Foto: Joe Urrutia © Nofima

Ti forskere fra Nofima på prestisjetung liste

Disse er på Stanfords toppliste over verdens ledende forskere.

Kontaktperson
Portrettbilde av Øyvind Fylling-Jensen

Forskere ved Stanford University publiserte høsten 2020 en prestisjetung rangering over verdens to prosent mest innflytelsesrike forskere innenfor sine felt. Den ser på innflytelse ut fra siteringer gjennom hele forskerløpet.

Rangeringen inneholder totalt 160 000 personer. Ti av disse er, eller har vært, forskere i Nofima.

  • Trygve Gjedrem, avl og genetikk
  • Paula Varela, sensorikk, forbruker og innovasjon
  • Tormod Næs, råvare og prosess
  • Bjarne Gjerde, avl og genetikk
  • Lars Axelsson, trygg og holdbar mat
  • Anna K. Sonesson, avl og genetikk
  • Jens Petter Wold, råvare og prosess
  • Asbjørn Gilberg, marin bioteknologi
  • Erland Austreng, akvadivisjon
  • Grete Skrede, matdivisjon

I tillegg er to andre Nofima-forskere nevnt i rangeringen for mest betydning ut fra siteringer i 2019. Disse er:

  • Solveig Langsrud, trygg og holdbar mat
  • Kathryn E. Anderssen (tidl. Washburn), sjømatindustri

– Sterk forskningseffekt

– At så mange nåværende og tidligere Nofima-forskere er på denne listen sier noe om den sterke forskningseffekten til instituttet. Gjennom tett samarbeid med matnæringene gjør vi kunnskapen om til nye bærekraftige matprodukter og metoder, sier Øyvind Fylling-Jensen.

Stanford-rangeringen bruker data fra siteringsdatabasen Scopus, som inneholder over 8 millioner navn, og sammensatte siteringsindikasjoner, inkludert antall siteringer, H-indeks og medforfatterskap. Ved hjelp av klassifiseringssystemet har de rangert de topp 2% mest siterte forskerne innenfor 22 forskjellige fag og 174 fagområder.

Studien bak rangeringen er publisert i tidsskriftet PLOS Biology (2020). Og listen over forskere du her

Rettelse: I en tidligere versjon av artikkelen sto det at det var ni Nofima-forskere på listen. 

 Avl og genetikk    Marin bioteknologi    Råvare og prosess    Sensorikk, forbruker og innovasjon    Sjømatindustri    Trygg og holdbar mat  

Les mer om:

Relatert innhold