Arkiv for «Ernæring og fôrteknologi»

Viser 1–10 av 94

Avl kan gi mer omega-3 i laks

Nye funn viser at det er forskjeller i arvbarhet mellom de sunne marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA i laks. Dette er viktig kunnskap for de som jobber med avl.

OptiHealth

Målet med OptiHealth er å skaffe vitenskapelig dokumentasjon om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som sikrer laksens vekst og helse under utfordrende miljøforhold i sjøvannsfasen.

Lusemetoder trenger dokumentasjon

En rekke løsninger for å bekjempe lakselus uten bruk av medisin har blitt oppfunnet og tatt i bruk de siste årene, med vekslende hell. Nå har forskere gjennomgått de mest benyttede metodene, og samlet vitenskapelig dokumentasjon og erfaringer fra oppdrettere og leverandører i en rapport. Rapporten foreslår beste praksis utfra dagens kunnskapsstatus, som i noen tilfeller er mangelfull.

Viser 1–10 av 94