Ny utgave av Mathåndverk

En digital versjon av magasinet for Mathåndverk er nå tilgjengelig. Bak utgivelsen står Kompetansenettverket for Lokalmat. De mange suksesshistorier fra lokalmatprodusentene kan være til stor inspirasjon.

Kontaktperson
Portrettbilde av Stine Alm Hersleth
Stine Alm Hersleth

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 975 41 669
stine.alm.hersleth@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Aase Vorre Skuland

Dette er andre gangen magasinet gis ut (første gang i 2016). Mathåndverk 2018 kan leses både på smarttelefon, lesebrett og pc.

Mathåndverk er et magasin som utgis av de fem kompetansenavene i Kompetansenettverket for Lokalmat. Magasinet ønsker å formidle kunnskap om de matfaglige områdene innen lokalmatproduksjon med fokus på råvarer fra primærlandbruket.

Fra Nofima kommer historiene om
– Telemarksklingen som skal erobre landet,
– Forskning på et av verdens beste øl, fra Lindheim gård
– Holli mølle i rask vekst
– Dyre gård og deres viden kjente eplemost

I tillegg er seniorforsker Einar Risvik intervjuet om hvorfor trøndere må spise gulrøtter fra Trøndelag.

Både nye og etablerte lokalmatprodusenter er målgruppe samt alle som er interesserte i lokalmat og jobber for å fremme norsk, lokalmat i et kommersielt marked. Sakene forteller alt fra hvordan kompetansenettverket jobber, hvem som kan få hjelp i egen bedrift, hvilke kurs som tilbys i Kompetansenettverket, inspirasjonshistorier fra lokalmatprodusenter og fagartikler som gir mer inngående kunnskap om et spesifikt fagfelt. I denne utgaven er det et spesielt fokus på særavgifter som spesielt drikkeprodusenter må forholde seg til.

Fakta om lokalmatprogrammet

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping. Norge er delt inn i fem Kompetansenav som utarbeider tilbud om kurs, seminarer, nettverk, studieturer, hospitering og besøkordning som er tilpasset bedriftenes behov.

Hvilket fylke du bor i avgjør hvilket Kompetansenettverk du tilhører og som det er mest naturlig å ta kontakt med. Tilbudene er imidlertid tilgjengelig for alle uavhengig av hvor du holder til. I tillegg til disse fem regionale Kompetansenavene, tilbyr også Matmerk kompetanse innen markedstjenester for samme målgruppe. Innovasjon Norge er nasjonal koordinator for kompetansenettverkene.

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Les mer om:

Relatert innhold