Arkiv for «Fangstbasert akvakultur»

Viser 1–10 av 53

Staker ut framtida for norsk fiskerinæring

Det er ikke veldig mange i Norge som lagrer sjømaten levende etter at de har fanget den. Men en formidabel økning i kvalitet for de som gjør det, og markeder som vil betale for kvaliteten, gjør at levendelagring er på frammarsj.

Tunfisk til Rolls-Royce-pris

Verdens største tunfisk – makrellstørja – er havets Rolls-Royce, men har havnasjonen Norge oppfattet dette? Vi fangster 40 tonn av denne tunfisken og leverer den i bulk til nær hermetikkpris. Hadde vi i stedet etter alle kunstens regler slaktet en og en, kunne vi levert den til Rolls-Royce-pris og ikke til prisen for skrapmetall.

Bygger undervannslab for opplevelse

Bare noen centimeter skiller den levende villtorsken du ser på utsiden fra den nydelig tilberedte torsken på tallerkenen din. Om noen år kan du nyte maten i en spektakulær undervannsrestaurant.

Viser 1–10 av 53