Kjølig lagring avgjørende for lang holdbarhet på klippfisk
Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.
Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.
Forskning gjennomført av Nofima viser at holdbarheten til klippfisk er avhengig av temperatur, vanninnhold i fisken, luftfuktighet, emballering og antall rødmidd.
Dokumentasjon som viser holdbarheten for klippfisk har ikke eksistert tidligere. Dette var noe næringen etterspurte siden det i noen markeder er mangelfull kjølelagring. Dette var bakgrunn for at Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) prioriterte å finansiere dette prosjektet.
For å enkelt illustrere resultatene ovenfor næringsaktører og kunder, næringsorganisasjoner og myndigheter har det blitt laget en video som omhandler holdbarheten til klippfisk. Fem års forskning oppsummert på to minutter:
Denne dokumentasjon gir mindre risiko ved klippfiskhandel og eksport.