Arkiv for «Mat og helse»

Viser 1–10 av 113

Alder og aldring

Flertallet av de som i dag har passert 67 år føler seg ikke som eldre, og de vil helst ikke bli satt i kategorien eldre. De har vært ute i arbeidslivet og vil gjerne fortsette med samme livsførsel som tidligere.

Cerealfagdagen helt på kornet

Blant de 79 deltakerne var det både store og små bakerier, samt en del representanter fra leverandørene og i særdeleshet fra møllene. Fortsatt har denne dagen et stort potensial, men er på god vei til å befeste sin posisjon etter at det ble blåst liv i denne fagdagen for tre år siden. Ogi rekken de […]

Blant wienerbrød, brioche og scones

På kurset i midten av mai var de økologiske råvarene i sentrum, og bakeriet var fylt opp av engasjerte og lærevillige produsenter. Kurset som inngår i Økologiprogrammet hadde søtbakst på programmet. – Baking er en verden av produkter der man ved å velge ulike veier fram til målet får ulike produkter. Når det kommer til […]

Brokkoli gjør potetmosen sunnere

Spiser du brokkoli sammen med poteter stiger blodsukkeret mindre og saktere enn hvis du spiser potetene alene. Det er viktig fordi høyt og sterkt varierende blodsukker øker risikoen for både overvekt og diabetes type 2.

Viser 1–10 av 113