Eget torg for forskning og innovasjon på Aqua Nor

Under årets havbruksmesse Aqua Nor i Trondheim i august, møter du Nofima på Forskningstorget. Forskningstorget er stedet å besøke for deg som er opptatt av forskning og innovasjon for havbruksnæringen.

Kontaktperson
Portrettbilde av Reidun Lilleholt Kraugerud
Reidun Lilleholt Kraugerud

Kommunikasjonsleder Akvakultur
Tlf.: +47 481 97 382
reidun.lilleholt@nofima.no

Nofima-seminar

I tillegg til å presentere forskning på Forskningstorget, inviterer Nofima deg til vårt eget seminar med seks korte foredrag:

  • Tittel: «Where salmon biology meets new technology”
  • Sted: I teltet på festplassen foran inngangen
  • Tid: Tirsdag 20. august kl 13-14.
  • Språk: Engelsk

Forskningstorget arrangeres for andre gang og samler forsknings-, innovasjons- og undervisningsmiljøene som er utstillere på Aqua Nor 2019. Basert på de positive erfaringene med Forskningstorget på Nor-Fishing 2018 der sju miljøer samarbeidet, deltar 14 institusjoner i år. Forskningstorget på Aqua Nor 2019 vil dermed dekke 370 kvadratmeter og bli godt synlig i den splitter nye utstillingshallen i Trondheim Spektrum.

Den offisielle åpningen av Forskningstorget skjer tirsdag 20. august som innledning til en serie korte faglige seminarer. Gjennom sju miniseminarer vil forskere og bedrifter belyse aktuelle temaer med ny, forskningsbasert kunnskap fra ulike miljøer og perspektiver.

Seminarene vil presentere de nyeste resultatene fra forsknings- og innovasjonsprosjekter innenfor temaer som lakselus, ny teknologi, fiskehelse, fôrressurser, markeds- og samfunnsspørsmål, miljøutfordringer og nye muligheter fra havet.

I tilknytning til studentdagen som arrangeres den siste messedagen, vil det være et eget studentarrangement på Forskningstorget.

Møteplass for FoU-spørsmål

Forskningstorget skal være møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med de annonserte miniseminarene, og i mindre, mer uformelle møter på torget eller hos de enkelte utstillerne.

Audun Iversen fra Nofima kommer til å holde presentasjon på Forskningstorget under Aqua Nor. Her fra Nor-Fishing 2018. Foto: Nofima

Alle som er interessert i forskning og innovasjon, inkludert universitetsutdanning innenfor akvakultur, skal vite at det er Forskningstorget som er stedet å oppsøke disse dagene i august. Her treffes ekspertisen på havbruksforskning og -innovasjon fra A til Å. Det gjelder enten du har spørsmål om status for forskningen, konkrete prosjekter eller tips om samarbeid, finansiering og råd om å skrive prosjektsøknader, eller er interessert i informasjon om utdanningsmuligheter.

Forskningstorget – Forskning og innovasjon samler alle FoU-institusjonene blant Aqua Nor-utstillerne. I år vil det si Havforskningsinstituttet, Nofima, Veterinærinstituttet, Akvaplan-niva, NINA (Norsk institutt for naturforskning), NORCE, SINTEF Ocean/NTNU, UiT – Norges arktiske universitet, Nord universitet, NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet), FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering), Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

Du finner oss i Hall A på stand nummer A 125–138.

Detaljert program vil være tilgjengelig på https://www.aqua-nor.no/program-2019-2/

Kontaktpersoner for Forskningstorget:
– Anne Ditlefsen, Forskningsrådet, tlf. 977 53 665
– Maja Bævre-Jensen, FHF, tlf. 995 62 251

 Avl og genetikk    Ernæring og fôrteknologi    Fiskehelse    Markedsforskning    Næringsøkonomi    Produksjonsbiologi  

Relatert innhold