Nofimaforskere har funnet at når oppdrettslaksen får fôr med mindre omega-3 enn det som er vanlig i dag, blir fileten mindre rød. Stress er også en mulig påvirkningsfaktor forskerne ønsker å studere nærmere.
18. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/gir-stress-og-lite-omega-3-blek-laks/
Viser 41–50 av 82
18. februar 2016
Nofimaforskere har funnet at når oppdrettslaksen får fôr med mindre omega-3 enn det som er vanlig i dag, blir fileten mindre rød. Stress er også en mulig påvirkningsfaktor forskerne ønsker å studere nærmere.
5. februar 2016
«Zero Lice» markerer starten for en felles slagplan fra næringen for å bekjempe lakselus. Dagen før selve North Atlantic Seafood Forum (NASF) starter, inviteres nøkkelspillere i lakseoppdrettsnæringen, forskere og iderike mennesker til å lære av hverandres erfaring og se nye muligheter.
1. februar 2016
Rognkjeks er blitt et viktig våpen i kampen mot lakselus. Dermed kan det bli store mengder av den i norsk oppdrettsnæring. Nå gjelder det å finne nye anvendelsesmuligheter for den lille arbeidsfisken.
28. mai 2015
Fire norske forskningsmiljø, to utenlandske og en rekke industripartnere fra teknologi og oppdrett har nå sparket i gang et senter for innovasjon i lukkede oppdrettsanlegg. Senteret heter CtrlAQUA, og det har 200 millioner kroner og åtte år på seg til å oppfylle sin egen ambisjon om å gjøre lukkede oppdrettssystemer for laks inntil en kilo, til hyllevare.
24. mars 2015
CtrlAQUA er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal legge grunnlag for utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter. Med større kontroll over produksjonsprosessen vil man kunne redusere problemer knyttet til dødelighet og lakselus, samt redusere produksjonstiden for oppdrettslaks.
19. mars 2015
Sunnere, sterkere, større: Slike lakser det vil Oppdretts-Norge ha. Harald Takle er personlig trener for oppdrettslaksen.
5. januar 2015
Kontrollerte smitteforsøk viser at rognkjeks kan være et reservoar for Infeksiøs pankreas nekrose (IPN) virus. Ved sameksistens mellom rognkjeks og laks er det dermed et potensial for smitteoverføring.
19. desember 2014
Hvorfor er det i første fasen i sjø at flest oppdrettslaks dør? Genanalyser forskere har gjort viser at oppdrettslaksens immunforsvar nedreguleres under smoltifisering. Det kan gjøre smolten mer utsatt for sykdom.
15. desember 2014
Forskere vil sortere og trene oppdrettslaks fra startfôring for å gjøre den mer robust til å tåle påkjenninger i sjø.
24. november 2014
Nofima er en av de 17 utvalgte som fredag ble tildelt vertskap for Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Senteret skal bidra til å løse noen av oppdrettsnæringens hovedutfordringer som lus og dødelighet.
Viser 41–50 av 82