Arkiv for «Mat og helse»

Viser 1–10 av 107

Blant wienerbrød, brioche og scones

På kurset i midten av mai var de økologiske råvarene i sentrum, og bakeriet var fylt opp av engasjerte og lærevillige produsenter. Kurset som inngår i Økologiprogrammet hadde søtbakst på programmet. – Baking er en verden av produkter der man ved å velge ulike veier fram til målet får ulike produkter. Når det kommer til […]

Brokkoli gjør potetmosen sunnere

Spiser du brokkoli sammen med poteter stiger blodsukkeret mindre og saktere enn hvis du spiser potetene alene. Det er viktig fordi høyt og sterkt varierende blodsukker øker risikoen for både overvekt og diabetes type 2.

Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg

Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge. Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen.

SunnMat

Målet med dette strategiske forskningsprogrammet er å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.

Viser 1–10 av 107