En ny doktorgrad viser at lakseyngel bør ha moderat vanntemperatur for å utvikle seg best mulig. Kunnskapen er et nyttig verktøy i arbeidet med å gi oppdrettslaksen enda bedre fôr og produksjonsbetingelser.
25. juni 2010
https://nofima.no/nyhet/2010/06/mer-kunnskap-for-bedre-laks/
Viser 71–80 av 82
25. juni 2010
En ny doktorgrad viser at lakseyngel bør ha moderat vanntemperatur for å utvikle seg best mulig. Kunnskapen er et nyttig verktøy i arbeidet med å gi oppdrettslaksen enda bedre fôr og produksjonsbetingelser.
14. mai 2010
Nå utvikles ny teknologi som skal gjøre laksen til rapportør fra dypet av oppdrettsmerda.
8. april 2010
Nyhetssak
Et menneske som går fra å være fysisk inaktiv til å være aktiv, vil statistisk sett få en betydelig helsegevinst. Fiskens fysiologi er ikke så forskjellig fra menneskenes. Man kan derfor spørre seg om ikke trening vil kunne øke robustheten og gi styrket helse også for fisk?
6. april 2010
Nofima har stor pågang fra vaksineprodusenter som ønsker vaksineforsøk.
4. januar 2010
I konkurranse med forskere fra alle fagområder har Marit Seppola blitt tildelt midler over Forskningsrådets ordning for Yngre fremragende forskere.
15. august 2009
Nye vaksineforsøk viser at laksen utvikler mindre skader og oppnår høyere vekst med redusert dose vaksine enn ved full dose vaksine. Mengden virkestoff i vaksinen er den samme.
13. august 2009
Funksjonell genomforskning på laks og andre marine oppdrettsarter har hatt betydelig framgang det siste tiåret og er nå i en fase hvor informasjonen fra sekvenseringsprosjektene må anvendes for å løse de praktiske problemene vi står overfor i næringen.
23. januar 2009
Ny forskning viser at man må være forsiktig med saltbruken ved produksjon av settefisk.
19. september 2008
For mye bruk av sjøvann i settefiskproduksjon kan gi nedsatt vekst og høyere risiko for dødelighet hos oppdrettslaks, viser en ny undersøkelse fra Nofima.
29. april 2008
Chile og Norge er verdens to største oppdrettere av laks. I likhet med Norge har Chile svært gode forutsetninger for å drive fiskeoppdrett, med gode naturgitte forhold og høy kompetanse. Samtidig er det et stort behov for forskning og utvikling for å møte flere av utfordringene chilensk akvakultur står ovenfor.
Viser 71–80 av 82