Medlemmene i den nyetablerte forskningsgruppen The Packaging Saves Food Research Group

Ønsker å redusere matsvinn, etablerer internasjonalt forskningssamarbeid

Forskere fra verden over har etablert en gruppe med mål om å hindre matkasting gjennom riktig bruk av emballasje og pakketeknologi.

Kontaktperson
Portrettbilde av Marit Kvalvåg Pettersen

Med i gruppe, som har fått navnet The Packaging Saves Food Research Group, er Nofimas seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen.

Forskergruppen ønsker å møte fremtidens utfordringer knyttet til emballeringens rolle for en bærekraftig utvikling. Forskerne ønsker å skape en forståelse for emballasjens betydning for å redusere matsvinnet, samt bidra til et bærekraftig samfunn der det finnes mat nok til alle.

Deltakerne i forskningsgruppen kommer fra Norden, Storbritannia, Australia og USA, og bringer sammen bred vitenskapelig kompetanse.  Det gjelder kunnskap innen både materialvitenskap, verdikjedestyring, design, matkvalitet, forbrukerpsykologi og miljøvitenskap.

Medlemmene i gruppen

  • Dr Helén Williams, Karlstad University, Sweden (Group Leader)
  • Prof Fredrik Wikström, Karlstad University, Sweden
  • Prof Karli Verghese, RMIT University, Australia
  • Prof Rafael Auras, Michigan State University, USA
  • Dr. Marit Kvalvåg, Nofima Institute, Norway
  • Prof Renee Wever, Linköping University, Sweden
  • Hanne Möller, Östfoldsforskning, Norway
  • Prof Annika Olsson, Lund University, Sweden
  • Prof Risto Soukka, Lappeenranta University of Technology, Finland
  • Dr. Stephen Clune, Lancaster University, UK

 Trygg og holdbar mat  

Les mer om:

Relatert innhold