Våre lagringsforsøk dokumenterer at kjølig lagring gir lang holdbarhet på klippfisk.
Våre lagringsforsøk dokumenterer at kjølig lagring gir lang holdbarhet på klippfisk.

Kjølig lagring avgjørende for lang holdbarhet på klippfisk

Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.

Kontaktperson
Portrettbilde av Grete Lorentzen
Grete Lorentzen

Seniorforsker
Tlf.: +47 995 54 336
grete.lorentzen@nofima.no

Forskning gjennomført av Nofima viser at holdbarheten til klippfisk er avhengig av temperatur, vanninnhold i fisken, luftfuktighet, emballering og antall rødmidd.

Dokumentasjon som viser holdbarheten for klippfisk har ikke eksistert tidligere. Dette var noe næringen etterspurte siden det i noen markeder er mangelfull kjølelagring. Dette var bakgrunn for at Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) prioriterte å finansiere dette prosjektet.

For å enkelt illustrere resultatene ovenfor næringsaktører og kunder, næringsorganisasjoner og myndigheter har det blitt laget en video som omhandler holdbarheten til klippfisk. Fem års forskning oppsummert på to minutter:

Denne dokumentasjon gir mindre risiko ved klippfiskhandel og eksport.

 Sjømatindustri  

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter
  • Prosjekter
  • Filer og lenker