Arkiv for «Mat og helse»

Viser 1–10 av 143

MycoSafeBread

Kornbaserte produkter utgjør en stor del av det norske kostholdet, men korn er ofte forurenset med soppgifter (mykotoksiner) som deoxynivalenol (DON). Det gjennomsnittlige forbruket av kornbasert mat hos småbarn er omtrent fem ganger høyere enn for voksne. Nasjonale helseanbefalinger om å øke inntaket av fullkorn på grunn av det høye innholdet av kostfibre, skaper større […]

Norsk mat til nye høyder

Nofima har mål om å bringe norsk matproduksjon et godt skritt videre med tanke på sunnhet, smak,bærekraft, trygghet og kvalitet.

Kålvekster for enhver smak

Folk vet at grønnsaker og kål er sunt. Men hvorfor har ikke kålvekster hatt samme salgsøkning som løk, tomat og gulrot?

Plantebasert – mat i tiden

Det viste seg at tittelen på fagdagen; Plantebasert – mat i tiden, stemte godt med virkeligheten. Interessen og engasjementet var stort da drøyt 60 personer fra ulike deler av matbransjen samlet seg hos Nofima.

Viser 1–10 av 143