Lukkede anlegg i sjø og på land, er temaet for Nofima-seminaret under Aqua Nor 2017. Foto: Nofima.

Ny kunnskap om lukkede anlegg på oppdrettsmesse

Like etter åpningen av oppdrettsmessen Aqua Nor inntar Nofima-forskere podiet for å presentere seks korte foredrag om forskning på lukkede anlegg. Med høy innovasjonsgrad i næringen kommer det hele tiden ny kunnskap om lukkede anlegg.

Kontaktperson
Portrettbilde av Reidun Lilleholt Kraugerud
Reidun Lilleholt Kraugerud

Journalist/kommunikasjonsrådgiver
Tlf.: +47 481 97 382
reidun.lilleholt@nofima.no

Nofima leder forskningssenteret CtrlAQUA og skal dele av kunnskapen fra denne forskningen. Seminaret «Lukkede anlegg» starter allerede klokken 13.00 tirsdag 15. august, og for å møte interessen fra det internasjonale publikummet er seminaret er på engelsk.

Hvorfor vil publikum vite om lukkede anlegg? Administrerende direktør i Nofima Øyvind Fylling-Jensen er klar:

‒ Innovasjonsgraden er høy for lukkede lakseoppdrettsanlegg. Slike anlegg skal stenge lusa ute og hindre rømming, samtidig som at laksen skal vokse godt og ha det bra. Produksjon i lukkede anlegg øker i omfang, og det bygges en rekke nye anlegg i Norge og utlandet. Men er veksttakten i tråd med kunnskap om laksens vekst og helse? Det er noe av det du får høre om første dag av Aqua Nor, sier Fylling-Jensen.

Samtidig som det er utfordringer med det, ligger det et godt potensial for at laksens biologi kan yte optimalt når teknologien spiller på lag. Vannmiljøet er kanskje den viktigste komponenten for god helse og velferd.

Tema du får høre om er:

  • Er økonomi i lukkede anlegg konkurransedyktig med åpne merder? – Audun Iversen, Nofima
  • Hvordan halvere tiden i åpne merder – Bendik Fyhn Terjesen, Nofima
  • Lavere energibehov med bedre biofilter – Sharada Navada, NTNU/Krüger Kaldnes og CtrlAQUA
  • CO2 i lukkede anlegg: hvor mye tåler fisken? – Vasco Mota, Nofima
  • Fiskehelse: lakseskinnet lyver ikke – Lene Sveen, Nofima
  • Produksjon av laks helt frem til slakt på land i USA – Steven Summerfelt, the Freshwater Institute, USA og CtrlAQUA

Etter seminaret kan du møte forskerne på stand A2-630 i kunnskapsteltet bak hallene, tirsdag mellom 14.00 og 15.00.

Matforskningsinstituttet Nofima leverer forskningsbasert kunnskap til de som produserer mat – enten maten kommer fra fiske, havbruk, fjøs eller åker.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Prosjekter