Arkiv for «Ernæring og fôrteknologi»

Viser 1–10 av 85

Det 13. norske fiskeernæringsseminar

Nofima har den store ære av å være vertskap for det 13. norske fiskeernæringsseminar, som tradisjonen tro først og fremst vil være en sentral møtearena for både erfarne og yngre forskere samt studenter fra industri og forskningsmiljøer.

Det vil lønne seg å ta vare på proteiner

Utkast fra hvitfiskproduksjon representerer et stort matsvinn. I fjor kastet hav- og kystflåten 210 000 tonn verdifullt torskeavskjær på havet. Det store spørsmålet er hvordan man skal få flåten interessert i å ta vare på dette råstoffet. Representanter fra hvitfiskindustrien sa rett ut på et møte om marine proteiner at det ikke er etterspørsel etter biproduktene, og dermed ikke noen økonomisk motivasjon til å ta vare på dem. Har de rett?

Omega-3 barriere

For å opprettholde god fiskehelse og god fiskevelferd er det viktig at alle vev som utgjør fiskens barrierer mot ytre miljø, fungerer optimalt. Både gjeller, tarm og skinn er i direkte kontakt med det varierende ytre miljøet, inkludert infeksiøse sykdommer. Det er helt essensielt at alle disse vevene er robuste, intakte, og fungerer normalt når miljøet rundt fisken er krevende.

Viser 1–10 av 85