Mat og helse»

Viser 131–140 av 140

Sunnere og lettere

Nyhetssak
På vegetabilfagdagen – Helt grønn II ble frukt- og grøntsektorens markedsmuligheter, utfordringer, trender og aktuelle forskningsnyheter behørig presentert. Å få frem de umiddelbare helsefordelene med ”5 om dagen” var omkvedet for dagen.

Europeisk sjømatkonferanse

Konferansen favner bredt, men den røde tråden er kvalitet på sjømatprodukter. Den to dagers lange konferansen er inndelt i sesjoner innen Helse og forbruker, Bærekraft, Sjømatprosessering og Ikke-destruktive målemetoder.

Verdens beste olivenoljer

Nå gir vi deg anledningen til å høre en av Italias fremste spesialister innen olivenoljens sensorisk egenskaper. På Nofima Mat onsdag 21. oktober.

Mer norsk olje i omega-3 produkter

Omega-3-markedet har opplevd en sterk vekst de siste årene. Norske produsenter er ledende leverandør av fiskeoljer. Til tross for dette har ikke oljer utvunnet fra norsk råstoff opplevd samme positive utvikling.

Ekspert-testing og faglig påfyll

En oppsummering av årets Cerealfagdag må være: «Forbrukerundersøkelse» på direkten, trender i fokus, nyttig forskning og gode historier fra bransjen.

Hjertebrødet

LHLs hjertebrød er et av de sunneste brødene som finnes på markedet. Havrebrød er, etter den nye brødskalaen, 100% grovt. Brødet har blitt til som følge av et samarbeid mellom bransjen, industri og forskning.

Sunn hurtigmat for ungdom

Ungdom spiser stadig oftere utenfor hjemmet. Og gjerne noe de kan få kjapt og billig, og ta med seg i farta. Men det kryr ikke av sunne alternativer i fastfood-markedet. På tide å gjøre noe, mener nordiske forskere.

Ikke lenger sinke på skinke

Noen vil ha ramsalt spekeskinke, andre vil ha skinken fløyelsmyk og mild. Uansett preferanse vil de ha skinken omtrent lik hver gang. – Problemet er at det er stor variasjon når det gjelder saltinnholdet i spekeskinke, sier Torunn Thauland Håseth.

Tørt og stygt blir saftig og vakkert

Nyhetssak
Vi bør spise mer bygg og havre, for det inneholder så mange sunne godsaker, mener ernæringsekspertene. Men grove brød med havre og bygg blir ofte både tørre og stygge. Nå har forskerne funnet løsningen; en dæsj surdeig!

Viser 131–140 av 140